Otteluraportti: LP Viesti – Puijo Wolley 3-0

Otteluraportti: LP Viesti – Puijo Wolley 3-0

LP Viesti ei säälinyt vajaanaisista Puijo Wolleyta vaan pelasi alusta alkaen kovalla tasolla lauantaina Salohallissa. Molempien joukkueiden passarit pelasivat hienot ottelut, mutta LP Viestin Viktoriia Tuchashvilin hyökkääjät käyttivät paikkansa paremmin. Ottelu selvästi kotijoukkueelle 3-0 (25-11, 25-16, 25-17).

Aloitusseitsikot

LP Viesti: Viktoriia Tuchashvili, Jessica Kosonen, Elena Becheva, Jenni Jantunen, Iina Andrikopoulou, Kaisa Nyman, Netta Laaksonen

Puijo Wolley: : Pilvi Kettunen, Courtney Baker, Emilia Kääntä, Hilkka Hujanen, Pihla Pohjola, Natasha Calkins, Petra Sahlberg

LP Viesti aloitti ottelun ryminällä ja syötti Puijo Wolleyn kumoon. Ässiä tuli vain kaksi, mutta kuopiolaisten hyökkäystehot jäivät huonon vastaanoton takia alhaisiksi. Puijo Wolleyn Jukka Lehtosella ei ollut paljon pelimerkkejä käytettävänä, kun vaihtonurkkauksesta löytyi vain yksi pelaaja. Erästä kertoo kaiken plusmiinus-luvut: LP Viesti +16, Puijo Wolley -3. Erän loppupuolella oli salolaisittain mukavaa nähdä Arita Ternava tositoimissa liigaottelussa tällä kaudella, kun hän korvasi huippuerän pelanneen Iina Andrikopouloun (8/+8).

Toinen erä oli tiukempi kuin ensimmäinen, mutta piste-ero kasvoi suureksi jo ennen 10 pistettä. LP Viestin tekeminen oli vahvaa laajalla rintamalla. Kaisa Nyman oli vahvana verkolla: kolme torjuntaa sekä kolme tappoa neljästä passista ja Andrikopoulou jatkoi varmaan tyyliinsä pisteiden tekoa. Puijo Wolleyn Hilkka Hujanen ja Natasha Calkins tekivät molemmat neljä pistettä, mutta ne eivät auttaneet joukkuetta tarpeeksi.

Kolmanteen erään vierasjoukkue sai ihan hyvän alun ja johtikin vielä tilanteessa 6-9, mutta LP Viestin kovat syötöt tekivät Puijon pelaamisesta vaikeaa: ässiä erään peräti seitsemän. Andrikopoulou teki kolmeen erään peräti 22 pistettä (+17) ja koko joukkueen plusmiinus oli +44 Puijo Wolleyn jäädessä nollille.

Kommentit ottelusta:

Hilkka Hujanen, Puijo Wolley:

– Viesti pelasi tänään hyvin, se oli yksi iso asia, mutta meidän olisi pitänyt pystyä haastamaan heitä paremmin. Meitä tuli tänään vain kahdeksan pelaajaa, mutta en kommentoi sitä sen enempää. Tämä ottelu erosi edellisestä pelistämme ihan täysin, olimme silloin aivan erilaisella meiningillä mukana. Tänään ei oltu mentaalisella tasolla aivan täysillä mukana.

Jukka Lehtonen, Puijo Wolley: Valmentajan näkökulmasta oli huono ottelu meidän puolelta, Salon puolelta hyvä. Tosi iso laatuero varsinkin vastaanotto ja puolustus. Hyökkäys parani pelin edetessä, ja saatiin tuosta vastaanotosta se toimimaan ihan hyvin. Kaveri syötti 11 ässää kolmeen erään. Salon kaltaista joukkuetta vastaan meidän toisen kosketuksen laatu oli huono. Numerot tosi rumat, mutta ansaitut. En näe syytä huoleen, vaikka tappioita on tullut. Meidän pelaaminen eikä taidot ole mihinkään hävinneet, mutta pääpuolen pitää toimia. Keskittyminen olennaiseen ja luotto kaveriin, en näe huolen häivää tässä.

Iina Andrikopoulou, LP Viesti: Hyvin näyttää peli kulkevan. Me pelattiin hyvin, saatiin pidettyä oma tasomme, vaikkei vastustajalla oikein peli kulkenut. Oletin, että tästä olisi tullut tiukempi peli, vaikka onkin usko omaan tekemiseemme, kun ollaan pelattu nyt näin hyvin. Jossain vaiheessa helmikuussa oli aika pitkä pelitön hetki, tai tuntui ainakin siltä, niin ei nämä tiuhat pelit vielä tunnu.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti: Pelattiin hyvin, tai oikeastaan erinomaisesti. Jos vastustaja saa alle 15 pisteen keskiarvolla per erä, niin on väkisin pelannut aika hyvän ottelun. Pelattiin vähillä virheillä, erityisesti meidän syöttöpelimme, 11 ässää neljä virhettä, on hyvä. Hyökkäyspelimme oli tasaista, tietysti Iina ja Kassu (Kaisa Nyman) erottuivat. Toisessa erässä oltaisiin voitu puolustaa paremmin, melkein puolet Puijon hyökkäyspisteistä oli mielestäni sellaisia, jotka meidän olisi pitänyt saada ylös, mutta eihän mikään joukkue pelaa täydellistä peliä, joten tyytyväinen voi olla. Puijo on hyvä joukkue ja saatiin siitä Kuopiossa hyvä muistutus, kun menetettiin kahden erän jälkeen hyvä johto. Iina pelasi huippupelin, mutta Kassu on tehnyt kahdessa viimeisessä pelissä yli 10 pinnaa ja se lupaa loppukautta ajatellen hyvää. Kovalla asenteella lähdettiin peliin ja uskon, että joukkue pelasi myös osittain Vikille.

Parhaat pelaajat R-Kioskin lahjoittamilla palkinnoilla palkitsi Tuomas Reinikainen. Iina Andrikopoulou (vas.) ja Courtney Baker.

Parhaat pelaajat:
LP Viesti: Andrikopoulou
Puijo Wolley: Baker

PROlibero: Laaksonen, LP Viesti

Parhaat pistenaiset:

LP Viesti:
Andrikopoulou 22/+17
Nyman 12/+11
Becheva 9/+7

Libero Netta Laaksosen vastaanottoprosentti 33% (6 suoritusta)

Puijo Wolley:
Calkins 10/+5
Hujanen 8/+4
Baker 6%+4

Libero Petra Sahlbergin vastaanottoprosentti 32% (44 suoritusta)

Yleisöä 414