Salolaiset lentopalloilijat F-junnuista liigaan Ville Salmen fysiikkavalmennukseen

Salolaiset lentopalloilijat F-junnuista liigaan Ville Salmen fysiikkavalmennukseen

LP Viesti ja Salon Viesti tiivistävät yhteistyötään, kun LP Viestissä jo viisi vuotta fysiikkavalmentajana työskennellyt Ville Salmi aloittaa myös Salon Viestin fysiikkavalmentajana.

Salmen avulla lentopalloilijoiden fysiikkavalmennus on yhtenäistä ja laadukasta aina Salon Viestin F-junioreista LP Viestin liigajoukkueeseen ja pelaajan on mahdollista siirtyä fyysisesti valmiimpana joukkueesta toiseen.

Salmi lähtee innoissaan Salon Viestin toimintaan ja junioreiden valmennuksen kehittämiseen mukaan.

– Fysiikkavalmennuksessa suurin vaikutus urheilijaan saadaan, kun se aloitetaan tarpeeksi varhain. Tärkeintä on vahva, nuorena hankittu perusta ja monipuolisuus. Mitä paremmin urheilija osaa käyttää ja liikuttaa omaa kehoaan, sitä terveempi ja tehokkaampi urheilija hänestä on mahdollista tulla, toteaa Salmi.

Hän kertoo, että nuorimpien kohdalla fysiikkavalmennus perustuu ensisijaisesti tasapainon, vartalonhallinnan ja liikkuvuuden parantamiseen ja tekemisen monipuolisuuteen. Näiden lisäksi erilaiset hyppy-, ketteryys- ja nopeusharjoitteet kuuluvat fysiikkaharjoitusten sisältöön.

-Varttuneemmilla urheilijoilla mukaan tulevat varsinaiset voimaharjoitteet, joissa voidaan, hallinnan riittäessä kuormittaa kehoa myös lisäpainoilla. Pitkän tähtäimen tavoitteena on ensisijaisesti terve ja tehokas urheilija, joka osaa käyttää ja kuunnella omaa kehoaan.

Lemminkäinen tyytyväinen Salmen päätökseen valita lentopallo

Salmi on toiminut jo vuosia niin lento- kuin koripallon liigajoukkueiden valmennustiimeissä. LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen kertoo olevansa erittäin tyytyväinen, että Salmi teki valinnan LP Viestin ja Salon Viestin puolesta, vaikkei päätös varmastikaan ollut helppo.

– Villen toimenkuva muuttuu niin, että hän jatkaa LP Viestissä fysiikkavalmentajana ja Salon Viestissä hän ottaa junnupuolesta vastuun ihan F-junnuista asti. Näin saadaan yhtenäinen fysiikkavalmennus ja -linja pikkujunnuista lähtien. Tosi hieno juttu niin omasta mielestäni kuin LP Viestinkin kannalta ajateltuna.

– Tulevaisuudessa, kun Salon Viestistä tulee pelaajia Akatemiaan ja liigaan, heille on fysiikkahommat jo tuttuja ja fysiikkaa on tehty useampi vuosi samalla tavalla. Uskoisin, että ainakin lentopallon puolella tämä on melko poikkeuksellista Suomessa, Lemminkäinen miettii.

Salmen viisi vuotta LP Viestissä ovat tuottaneet kolme kultaa ja yhden hopean, viime vuonna mitalit jäivät koronan takia pelaamatta.

– Pelaajat ovat pysyneet terveenä eli Ville on onnistunut omassa työssään tosi hyvin. Joillekin vammoille ei vaan voi mitään, mutta fysiikkaharjoittelu on ehkäissyt rasitusperäisten vammojen syntyä. Tärkeää on myös se, että ollaan oltu parhaassa iskussa juuri ratkaisupeleissä, sanoo Lemminkäinen.

Konkarivalmentaja kehuu myös Salmen persoonaa.

– Villen kanssa ollaan aina päästy yhteisymmärrykseen, vaikka eri mieltäkin joistain asioista ollaan. Villeltä olen myös oppinut paljon, on ollut hyviä keskusteluja.

Salon Viestissä Salmi ja Breilin fysiikkavalmennuksen tutkapari

Salon Viestin lentopallojaoston puheenjohtaja Jenni Sorola toivottaa Salmen tervetulleeksi seuraan.

– Salon Viestin puolelta ihan mahtavaa saada Ville mukaan tukemaan nuorten kasvamista urheilijoina ja myöskin tekemään työtä kattavasti lasten ja nuorten fysiikkavalmennuksen parissa. Eerik Breilin on tehnyt töitä fysiikkapuolella kuluneella kaudella c- ja b-ikäisten kanssa ja on hienoa, että saadaan tähän jatkoa.

Lentopallon naisten maajoukkueen pitkäaikainen fysioterapeutti Eerik Breilin kertoo tehneensä Salmen kanssa yhteistyötä jo muutaman vuoden ajan pelaajien fysioterapian ja fysiikkatreenin suhteen.

– Fysiikkapuolen valmentaminen on äärimmäisen tärkeää, ihan nuorista lähtien.

Salmen avulla valmentajille saadaan tietoa ja oppia, miten kuuluu treenata turvallisesti ja kehittävästi.

– Kaikille, niin huipulle tähtääville kuin harrastusmielessä mukana oleville, pystytään antamaan oikeaa treeniä, toteaa Breilin.

Breilin on ollut myös LP Viestin pelaajien kuntoutuksessa mukana ja sama tulee jatkumaan edelleen.