Kolme pistettä Pihtiputaalta Saloon

Kolme pistettä Pihtiputaalta Saloon

LP Viesti palasi voittokantaan Pihtiputaan illassa LiigaPlokin vieraana puhtaasti 3-0 (25-22, 25-22, 26-24). Pisteet runkosarjan kakkossijaa ajatellen olivat erittäin tärkeitä, tällä hetkellä kaikki on omissa käsissä.

LP Viestin voiton takaa voi löytää ilahduttavan määrän positiivisia asioita joista kolme näin esimerkkinä: vaihtopelaajat toivat tarvittavaa voimaa sekä toimivat ratkaisijoina, torjuntapeli oli loistavaa, Arita Ternava palasi avauskokoonpanoon.

Ternava (6 torjuntaa) ottikin ensimmäisessä erässä roolia ja liekitti LP Viestiä hyvään vireeseen torjumalla toistamiseen LiigaPlokin hyökkäyksiä. Torjuntailotteluun lähtivät mukaan myös Clemence Garcia (4), Emmi Mäki-Kojola (3), Iina-Reeta Kaikkonen (2), Kiira Tuominen (1), Kristina Yordanova (1) ja Nea Luntamo (1). Kaikkiaan 18 torjuntapistettä LP Viestille laajalla rintamalla olivat omiaan hyydyttämään LiigaPlokin hyökkäyksiä.

Vaihtopelaajien onnistumisia olivat mm Kaikkosen hurja saldo (15 / +12 ja valinta LP Viestin parhaaksi pelaajaksi, passari Mäkisen kauden paras peli vapautuneen näköisellä otteella sekä nuoren Tuomisen varsin ratkaisevat torjuntapiste toisen erän ratkaisuhetkillä.

Kaikkiaan siis LP Viesti sai kaivattuja sekä hienoja onnistumisia laajalla rintamalla. Kaiken lisäksi kolmannessa erässä joukkue nousi 19-13 tappioasemasta erän voittoon. Jos jostain pelistä niin tästä on hyvä ammentaa itseluottamusta tulevaan.

Pelaajien ja valmennuksen kommentit

Iina-Reeta Kaikkonen, LP Viesti:

Pelattiin tänään todella hyvää peliä, ehkä tietyllä tavalla toki peli oli molemmilla aavistuksen ailahtelevaa paikoitellen, mutta kokonaisuutena peli oli hyvä. Oltiin vahvoja nyt erien lopuissa. Tänään vaihdot toivat myös aina voimaa sekä onnistumisia kentälle, penkiltä tuli vahvoja pelaajia. Tänään oli eiliseen verrattuna tietyllä tapaa tietysti parempi peli kun saatiin pisteet, mutta molemmissa peleissä oli hyvää.

Iida Mikkonen, LiigaPloki:

Peli yleispelaajan paikalla maistui hyvältä. Hakkurin paikkaan verrattuna pelaamisessa on paljonkin eroa niin pelin kuin passin rytmissä. Kaikki joukkueessamme on nyt pelikuntoisia ja tuloksesta huolimatta tänäänkin pelissä oli paljon hyvää. Olen sitä mieltä, että kun saadaan puristettua vielä erän loput niin tulee varmasti pisteitäkin. Edessä on aika tiukka tahti, mutta saatiin tänäänkin vaihdosta pelaajia tasaamaan kuormaan.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

Olen tyytyväinen kolmeen pisteeseen, jokainen piste on tärkeä kun taistellaan niistä sijoista 2-5. Daria Butkevychin puuttuessa kokoonpanosta ollaan menty joka pelissä eteenpäin, tänään mentiin eilisestäkin yksi steppi taas parempaan. Vaikka tällä kokoonpanolla olemmekin treenanneet jo pitkään, niin huomaa ettei pelejä ole ollut paljoa. Nyt kun olemme päässeet pelaamaan tällä ryhmällä niin otteet paranevat koko ajan. Samalla on sanottava että tänään vaihdot nousivat  tärkeään rooliin ja penkiltä tuli paljon onnistumisia. Vaihtopelaajat olivat tänään jopa ratkaisevassa roolissa, esimerkiksi Kiira Tuominen torjui meille toisessa erässä tärkeän pisteen josta nousu oikeastaan taas alkoi.

Hakan Can Turan, LiigaPloki:

Pelissä ei ollut todellisuudessa paljoa huonoa, tämä oli hyvä peli meiltä. Emme vain voineet pysäyttää ja voittaa tietyissä tilanteissa, heidän torjuntapelinsä oli esimerkiksi erittäin hyvin organisoitua ja he tekivät pelkastään sillä suhteessa paljon pisteitä. Tämän pelin tulos pitää unohtaa heti ja keskittyä tulevaan peliin Orivedellä, se on meille tärkeä joka tavalla.

LP Viestin parhaimmat:
Kaikkonen 15 / +12
Garcia 10 / +7
Ternava 9 / +2

LiigaPlokin parhaimmat:
Ellis 14 / -1
Rasinperä 11 / +4
Mikkonen 8 / +4

MVP:t
Iina-Reeta Kaikkonen, LP Viesti
Iida Mikkonen, LiigaPloki

PROLibero:
Laaksonen, LP Viesti

Ottelutilastot:

https://lml-web.dataproject.com/MatchStatistics.aspx?mID=4242&ID=121&CID=0&PID=0

Huippuhetket:

https://www.ruutu.fi/video/4499464