Daria Butkevich, Clémence Garcia ja Kristina Yordanova LP Viestiin

LP Viesti vahvistuu kolmella ulkomaalaispelaajalla. Yksi heistä, Daria Butkevich, on tuttu suomalaiselle lentopalloyleisölle pelattuaan viime kaudella OrPossa, mutta Clémence Garcia ja Kristina Yordanova ovat uusia pelaajia Mestaruusliigassa.

LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen kommentoi uusia pelaajia:

Yordanova on ollut Bulgarian liigan kolmosjoukkueen selkeä seitsikkopelaaja ja isossa roolissa joukkueessa. Odotan, että hän pystyy olemaan isossa roolissa myös Suomessa. Videoiden perusteella hänellä on hyvä hyppysyöttö.

Garcia on pelannut pääasiassa Ranskan sarjoissa ja viime keväänä loppukauden Italian A1:ssä. Videoiden perusteella torjuntapeli on hyvää ja hyökkäyksessä hän kääntelee hyvin ohi torjunnan.

Butkevich on tuttu pelaaja OrPosta ja tiedämme mitä saamme. Oli viime kaudella liigan parhaimpia hakkureita ja nosti tasoaan vielä pudotuspeleihin. Odotukset myös ensi kaudelle ovat kovat.

Kaikki ulkomaalaiset saapuvat Saloon heinäkuun lopussa/elokuun alussa.

Kuva: OrPo

Daria Butkevich
Pelipaikka: Hakkuri
Pituus: 184 cm
Syntymäaika: 5.9.1996
Aikaisemmat seurat:
OrPo 2022-2023
Group E Valtra, Sveitsi 2021-2022

“Jokainen kausi on minulle tärkeä. Haluan nauttia pelaamisesta ja kehittyä pelaajana. Tärkein asia on kuitenkin auttaa joukkuettani voittamaan. Odotan uusien ihmisten kanssa työskentelyä ja haluan antaa kaikkeni yhteisen tavoitteen eteen.”

Clémence Garcia
Pelipaikka: Keskipelaaja
Pituus: 186 cm
Syntymäaika: 20.1.1997
Aikaisemmat seurat:
Perugia A1, Italia 2023
Mougins OC, Ranska 2021-2023

“Odotan innolla uuteen joukkueeseen ja maahan tutustumista. Tiedän, että Suomen liiga on todella tasainen ja uskon, että jokainen peli tulee olemaan haaste enkä malta odottaa, että pääsemme taistelemaan yhdessä joukkuekavereideni kanssa.”

Kuva: Clémence Garcia
Kuva: Kristina Yordanova

Kristina Yordanova
Pelipaikka: Yleispelaaja
Pituus: 178 cm
Syntymäaika: 24.3.2002
Aikaisemmat seurat:
Kazanlak Volley, Bulgaria 2019-2023

“Odotan kovasti saapumista Saloon ja olen mielissäni päästessäni liittymään joukkueeseen. Haluan tehdä parhaani saavuttaaksemme hyviä tuloksia.”

Sopimuspelaajat (tilanne 6.7.2023)

Daria Butkevich
Clémence Garcia
Saimi Heikkinen
Iina-Reeta Kaikkonen
Ella Kuosmanen
Netta Laaksonen
Nea Luntamo
Anna Syrjälä
Arita Ternava
Assi Vainikka
Kristina Yordanova