LP Viesti – OrPo 3-0, Netta Laaksosen joululahjatoive toteutui

LP Viesti – OrPo 3-0, Netta Laaksosen joululahjatoive toteutui

LP Viesti jaksoi puristaa vuoden viimeisen ottelunsa pakettiin kapteeni Netta Laaksosen Facebookissa esittämän toiveen mukaisesti 3-0. OrPo kaatui Salohallissa tasaisilla erillä. Loppunumerot 3-0 (25-22, 25-21, 25-22).

Aloitusseitsikot

LP Viesti: Mäki-Kojola, Yordanova, Butkevych, Garcia, Kaikkonen, Luntamo, Laaksonen
OrPo: Ylivainio, Vuorenmaa, Aronen, Haapaniemi, Stijepic, Mursula, Putkisaari

Ensimmäisessä erässä kotijoukkue pääsi karkumatkalle osin omaa hyvyyttään, osin OrPon hyökkäysvirheiden avittamana. Tilanne vaikutti salolaisille jo turvalliselta 18-12, mutta kun OrPon Milla Haapaniemi pääsi syöttämään, oli tilanne yhtäkkiä tasan 18-18. LP Viesti sai lisävirtaa vaihtopenkiltä ja käänsi erän itselleen.

Toinen erä mentiin vuorovedoilla: ensin LP Viesti johti, sitten OrPo kuroi eron umpeen ja meni ohi. LP Viesti tasoitti tilanteeksi 19-19 Nea Luntamon ässäsyötöllä. Luntamon pahat aloitukset saivat OrPon vastaanoton vaikeuksiin ja sitä kautta kotijoukkueen torjunnan tiiviiksi. LP Viestin kaksi viimeistä tulivat torjuntapari Daria Butkevych- Clemence Garcian muodostamalla seinällä.

Kolmanteen erään OrPon Milka Stijepic alkoi saada apuja muilta ja erityisesti Ada Aronen sai hyökkäyspelinsä siihen malliin, että salolaisittain näytti jo hetken pahalta. Kotijoukkue ei kyllä jättänyt mitään sattuman varaan, vaan pisti Butkevychin ja Kristina Yordanovan johdolla palloa parkettiin.

Joulupukki ilmestyi yllättäen peliin ja otti kolmannessa erässä kuuluttamon haltuunsa.

Kommentit:

Kristina Yordanova, LP Viesti: Olen tosi tyytyväinen, että päätimme syyskauden voittoon ja vielä 3-0. Meidän aseemme tänään oli syöttö, syötimme kovaa. Teimme paljon virheitä, mutta yritimme pysyä perässä ja nousimme piste pisteeltä.

Milka Stipejic, OrPo: Tietysti pystymme parempaan emmekä ole tyytyväisiä tulokseen. Voimme kuitenkin olla tyytyväisiä, että pystymme pelaamaan samalla tasolla kuin LP Viesti. Erien lopuissa kuitenkin hävisimme tärkeät pisteet muutamiin virheisiin. Jatkossa meidän täytyy unohtaa virheet ja keskittyä seuraavaan palloon.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti: Tämä oli malliesimerkki meidän syyskaudesta. Pelattiin kolme tiukkaa erää ja voitettiin kaikki. Tosi pienistä asioista tämä on kiinni. Oli yksi kauden tasapainoisimmista esiintymisistä, kaikki lopussa kentällä olleet laitapelaajat onnistuivat hyvin. Saatiin Aronen täysin pimentoon kahdessa ensimmäisessä erässä, mutta kolmannessa hän pääsi peliin mukaan. OrPo on oikeasti kovempi joukkue kuin sarjataulukko näyttää. He ovat noin 10 peliä pelanneet ilman hakkuria ja se näkyy tuloksessa. OrPo tulee varmasti aiheuttamaan tappioita useammalle joukkueelle kevätkaudella, kun heillä on uusi hakkuri (Stipejic).

Fabio Menta, OrPo: Tappiosta huolimatta voi olla vähän tyytyväinen siihen, että erät olivat tiukkoja. Kauden alku oli meille vaikea, koska pelaajat olivat loukkaantuneina viime kaudelta tai maajoukkueesta. Meillä on aina sama ongelma: emme osaa pelata lentopalloa 20 pisteen jälkeen. Olemme hävinneet muistaakseni 14 erää tähän asti hyville joukkueille ja ero on keskittymisessä. Johdamme usein eriä ja nyt meidän pitää kasvaa joukkueena voittamaan niitä. Hyvä asia on se, että Viesti on yksi kovista joukkueista ja pystyimme pitkään pelaamaan samalla tasolla heidän kanssa. Jos erät pelattaisiin 21 pisteeseen, olisimme Suomen Mestareita.

Parhaat pistenaiset

LP Viesti:
Butkevych 16/+12
Yordanova 15/+7
Ternava 9/+8

Libero Netta Laaksosen vastaanottoprosentti 42% (suoritusta)

OrPo:
Stipejic 15/+9
Aronen 14/+2
Haapaniemi 9/+8

Libero Emilia Putkisaaren vastaanottoprosentti 27% (11 suoritusta)

Yleisöä 661

Joulutauolle iloisin ilmein 3-0 voiton myötä.

Parhaat pelaajat
LP Viesti: Yordanova
OrPo: Stipejic

PROlibero: Laaksonen, LP Viesti

Ottelutilasto: https://lml-web.dataproject.com/MatchStatistics.aspx?mID=4235&ID=121

Ruutu+ huippuhetket: https://www.ruutu.fi/video/4467487

Lisää kuvia: https://lpviesti.kuvat.fi/Kuvapankki/Kausi+2023-2024/Liiga+ottelut/2023-12-18+LP+Viesti+-+Oriveden+Ponnistus/

Salon Viesti lentopallo toimi otteluisäntänä ja palkitsi ottelun parhaat: Kristina Yordanova / LP Viesti & Milka Stipejic / OrPo. Kristina Yordanova oli myös kotijoukkueen Hook-pelaaja.