Otteluraportti: Vaasan Kiisto – LP Viesti Akatemia

Otteluraportti: Vaasan Kiisto – LP Viesti Akatemia

Lauantaina naisten 1-sarjassa pelattu ottelu Vaasan Kiisto – LP Viesti Akatemia päättyi vaasalaisten 3-1 -voittoon (25-23, 25-18, 23-25, 25-14). Hengettömästi esiintyneille vierailijoille tarjoutuu onneksi mahdollisuus pikaiseen kasvojenpesuun heti sunnuntaina, kun joukkue matkaa Pihtiputaalle.

Kotijoukkue pelasi tasaiset neljä erää, kun taas LP Viesti Akatemian peli takkuili toisessa ja neljännessä erässä. Ensimmäisessä erässä salolaiset olivat jopa johdossa 20 pisteen jälkeen, mutta erä lipesi käsistä. Tuon erän tappiosta ei toivuttu eikä toisessa erässä saatu hyökkäyksiä kuolemaan.

Kolmanteen erään LP Viesti Akatemia heräsi taistelemaan, hyökkäykset kuolivat 54%:n tehoilla, mutta neljännessä erässä ilme lopahti jälleen ja erä meni selvästi kotijoukkueelle.

-Ensimmäisen erän menettäminen vei ainakin pisteen tänään, se kirpaisee kyllä. Meidän hyökkäyspeli oli ala-arvoista hävityissä erissä. Kiiston keskipelaajat Emilia Tyynismaa ja Sabina Nylund pelasivat hyvän pelin (tehot yht. 21/+14), kertoo päävalmentaja Janne Harju.

-Vaasa oli parempi joukkue ja ansaitsi voittonsa. Meiltä Linnea Kuusela pelasi ehjän pelin, passari Saana Virtanen (7/+5) palkittiin parhaana ja ansaitsee myös puhtaat paperit.

Saana Virtanen:

-Alku oli aika tahmeaa, mutta ei mikään huonoin. Vastustaja pelasi ja puolusti hyvin. Me ei päästy peliin mukaan ja tehtiin paljon virheitä.

-Uskon, että pystytään parantamaan huomiseen. Lähdetään taistelemaan, Pihtiputaallakin on hyvin puolustava joukkue. Pitää vaan pelata kärsivällisesti joukkueena. Me voitamme 3-0, päättää Virtanen.

Parhaat pelaajat Saana Virtanen (vas.) ja Sabina Nylund.

Parhaat pistenaiset

LP Viesti Akatemia:
Kuusela 15/+9
Vuorenmaa 15/+2
Ternava 13/-1

Libero Lida Markulan vastaanottoprosentti 28% (32 suoritusta)

Vaasan Kiisto:
Mansikka-Aho 18/+9
Sandell 16/+8
Tyynismaa 12/+6

Libero Maria Naaskon vastaanottoprosentti 41% (27 suoritusta)