LP Viesti ja LP Kangasala täytti naisten Mestaruusliigan tähdistön uusilla nimillä

LP Viesti ja LP Kangasala täytti naisten Mestaruusliigan tähdistön uusilla nimillä

Koko naisten lentopallon Mestaruusliigan tähdistö kaudelta 2020-2021 löytyy mestaruuden voittaneen LP Viestin ja runkosarjan voittaneen LP Kangasalan pelaajista.

Viime kevään koronatauon jälkeen nyt päästiin valitsemaan liigavalmentajien toimesta liigan tähdistöt 25. kerran. Tähdistöt on valittu kaudesta 1995-1996 lähtien.

Koko seitsemän pelaajan tähdistöstä vain yksi pelaaja oli saanut vastaavan kunnian aiemmin, kaikki muut ovat ensikertalaisia. Tähdistökokemusta joukkoon toi LP Viestin passari Viktoriia Tuchashvili. Ukrainalainen on valittu aiemmin sarjan parhaaksi passariksi myös 2014, 2015, 2017 ja 2019. Useammin naisten kauden tähdistöön on valittu vain Hillaelina Hämäläinen (9 kertaa) ja Sari Seppänen (6 kertaa).

Tuchashvilin lisäksi LP Viestistä valittiin Anniek Siebring toiseksi yleispelaajaksi ja Anna Czakan toiseksi keskipelaajaksi.

Valitettavan kohtalon kesken pudotuspelien kokeneesta LP Kangasalasta mukaan tähdistöön valittiin hakkuri Jody Larson, yleispelaaja Ronja Heikkiniemi, keskipelaaja Roosa Laakkonen sekä libero Tiiamari Sievänen. Koko nelikolle valinta oli uran ensimmäinen.

Kauden liigapelaaja julkistetaan Mestaruusliigan palkintogaalassa toukokuun aikana.

Mestaruusliigan tähdistö, naiset 2020-2021
Viktoriia Tuchashvili (LP Viesti)
Jody Larson (LP Kangasala)
Ronja Heikkiniemi (LP Kangasala)
Anniek Siebring (LP Viesti)
Roosa Laakkonen (LP Kangasala)
Anna Czakan (LP Viesti)
Tiiamari Sievänen (LP Kangasala)

Lähde: Mestaruusliiga