Finaalit käyntiin!

Finaalit käyntiin!

Naisten Mestaruusliigakausi 2020-2021 huipentuu tiistaina 23.3. Salossa alkavalla finaalisarjalla, jossa kohtaavat LP Viesti ja Pölkky Kuusamo. Toinen ottelu pelataan perjantaina 26.3. Kuusamossa ja tarvittaessa kolmas Salossa maanantaina 29.3. Suomen mestari selviää siis kahdella voitolla.

Joukkueet ovat pelanneet kauden aikana kolme kertaa vastakkain. LP Viesti avasi lokakuun alussa kautensa juuri Pölkkyä vastaan, Pölkky oli jo kohdannut päivää aiemmin Puijon. Ensimmäisen ottelun Kuusamossa Pölkky vei näytöstyyliin 3-0. Toinen ottelu Salossa alle viikon päästä kääntyi niukasti kotijoukkueelle 3-2. Kolmas ottelu pelattiin helmikuun lopussa Kuusamossa, jonka LP Viesti voitti 3-0. Kyseisessä ottelussa Pölkky menetti sarjapisteiden lisäksi kapteeninsa Jonna Wasserfallerin tämän loukkaannuttua ensimmäisessä erässä.

Joukkueiden tiet finaaliin olivat varsin erilaiset: välierissä LP Viesti pelasi päättyneellä viikolla kolme kovaa ottelua Hämeenlinnaa vastaan. Kuusamo puolestaan ehti pelata vain yhden pelin LP Kangasalaa vastaan ennen Kangasalan koronakaranteenia. Toinen joukkue pääsee näin ollen hyvästä ottelurytmistä finaaleihin, toinen paremmin levänneenä ja harjoitelleena.

Miten LP Viesti saa pysäytettyä Kuusamon Polina Malikin? Kuva lokakuulta 2020, joka yleisöineen tuntuu kovin kaukaiselta tällä hetkellä.

LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen on hyvillä mielin, että tänä vuonna on kautta pystytty jatkamaan lähes normaalisti.

-Hienoa päästä pelaamaan finaaleja, kun viime vuonna ei voitu pelata edes pudotuspelejä.

Vanhan kollegan kohtaaminen vaikuttaa kokeneempaankin velhoon.

-Tottakai kun Tumppi (Tuomas Alatalo) on vastassa niin ainakin itselle iso juttu. Tumpillehan ei voi hävitä.

Pölkkyä Lemminkäinen kuvailee hyväksi joukkueeksi.

-Pelaajista varsinkin Jessica Kosonen ja Polina Malik ovat olleet koko kauden mestaruusliigan huippupelaajien joukossa. Heidän eliminointinsa on tärkeä asia, jos halutaan voittaa. Vähän sama kuin Hämeenlinnan kanssa, että hakkuri ja yleispelaaja ovat suurimmat syömähampaat. Toki Kuusamon pelaajat ovat erityyppisiä pelaajia kuin Hämeenlinnan Madsen ja Leonenko, joiden teho perustuu enemmän voimaan. Kososella ja Malikilla on mielestäni enemmän ratkaisuvaihtoehtoja hyökkäyksessä.

-Kuusamo on kova syöttöjoukkue eli meidän vastaanottomme joutuu taas kovaan testiin. Se on muutamaa peliä lukuun ottamatta toiminut hyvin koko kauden niin uskon, että toimii finaaleissakin.

-Meillä on hyvä terveystilanne joukkueessa. Maanantaina treenataan ja valmistaudutaan finaaleihin, päättää Lemminkäinen.

LP Viesti – Pölkky Kuusamo Salohallissa tiistaina 23.3. klo 18:30. Seuraa ottelua Ruutu+ -palvelusta!