Puijo Wolley vei ensimmäisen kohtaamisen Salohallissa

Puijo Wolley vei ensimmäisen kohtaamisen Salohallissa

LP Viestin peli parani pisteiden valossa erä erältä keskiviikkona Salohallissa, mutta voitto ensimmäisestä puolivälierästä Kuopioon. Ottleun loppunumerot 0-3 (20-25, 21-25, 23-25).

Aloitusseitsikot

LP Viesti: Mäki-Kojola, Ternava, Yordanova, Butkevych, Garcia, Luntamo, Laaksonen
Puijo Wolley: Autere, Kääntä, Palmer, Räty, Tikka, Räsänen, Help

Puijo lähti otteluun vahvalla torjunnalla eikä LP Viesti tuntunut pääsevän muurista läpi. Kotijoukkue pääsi kuitenkin peliin mukaan niin omilla kovilla suorituksillaan kuin myös Puijon syöttövirheiden avustamana. LP Viestin hyvä kirivaihe päättyi verkkosyöttöön ja erä suht selvästi vieraille.

Toiseen erään LP Viesti sai hyvän startin ja tilanne parhaimmillaan jo 7-1. Puijo nousi kuitenkin pallo pallolta ja tasoissa oltiin 14-14. Erän lopussa Puijon Emilia Kääntä teki pisteen lähes aina passin saatuaan ja toinenkin erä Kuopioon.

Pitkä erätauko ei Puijon virettä vienyt ja viimeistä erää mentiin alusta lähtien sen komennossa. LP Viestin Irina Mäkisen syöttövuorolla alkoi salolaisten kova kiri. Joukkue kävi jo pinnan johdossakin tilanteessa 22-21, mutta sekään ei tällä kertaa muuttanut ottelun suuntaa.

Joukkueet kohtaavat toisessa välierässä perjantaina Kuopiossa.

Daria Butkevych, LP Viesti: En halua hävitä. Täytyy alkaa pelaamaan heti alusta, lopussa oli hyvää taistelua, mutta olimme antaneet liikaa etumatkaa. Emme unohda peliä vaan mietimme ratkaisut pelata paremmin. Kyse on vain voitosta ja ensi kerralla voitamme.

Emilia Kääntä, Puijo Wolley: Meillä oma peli pysyi suht hyvin kasassa koko ajan, ei tullut suurempia notkahduksia. Oli hyvä fokus pelin ajan. Odotettiin että Viesti tulee kovaa ja niinhän ne pelaskin hyvin.

Pekka Seppänen, Puijo Wolley: En nähnyt päiväunia 3-0 voitosta. Kolmannessa erässä tuli paha tökkäsy meille, kun johdettiin jo 21-15, mutta Viesti tuli tasoihin. Varmasti molemmilla joukkueilla on parannettavaa seuraavaan matsiin. viesti pelasi tänään aika vähillä virheillä, meillä taas syöttöruudussa liikaa virheitä.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti: Joka erässä oli hyviä pätkiä, ensimmäisessä ja kolmannessa erässä loppupuolella, toisessa erässä alussa. Jokaisessa erässä oli kuitenkin myös liian pitkä huono pätkä. Puijo oli selkeästi parempi varsinkin verkolla, torjunta-hyökkäys oli heillä selkeästi parempaa kuin meillä. Meidän pitää pystyä pelaamaan laajemmalla rintamalla jatkossa.

Parhaat pelaajat
LP Viesti: Butkevych
Puijo Wolley: Kääntä

Parhaat pistenaiset

LP Viesti
Butkevych 19/+13
Yordanova 12./+3
Garcia 3/+2
Mäki-Kojola 3/-1

Libero Netta Laaksosen vastaanottoprosentti 71% (7 suoritusta)

Puijo Wolley
Palmer 18/+13
Kääntä 14/+10
Räsänen 14/+9

Libero Veera Helpin vastaanottoprosentti 42% (24 suoritusta)

Yleisöä 923

Salon kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Heikki Tamminen ja kaupunginjohtaja Anna-Kristiina Korhonen palkitsivat ottelun parhaat pelaajat: Daria Butkevych / LP Viesti, Emilia Kääntä / Puijo Wolley