LP Viesti finaaliin!

LP Viesti finaaliin!

LP Viesti raivasi tiensä finaaliin voittamalla Hämeenlinnan Lentopallokerhon lauantaina Salossa. Kahden erän pitkän tauon jälkeen LP Viesti teki saman, mitä Hämeenlinna torstaina: pelasi itsevarmasti eikä antanut vastustajalle mitään mahdollisuuksia. Loppunumerot Salossa 3-1 (23-25, 25-22, 25-17, 25-15).

Ensimmäinen erä mentiin tasapisteissä: ensimmäisen aikalisän otti Hämeenlinna, kun kotijoukkue oli repäissyt 20-18 -eron. Aikalisän jälkeen Emmi Riikilä meni syöttämään ja hänen syöttövuorollaan Hämeenlinna kuroi eron umpeen ja meni johtoon.  LP Viesti pääsi vielä pinnan päähän 22-23, mutta erä kuitenkin vieraille. Erässä eniten pinnoja tekivät LP Viestin Anniek Siebring 8/+6 ja Hämeenlinnan Olena Leonenko myös 8/+6.

Toisessa erässä kummallakaan joukkueella vastaanotto ei toiminut erityisen hyvin (42%-36%), mutta LP Viesti sai hilattua hyökkäysprosenttinsa Hämeenlinnaa korkeammalle (45%-32%). Erän lopussa peli ei näyttänyt LP Viestin ja Hämeenlinnan kaltaisten hyvien joukkueiden peliltä, kun pisteet syntyivät suurimmaksi osaksi virheistä. Kaksi viimeistä palloa olivat melkoista sähläystä. Erä päättyi LP Viestin kannalta erittäin tärkeään Iina Andrikopouloun peippiin.

Kolmannessa erässä Hämeenlinnan vastaanotto-ongelmat jatkuivat eikä Erica Di Maulo päässyt käyttämään keskihyökkäystä kuin yhden kerran ja näin ollen hyökkäykset alkoivat tulla ennalta-arvattavista suunnista. LP Viestillä sen sijaan peli kulki ja eroa syntyi heti alussa Noora Kososen ja myöhemmin Siebringin syöttövuoroilla.

Neljännessä erässä LP Viestin hurmos jatkui ja Hämeenlinna joutui turvautumaan ensimmäiseen aikalisään tilanteessa 9-4. Aikalisä ei muuttanut pelin henkeä: LP Viesti puolusti ja hyökkäsi eikä antanut mitään mahdollisuuksia Hämeenlinnalle nousta mukaan peliin.

Koko ottelussa kotisalissaan pelanneen LP Viestin syöttö-vastaanottopeli oli selkeästi Hämeenlinnaa parempaa: kahdeksan ässää ja viisi syöttövirhettä Hämeenlinnan lukujen ollessa 2-9. Myös vastaanotossa LP Viesti vei pidemmän korren 46%-35%. Voittajan ratkaisi lauantaina kuitenkin henkinen kantti: LP Viesti tuli pitkältä erätauolta täynnä päättäväisyyttä, johon Hämeenlinna ei pystynyt vastaamaan.

Hämeenlinna ansaitsi hienosta kaudestaan palkinnoksi pronssimitalit, jotka varmasti kirkastuvat ajan myötä. Upeasti lehdistötilaisuudessa esiintyneille Emilia Joensalolle ja Matteo Pentassuglialle joukkueineen onnittelut mitalista.

Emilia Joensalo, Hämeenlinna: Ensimmäisenä tyhjyys vaan jäljellä, kun kausi vaan loppuu tähän eikä päästä enää pelaamaan. Ei vaan ansaittu voittoa tänään, Viesti vaan onnistui kaikessa paremmin kuin me. Vuorotellen onnistuttiin Viestin kanssa, tänään ei saatu riittävästi pelaajia mukaan. Jos oltaisiin pelattu omalla tasolla niin oltaisiin haastettu paremmin. Tuollaiset uutiset (Kangasalan koronakaranteeni) järkyttää, mutta meidän kohdallamme kuitenkin tilanne oli se, että meillä oli seuraavana päivänä peli ja siihen piti keskittyä. Kangasalalle osanotot, tosi ikävä tilanne kaikille. Pystytiin keskittymään tähän peliin kaikesta huolimatta hyvin.

Noora Kosonen, LP Viesti: Olen tosi ylpeä joukkueesta, että saatiiin kasattua henki ja peli viime ottelun jälkeen. Me näytimme ihan eri joukkueelta tänään kuin torstaina. Pölkky on hyvä joukkue ja pitää pelata tosi hyvin. He ovat kotonaan erityisen kova joukkue, tietysti myös vieraissa.

Matteo Pentassuglia, Hämeenlinna: Varmaan ensimmäinen kerta, kun joku pettyy saatuaan pronssia. Kaksi tiukkaa erää, sitten ottelu meni niin kuin meillä Hämeenlinnassa. LP Viesti oli parempi hyökkäyksessä tänään. Vastustajassa ei ollut enää yllätyksiä, joku pelaaja saattaa onnistua eri tavalla toisessa pelissä. Tiesimme että tulee tiukka peli. En ollut, ajatellut että voitamme, mutta olin luottavainen, kun näin tytöt eilen harjoituksissa valmiina peliin, mutta lopulta taisimme olla vähän peloissamme. Nämä mitalit jäävät tytöille muistoksi ja nyt kunnioitamme tätä sijoitusta. Jos en pitäisi tätä mitalia nyt, tuntuisi siltä, ettemme ansaitsisi sitä. Kauden ensimmäiset viisi ottelua olleet eivät olleet omalla tasollamme. Salo ansaitsi paikan finaaliin ja onnittelemme heitä. Emmillä ei tänään vastaanotto sujunut, mutta hän on meidän paras nostajamme koko kaudella. On aika olla ylpeä kaikesta mitä olemme kaudella tehneet. Haluan vain kiittää pelaajiani tästä kaudesta.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti: Me oltiin tänään joukkueena parempia ja meiltä löytyi enemmän ratkaisijoita. Hämeenlinna oli tänään aika paljon Lenan (Leonenko) varasssa. Ensimmäisessä erässä ei saatu häntää juurikaan kuriin, mutta saatiin hänen hyökkäystehot kolmeen viimeiseen erään alas. Riikilä ja Madsen eivät olleet tänään ihan normaalissa tikissä. Jos koko ottelusarjaaa katsoo, niin hallittiin mielestäni näitä pelejä, ainoastaan kaksi erää Hämeenlinnassa olivat toisin. Meidän syöttö toimi tänään aika hyvin ja meille on aika harvinaista että ässiä on enemmän kuin virheitä. Kova suoritus joukkueelta, hyvä kausi ja nyt on finaalipaikka, joten ei voi olla kuin tyytyväinen.  Meidän joukkueessa tuntui, että pelaajilla ajatukset paremmin kasattuna kuin itsellä, ei ollut henkilökohtaisesti sellainen playoff-fiilis mikä olisi voinut olla. Kangasalan ja lajin puolesta todella harmi, että näin kävi. Kaikki kärkiseurat varmasti hoitaneet asiat hyvin koronan suhteen. Meillä esimerkiksi pelaajien puolesta käydään ruokakaupassa ja ne, jotka eivät asu poikaystäviensä kanssa, eivät ole nähneet heitä 3-4 viikkoon. Todella upeasti pelaajat sitoutuneet tähän hommaan. Hämeenlinnalla ei varmaan tänään tunnu hyvältä, mutta pronssi on kuitenkin voitettu mitali.

Parhaat pistenaiset

LP Viesti:
Siebring 21/+12
Andrikopoulou 21/+11
Kosonen 12/+8

Libero Netta Laaksosen vastaanottoprosentti 67% (9 suoritusta).

Hämeenlinnan Lentopallokerho:
Leonenko 19/+8
Madsen 12/+3
Miniuk 9/+4

Libero Brianna Doehrmannin vastaanottoprosentti 31% (26 suoritusta).

Parhaat pelaajat Olena Leonenkon (vas.) ja Noora Kososen palkitsi Aigi Alapuranen. Maripuodille kiitokset palkinnoista!

Lehdistötilaisuus

Otteluraportti

Pronssimitalistit kaudella 2020-2021