LP Viesti Akatemia haastoi Hämeenlinnaa rohkeasti Suomen Cupissa

LP Viesti Akatemia haastoi Hämeenlinnaa rohkeasti Suomen Cupissa

Hämeenlinna vei odotetusti Suomen Cupin puolivälieräottelun tiistaina Salohallissa. Alun jännityksestä päästyään LP Viesti Akatemia esitti ajoittain hienoa peliä. Vieraiden passarina pelannut Michaela Madsen näytti osaamistaan aivan toisessa peliroolissa ja mahdollisti joukkueelleen voiton. Lopputulos 0-3 (14-25, 23-25, 19-25).

Aloitusseitsikot

LP Viesti Akatemia: Kuosmanen, Mäki-Kojola, Heikkinen, Nikkanen S., Mikkonen, Kaikkonen, Syrjälä
HLPK: Madsen, Tuominen, Klimovich, Alatalo, Kilpinen, Marmen, Timonen

Hämeenlinnan Lentopallokerho näytti kapteeni Michaela Madsenin johdolla kaapin paikan ensimmäisessä erässä. Keskipelaajana tutuksi tullut Madsen syötti alkuun 0-10 tilanteen ja näytti passarin paikalla siltä, että olisi passannut koko ikänsä. LP Viesti Akatemia sai alun shokin jälkeen omaa peliään kulkemaan ja Saimi Heikkisen ja Iina-Reeta Kaikkosen onnistumisilla tuli muutamia hienoja pistevoittoja.

Toisessa erässä salolaisilta oli viimeisetkin jännityksen rippeet karisseet ja joukkue pelasi iloista peliä. Passari Iida Mikkonen ruokki käsi kuumana ollutta Selma Nikkasta, joka teki erään huimat 8/+7 Anna Syrjälän kaivaessa palloa lattiasta. Joukkueiden välinen kokemus tuli esiin erän lopussa, kun tilanteesta 20-20 Hämeenlinna teki väkisin kolme pistettä ja harmittavasti kaksi viimeistä pistettä tuli kotijoukkueen syöttövirheillä.

Kolmas erä oli kotijoukkueen johdossa vielä 11-9, mutta Tuuli Tuomisen ja Lotta Alatalon syöttövuoroilla Hämeenlinna repi turvallisen eron. Erän olisi suonut päättyvän upean ottelun pelanneen Madsenin peippiin, mutta Tuominen sai kunnian päättää pelin.

Kommentit ottelusta

Anna Syrjälä, LP Viesti Akatemia: Ei ollut sellainen alku, jota lähdettiin hakemaan. Siinä näkyi joukkueiden välinen kokemusero, meillä jokainen pelaaja oli hermostunut. Sen 10-0 -tappion jälkeen saatiin pelistä kiinni. Hyviä kokemuksia kaikille nuorille pelaajille.

Michaela Madsen, Hämeenlinna: Ei todellakaan ollut sellainen peli, jota odotettiin. Mua ainakin pitkästä aikaa jännitti, kun meillä on ollut pitkään vaikeaa. Mielestäni tässä olisi voinut käydä myös toisin päin. Kun saatiin hyvä alku, oli helpompi pelata johtotilanteessa. Tärkeä peli, kerran olen hävinnyt juuri tämän puolivälierävaiheen enkä enää halua sitä kokea. Oli tosi hauskaa passata, tuonut uutta motivaatiota omaan tekemiseen. Ei ole passarikokemusta aiemmilta vuosilta.

Teemu Mäkikyrö, LP Viesti Akatemia: Totta kai pettynyt, ettei pystytty ihan meidän parhaimpaan peliin. Pikkuisen poltteli pallo käsissä. Jossain vaiheessa näihin koviin peleihin on kasvettava ja tämä oli meille siitä hyvää oppia. Tämä oli meille kiva bonus hyvästä syksystä 1-sarjassa. Hetkittäin pelattiin hyvin, mutta isoin ongelma oli meidän sideout -peli tänään.

Giovanni Torchio, Hämeenlinna: LP Viesti pelasi hyvin 1-sarjan joukkueeksi. He painostivat toisessa erässä kovaa. Meillä oli luottamus, että osaamme pelata hyvin. Avain oli syöttöpeli. Olen onnellinen joukkueeni puolesta, he ansaitsivat paikkansa final fouriin.

Parhaat pelaajat
LP Viesti Akatemia: Syrjälä
Hämeenlinnan Lentopallokerho: Madsen

Parhaan pelaajan palkinnot luovuttivat LP Viestin liigajoukkueen Netta Laaksonen ja Daria Butkevych.

Parhaat pistenaiset:

LP Viesti Akatemia
Kaikkonen 13/+1
Nikkanen S. 11/+7ht
Mäki-Kojola 4/+2

Libero Anna Syrjälän vastaanottoprosentti 55% (11 suoritusta)

Hämeenlinna
Kilpinen 16/+10
Marmen 12/+3
Klimovich 10/+9

Libero Rita Timosen vastaanottoprosentti 50% (14 suoritusta)

Yleisöä: 482

Lisää kuvia: https://lpviesti.kuvat.fi/Kuvapankki/Kausi+2023-2024/Akatemian+ottelut/2024-01-09+Akatemia+-+H%C3%A4meenlinnan+Pallokerho/