Pronssit Hämeenlinnaan

Pronssit Hämeenlinnaan

Naisten pronssiväännöstä saatiin kunnon trilleri aikaiseksi, kun LP Viesti oli kaivanut viimeiseen otteluun kunnon raivon. Ilta päättyi viidennessä erässä kuitenkin Hämeenlinnan Lentopallokerhon juhliin, jonka sankarittaria olivat mm. Natasa Sevarika sekä 86%:n tehoilla ilman virheitä pelannut Vera Klimovich. Ottelun lopputulos 2-3 (25-20, 20-25, 25-19, 18-25, 10-15).

Ottelu oli samalla LP Viestin Viktoriia Tuchashvilin ja Kaisa Nymanin upeiden urien päätösottelu.

Aloitusseitsikot:

LP Viesti: Viktoriia Tuchashvili, Iina Andrikopoulou, Jenni Jantunen, Elena Becheva, Kaisa Nyman, Jessica Kosonen, Netta Laaksonen

Hämeenlinnan Lentopallokerho: Jenna Ylivainio, Natasha Sevarika, Vera Klimovich, Yasmine Madsen, Nayara Ferreira, Bettina Yli-Sissala, Tuuli Tuominen

Ensimmäisestä erästä lähtien ottelussa oli tunnelma aivan erilainen, kuin kahdessa ensimmäisessä kohtaamisessa. LP Viesti oli terävänä ja jokaisesta pelaajasta huokui taistelutahto. Elena Bechevan syöttövuorolla LP Viesti sai parin pinnan eron kymmenen pisteen korvilla ja tuo ero piti loppuun asti. Kotijoukkueen vastaanotto toimi ja sitä kautta hyökkäys kulki 59%:n tehoilla. Salolaisilta Becheva teki 7/+3 ja Jessica Kosonen 6/+6.

Hämeenlinnan Lentopallokerho toipui ensimmäisen erän menetyksestä ja lähti toiseen isommalla vaihteella. Tilanne oli pahimmillaan jo 7-11, mutta erityisesti Iina Andrikopouloun huiman erän 10/+9 johdosta LP Viesti sai eroa umpeen. Iina syötti ässän, jolloin tilanteessa 19-21 Hämeenlinnan oli otettava aikalisä. Se auttoi ja vieraat saivat jälleen pari pistettä lisää omalla hyökkäyksellään ja torjunnallaan. Natasa Sevarika oli liekeissä nostaen viisi syöttöä 100%:lla ja tehden 7/+7.

Pitkän tauon jälkeen erä lähti jälleen Hämeenlinnan komennossa, mutta kotijoukkue tuli tasoihin tilanteeseen 6-6 ja Viktoriia Tuchashvilin kahdeksan syötön putkella LP Viesti karkasi. Iina jatkoi mellestämistään. Molempien joukkueiden vastaanotto toimi 60%:n tarkkuudella, mutta LP Viestin hyökkäysprosentti oli parempi 46%-30%.

Neljäs erä oli hämeenlinnalaisten, se repi eroa ja LP Viesti otti eroa kiinni. Bettina Yli-Sissalan syöttövuoro oli käänteentekevä ja siinä oli erän ratkaisu. Viides erä meni samaan malliin, Hämeenlinnalla peli kulki ja pronssit Hämeenlinnaan. Mielenkiintoinen yksityiskohta tilastoissa oli se, että Hämeenlinna teki koko otteluun vain kaksi hyökkäysvirhettä.

Kommentit ottelusta

Vera Klimovich, Hämeenlinnan Lentopallokerho: Olen tosi onnellinen, meille oli tärkeä voitto. Oli vaikea peli, mutta selvisimme siitä. Kaudella meillä oli vaikeuksia, mutta tällä hetkellä olen onnellinen, kun saimme tämän pronssin. Viesti pelasi hyvin myös, tätä mitalia ei saa ilmaiseksi. He taistelivat hyvin.

Giovanni Torchio, Hämeenlinnan Lentopallokerho: Oli hieno olla LP Viestiä vastaan pronssipeleissä ja he tosiaan taistelivat mitalista. Oli tunteellinen peli ja tietysti meillä oli hyvä, kun voitimme. Voi kyllä sanoa, että myös Viesti olisi ansainnut mitalin. Henkilökohtaisesti rankka kausi. Lupasin kuitenkin Villelle ottaa haasteen vastaan ja niin tein. Välillä harjoittelimme vain seitsemällä pelaajalla. Tuli koronaa, se kävi koko joukkueen läpi. Kun lopulta saimme joukkueen kasaan, saimme rytmistä kiinni ja peli alkoi kulkea. Kuusamossa menetimme mahdollisuutemme toisessa ottelussa. Mitalin väri ei ole nyt tärkeä, vaan se millaisen matkan teimme ja miten se päättyi. Natasa ja Vera pelasivat upeasti, mutta koko joukkue pelasi hyvin. Selvitimme myös ongelmat vastaanotossa.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti: Tulos on pettymys, tavoitteena oli tänään voittaa. Kaikkemme tehtiin, että pelattaisiin tänään hyvin. Käytiin porukalla syömässä ja aamutreeneissä oli hyvä fiilis. Onnistuttiin siinä, että pelattiin yksi parhaimmista pudotuspeleistä. Ylpeä joukkueesta, että keskiviikon sukelluksen jälkeen pystyttiin petraamaan reilusti, enkä voi yhtäkään pelaajaa syyttää tappiosta. Joskus vaan pitää myöntää, että vastustaja oli tuon verran parempi. Me teimme enemmän virheitä tänään. Meillä on peli ailahdellut koko kauden, välillä on tullut voittoja. Runkosarjassa pystyy voittamaan heikompia joukkueita, vaikka olisikin ailahtelua. Vikistä ja Kassusta näki, että tänään ollaan viimeistä kertaa kentällä. Kassu on varmaan kaikkein kovin suomalainen keskipelaaja. Johtajatyyppi, paljon mestaruuksia. Vikin uran ymmärtää vasta siinä vaiheessa, kun miettii, että montako suomalaista naispelaajaa on pelannut ulkomailla 20 vuotta. Hieno on ollut valmentaa heitä.

Otteluisäntä Allteq Solutionsin Jarkko Nurmi palkitsi parhaina Iina Andrikopouloun ja Vera Klimovichin.

Parhaat pelaajat
LP Viesti: Andrikopoulou
Hämeenlinnan Lentopallokerho: Klimovich

Parhaat pistenaiset
LP Viesti
Andrikopoulou 28/+20
Becheva 18/-2
Kosonen 16/+7

Libero Netta Laaksosen vastaanottoprosentti 58% (26 suoritusta)

Hämeenlinnan Lentopallokerho:
Sevarika 27/+18
Klimovich 14/+14
Yli-Sissala 11/+7
Nayara 11/+7

Libero Tuuli Tuomisen vastaanottoprosentti 48% (52 suoritusta)

Yleisöä 532

LP Viestin faniporukka Juhani Nyyssösen johdolla muisti uransa päättäviä Kaisa Nymania ja Viktoriia Tuchashviliä.

Onnea pronssimitalisteille!