Pölkky Kuusamolle kaksi pistettä Salohallista

Pölkky Kuusamolle kaksi pistettä Salohallista

LP Viesti ja Pölkky Kuusamo pelasivat viisi erää ailahtelevaa lentopalloa. Kaksi viimeistä erää ykköspassari Sofia Lehdon kanssa pelannut Kuusamo oli pitelemätön. LP Viestin pelissä erityisen iloista oli Daria Butkevychin paluu kentille sekä tärkeä sarjapiste. Lopputulos 2-3 (24-26, 25-13, 25-20, 15-25, 7-15). Yksi piste yhdessä illan muiden otteluiden lopputulosten kanssa tarkoittaa sitä, että LP Viesti varmisti vähintään kotiedun pudotuspeleihin.

Ennen ottelun alkua Selma Nikkanen sai järjestyksenvalvojien kehityspelaaja -palkinnon 2023-2024 kaudelta.

Aloitusseitsikot:
LP Viesti: Mäki-Kojola, Ternava, Yordanova, Butkevych, Garcia, Mäkinen, Laaksonen
Pölkky Kuusamo: Palmer, Shomaker, Harris, Yli-Sissala, Kallinen, Jones, Jäppinen

Ensimmäinen erä mentiin vuorotahdilla: Pölkky Kuusamo johti puolessa välissä erää, LP Viesti taas pääsi ensimmäisenä eräpalloon, kunnes Pölkky väänsi erän itselleen Bettina Yli-Sissalan kahdella ässäsyötöllä.

Kotijoukkue unohti tiukan erätappion ja sai muutaman pisteen kaulan heti toisen erän alussa. Daria Butkevychin syöttövuorolla salolaiset painelivat turvalliseen johtoon ja Kristina Yordanovalla oli rento paikka pistää kovaa syöttöä kolmen ässän arvoisesti erän loppuun.

Pitkän erätauon jälkeen LP Viesti oli koko ajan niskan päällä. Yordanova oli kolmen erän jälkeen tehoissa 25/+20, hyökkäys kulki myös kolmannessa erässä. Harmittavan monta puolustusta meni hukkaan verkkovirheiden takia molemmilla joukkueilla.

Neljänteen erään Pölkky lähti jo kolmannessa erässä kentälle tulleen ykköspassarinsa Sofia Lehdon johdolla ja peli kulki. LP Viestin peli puolestaan ei sujunut ja pieniä virheitä tuli pelin jokaisella osa-alueella. Pölkky selvään erävoittoon, kuten myös viidennessä erässä, jossa Yli-Sissalan syöttövuoro oli jälleen ratkaiseva tekijä.

Kommentit ottelusta:

Kristiina Yordanova, LP Viesti: En ole tyytyväinen, ettemme voittaneet. Monta positiivista asiaa kuitenkin. Tärkeillä hetkillä vastaanottomme petti. Parannamme tätä seuraaviin peleihin.

Bettina Yli-Sissala, Pölkky: Vaiherikas kuvaa peliä tosi hyvin, oli aika ailahtelevaa. meillä oli kahdessa ekassa erässä vaikeuksia saada laitureita kiinni, torjunnalla, tuli torjunnan välistä ja he löivät käsistä. Kolmeen vikaan erään satiin omasta pelistä kiinni. Hyvä, että ollaan saatu lepuutettua niitä joilla on ollut vammoja.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti: Meille oli tärkeä piste, varmistettiin vissiin kotietu puolivälieriin. tänään olisi kuitenkin enemmän ollut tarjolla. Eka erä hyvin hallussa, otan omaan piikkiin torjuntavaihdon. Yli-Sissalan pari hyvää syöttöä ja se erä oli siinä. Pari erää pystyttiin pelaamaan hyvää lentopalloa. Kolmannen erän jälkeen ei ollut epäselvyyttä kumpi pelin voittaa, Pölkky pelasi loistavasti. Irina pelasi loistavat kolme erää eikä sen jälkeenkään ollut moitittavaa, mutta Pölkky pääsi hänen peliinsä sen jälkeen kiinni. Tämä peli olisi pitänyt hoitaa 3-0, mutta ei pystytty.

Sotiris Gotsis, Pölkky Kuusamo: Tilastoissa tiukka peli, melkein kaikki osa-alueet tasoissa. Ensimmäistä erää lukuun ottamatta muut erät olivat selviä. Olen ylpeä joukkueestani, että tulimme 2-1 -tappiotilanteesta takaisin ja pelasimme loistavat viimeiset erät. Yordanova pelasi loistavan pelin, mutta 4. ja 5. erässä löysimme ratkaisun.

PROlibero: Laaksonen, LP Viesti

Parhaat pelaajat
LP Viesti: Yordanova
Pölkky Kuusamo: Yli-Sissala

Parhaat pistenaiset

LP Viesti:
Yordanova 29/+18
Butkevych 17/+9
Garcia 14/+7

Libero Netta Laaksosen vastaanottoprosentti 62% (13 suoritusta)

Pölkky Kuusamo:
Harris 21/+10
Yli-Sissala 15/+10
Palmer 14/+8

Libero Juulia Jäppisen vastaanottoprosentti 37% (19 suoritusta)

Yleisöä 627

Otteluisäntä Headlinen Kari Hartman palkitsi ottelun paraat pelaajat: Kristina Yordanova LP Viesti & Bettiina Yli-Sissala Pölkky Kuusamo.
LP Viestin Hook pelaa Irina Mäkinen.

Ottelutilastot: https://lml-web.dataproject.com/MatchStatistics.aspx?mID=4254&ID=121&CID=0&PID=0

Huippuhetket: https://www.ruutu.fi/video/4503735