LP Viesti välieriin, LP-Vampula nurin 3-1

LP Viesti välieriin, LP-Vampula nurin 3-1

LP Viesti varmisti paikkansa välieriin LP Kangasalaa vastaan, kun se voitti tiistaina LP-Vampulan Salohallissa erin 3-1. Kotijoukkue sai pelinsä alun vaikeuksien jälkeen voittoon riittävälle tasolle. Libero Mia-Maria Jokisen puolustuspeli ja keskipelaaja Laura Laukkasen seitsemän torjuntapistettä laittoivat salolaisten hyökkääjille kapuloita rattaisiin. Eräpisteet 20-25, 27-25, 25-22, 25-22.

Aloitusseitsikot

LP Viesti: Viktoriia Tuchashvili, Jessica Kosonen, Linnea Kuusela, Arita Ternava, Jenni Jantunen, Kaisa Nyman, Netta Laaksonen

LP-Vampula: Elvita Dolotova, Emilia Tyynismaa, Julia Seikkula, Cassidy Baird, Laura Laukkanen, Kristiana Petrova Mia-Maria Jokinen

LP Viesti lähti ensimmäiseen erään uudella ryhmityksellä, kun normaalista seitsikosta puuttuivat Iina Andrikopoulou ja Elena Becheva. Peli oli pisteiden valossa LP Viestin hallinnassa tilanteeseen 15-14 -asti. Sen jälkeen mentiin piste pisteeltä tilanteeseen 20-20, jolloin LP-Vampulan päävalmentaja Ziga Kos otti Pipsa Roivaisen syöttämään. LP Viesti ei saanut sen jälkeen yhtään hyökkäystä kuolemaan ja LP-Vampula paineli viidellä peräkkäisellä pinnalla erävoittoon. Erässä huomionarvoista olivat molempien joukkueiden matalaksi jääneet hyökkäysprosentit (18%-20%) ja LP-Vampulan huimat kahdeksan torjuntaa!

Toiseen erään molempien joukkueiden hyvät vastaanottoprosentit (73%-65%) hilasivat myös hyökkäysprosentteja 40% tuntumaan. Kotijoukkueen peli oli edelleen hakemista, mutta valonpilkahdus nähtiin, kun Anna Czakanin tullessa verkolle tilanteessa 16-18 koko joukkue sai uskoa tekemiseensä. Anna pamautti heti ensimmäisen siirtopassinsa voimalla kenttään ja seuraava piste LP Viestille tuli Jessica Kososen hyvän syötön alustamana vastapalloksi Annan käteen. Erä näytti menevän salolaisille 23-20, mutta niin vain LP-Vampula hyvän puolustuksen ja rohkeiden hyökkäysten siivittämänä nousi tasoihin 23-23. LP Viesti sai erän poikki 27-25. LP-Vampulan passari Elvita Dolotova oli toisessakin erässä vastustamaton vastapalloissa voittaen kaikki tilanteet ja teki erään peräti 5/+5 pistettä. Kaisa Nymanin (5/+4) ja Viktoriia Tuchashvilin yhteispeli alkoi myös toimia 67%:n tehoin.

Kolmanteen erään LP-Vampula sai 5-1 -johdon, mutta tilanne oli tasan 12-12. Sen jälkeen edettiinkin melko tasaisesti, kunnes tilanteessa 22-22 LP Viestin Arita Ternava pääsi hyökkäämään yhtä torjujaa vastaan ja loput kaksi pistettä tulivat LP Viestin onnistuneilla torjunnoilla.

Neljäs erä oli kolmannen kaltainen, peli oli tasaista 20 pisteen tienoille, mutta viimeisissä palloissa LP Viesti sai tehtyä tarvittavat pinnat.

Kommentit ottelusta

Laura Laukkanen, LP-Vampula: Tosi tiukkaa taistelua pitkiä palloja nähtiin. Molemmat joukkueet puolustivat viimeiseen asti ja marginaalit olivat tosi pienet. Niin pienestä kiinni. On ollut mahtava kokemus päästä pelaamaan playoffeja ja meillä on ollut kokonaisuudessaan hyvä kausi. Olen ylpeä joukkueesta. Ensimmäisen ja toisen pelin välissä löydettiin taistelutahto. Pelillisesti ei muutettu oikeastaan mitään, pään sisältä se lähti. Tänään tuli virheitä puolin ja toisin, se vähän söi fiilistä.

Kaisa Nyman, LP Viesti: Oli aika vaikeata ja melkoista vuoristorataa tänään. Kaveri pelasi hyvin ja puolusti palloja. Meidän piti lähteä kovalla syötöllä, mutta ei saatu sillä aikaan sitä mitä haluttiin. Voitto on tärkeä ja olen tosi ylpeä joukkueesta, että noissa viimeisissä pisteissä oltiin vahvempia.  Seuraaviin peleihin meidän täytyy parantaa reilusti, LP Kangasala on kova joukkue.

Ziga Kos, LP-Vampula: Onnea LP Viestille välieriin pääsystä, toivotan heille menestystä. Outo fiilis omasta pelistä. Tässä ottelussa vastustaja ei voittanut meitä vaan teimme sen itse helpoilla virheillä. Aloitimme erät hyvin, kontrolloimme peliä, mutta sitten teimme omia virheitä erien lopuissa. Anna Czakanin paluu kentälle vaikutti mielestäni LP Viestin pelaamiseen positiivisesti erityisesti henkisellä tasolla. Ensimmäinen ottelu oli selvä, mutta muissa peleissä annoimme heille vastusta ja laitoimme heidän hyökkäyksensä koville torjunta-puolustuksellamme. Siinä mielessä olen tyytyväinen, mutta helppoihin virheisiin en ole tyytyväinen. Ne veivät voittomme tänään.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti: Peli oli juuri sellainen, kuin odotinkin. Pitää ottaa huomioon, että pelattiin perjtainana melkein ykköskokoonpanolla 5 erää ja siitä putosi pois Iina ja Becheva eli noin 40% pinnoista. Linnea ja Arita ovat pelanneet liigassa aika paljonkin. Nyt ensimmäistä kertaa ykköshakkuri liigassa ja lisäksi hän on ollut kaudella pois. Linnea taas oli yhtäkkiä joukkueen päälyöjä, kun yleensä hänen vastuullaan on ollut vastaanotto ja pienempi hyökkäysvastuu. Molemmat hoitivat omat paikkansa ja paransivat pelin edetessä tasoaan. Oltiin tänään neljä erää pääasiassa häviöllä, mutta kolme erää pystyttiin hoitamaan. Annan mukaan tulo oli varmaan henkisellä puolella elintärkeää, toki hän teki myös pisteitä. Annan ei ollut tarkoitus olla kokoonpanossa, mutta Elenan viesti aamulla vähän pakotti ottamaan hänet mukaan. Etukäteen olin päättänyt, että jos meillä on hyvä vastaanotto, otetaan Anna mukaan. Tänään se toimi. Hän toi onnistumisillaan hengen mukaan peliin toisessa erässä.

Otteluisäntä Salon Seudun Sanomien Olli Mäntylä palkitsi parhaat pelaajat Kaisa Nymanin (vas.) ja Laura Laukkasen.

Parhaat pelaajat
LP Viesti: Nyman
LP-Vampula: Laukkanen

Parhaat pistenaiset

LP Viesti:
Nyman 13/+10
Ternava 13/+3
Kuusela 13/+1

Libero Netta Laaksosen vastaanottoprosentti 81% (21 suoritusta)

LP-Vampula:
Laukkanen 14/+12
Baird 14/+7
Petrova 14/-2

Libero Mia-Maria Jokisen vastaanottoprosentti 39% (38 suoritusta)

Yleisöä 473
Ottelutilasto

Alan Miehet Jouko Nordlund ja Niko Ostrovski palkitsivat LP Viestin Netta Laaksosen ottelun positiivisimpana pelaajana kellolla numero 216.