Otteluraportti: LP Viesti – Pölkky Kuusamo

Otteluraportti: LP Viesti – Pölkky Kuusamo

Urheilu näytti yllätyksellisyytensä maanantaina Salossa, kun kärkiottelun LP Viesti – Pölkky Kuusamo ensimmäinen erä meni täysin murskaluvuin vieraille. Viisieräiseksi venyneen ottelun tilastot ovat hämmästyttävää luettavaa, sillä Pölkky oli edellä lähes kaikessa, mutta voitto kirjattiin kuitenkin LP Viestille erin 3-2 ja paikka sarjan kärjessä vahvistui. Edes Pölkyn Julie Lengweilerin huippuilta ei auttanut joukkuetta voittoon. Pisteet Salohallissa 6-25, 25-23, 26-24, 16-25, 15-10.

Aloitusseitsikot

LP Viesti: Viktoriia Tuchashvili, Jessica Kosonen, Jenni Jantunen, Iina Andrikopoulou, Anna Czakan, Linnea Kuusela ja Netta Laaksonen

Pölkky: Jalissa Trotter, Julie Lengweiler, Carlyle Nusbaum, Ella Autere, Linda Andersson, Adeja Lambert ja Sanna Häkkinen

Pölkky Kuusamo aloitti pelin sellaisella menolla, ettei kotijoukkueella ollut vastaan sanomista. Pölkky teki 11 pistettä putkeen passari Jalissa Trotterin syöttövuorolla ja erä oli käytännössä siinä. LP Viesti ei saanut peliään lainkaan käyntiin ja aikalisät oli käytetty tilanteessa 0-7. Salolaisten tilasto näytti surullista -8 Pölkyn +17 vastaan. Pölkyn Adeja Lambert (6/+5) ja Julie Lengweiler (7/+7) tekivät mitä tahtoivat ja kuusamolaisilla oli hymy herkässä. Loppunumerot uskomattomat 6-25!

Toiseen erään LP Viesti kokosi rivinsä hienosti. Syöttö alkoi purra ja Pölkyn vastaanotto joutui vaikeuksiin. Erään mahtui kuitenkin myös seitsemän salolaisten syöttövirhettä. Iina Andrikopoulou sai kätensä lämpimäksi vaikean ensimmäisen erän (0/-3) jälkeen ja teki 9/+6. Lengweiler jatkoi uskomatonta iltaansa: saldo kahden erän päätteeksi 14/+14. Kaksi viimeistä pistettä teki Anna Czakan: ensin Viktoriia Tuchashvilin millintarkka siirto kenttään ja erä poikki ässällä.

Taistelu jatkui kolmannessa erässä jännittävänä. Kuusamo näytti jo painelevan helppoon erävoittoon sen johtaessa parhaimmillaan 18-13. LP Viesti tuli kuitenkin pinnan päähän 18-19 Iina Andrikopouloun niitatessa vastapallon kenttään. Sen jälkeen mm. Lambertin ja Nusbaumin upeat lyönnit näyttivät vievän Kuusamon voittoon, kunnes LP Viestiltä syöttämään pääsi Tuchashvili: hän syötti kolme lyhyttä syöttöä, jotka sekoittivat Pölkyn pelin lopullisesti. Pistenainen Andrikopoulou (9/+9).

Neljäs erä alkoi LP Viestin menolla, joka ennakoi selkeää erävoittoa. Tilanne oli nopeasti kotijoukkueelle 8-3, mutta sen jälkeen se teki pisteitä hyökkäyksillään pisteitä vain Kuusamolle ja tilanne tasoittui Viivi Pyhäjärven syöttövuorolla. Tilanteen 12-12 jälkeen vierailijat veivät peliä ja erä selvästi Pölkylle. LP Viestin vastaanotto oli parempaa kuin vastustajan, mutta hyökkäysprosentit menivätkin kuusamolaisille 29%-52%. Nusbaum teki erään 8/+6.

Viimeisessä erässä LP Viesti pääsi tasoihin ja ohi kahdella peräkkäisellä torjunnalla ja Elena Bechevan hyökkäyksillä tilanteessa 7-5. Sen jälkeen Pölkky ei päässyt enää pistettä lähemmäs ja loppua kohden ero vain kasvoi. LP Viesti teki viimeiseen erään kolme ässää.

Kommentit:

Julie Lengweiler, Pölkky: Valehtelisin jos sanoisin, etten ole pettynyt. Tosi kova peli ja varsinkin kolmannen erän kahden eräpallon tappio muutti meissä jotain. Tällaiset pelit kasvattavat meitä joukkueena.
On vaikea säilyttää energia, kun voittaa erän liian helposti. Tiesimme että Viesti tulee takaisin peliin. Joskus on jopa vaarallista voittaa niin helposti, meillä oli flow päällä ja kaikki onnistui. Pelasimme hyvin toisessakin erässä, mutta Viestikin pelasi hyvin. Pidän näistä tiukoista peleistä. Tietää, että jokainen piste ja virhe ratkaisevat. Näitä pelejä varten ollaan täällä.

Elena Becheva, LP Viesti: Oli tosi kova peli ja ensimmäisen erän jälkeen oli vaikea päästä peliin, mutta olen tyytyväinen, että teimme sen. Pölkky pelasi hyvin ja meidän torjunta-puolustus ei toiminut kuten meillä yleensä. Välillä meiltä puuttui itseluottamusta ja olimme peloissamme.  Ensimmäisessä erässä teimme kaikilla osa-alueilla virheitä. Yleensä syöttömme on tosi hyvä.

Sotiris Gkotsis, Pölkky: Tämä oli kiva peli, ehkä kauden paras peli. Nämä pelit ovat täynnä tunnetta ja intohimoa. Olimme hyvin valmistautuneet tähän peliin niin henkisesti kuin taktisestikin. Erissä jotka voitimme, teimme hyvää työtä. Tilastoista näkee, että olimme parempia kaikessa paitsi vastaanotossa. Nautimme pelistä mutta olemme pettyneitä, koska voitto oli niin lähellä. Olen ylpeä pelaajistani ja penkiltä tultiin hyvin mukaan peliin. Otamme positiiviset asiat tästä pelistä ja jatkamme töitä. Onnittelen LP Viestiä. Tämä oli mukava peli heillekin.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti: Tyytyväinen pitää olla, jos katsoo mitä kentällä tapahtui. Ihmettelen, että pelattiin viisi erää, kun tuntui, että olimme koko ajan toiseksi paras joukkue.  Ensimmäisessä erässä ei oltu sitäkään. Sen jälkeen oli tasainen peli, vaikka oltiinkin koko ajan vähän jäljessä. Syöttöä lukuun ottamatta oltiin verkolla aika aseettomia, jos katsoo torjuntaa ja hyökkäyspeliä niin melko puhtaasti hävittiin ne. Jollain pystyttiin tiukat erät voittamaan ja vastustaja myös sortui niissä virheisiin. Kahta pelaajaa vastaan käytännössä pelattiin. Vastustajan hakkuriin ei saatu mitään otetta vasta kuin viidennessä erässä. Mutta neljä ensimmäistä erää hän teki mitä halusi. Tiedettiin kyllä mihin hän lyö, mutta hän pelasi hienon pelin. Ei ole väliä, miten voitto tulee. Ensimmäisessä erässä taidettiin tehdä ihan seurahistoriaa, en kyllä muista, että olisi tuollaista ollut ikinä. Ja ollaan kuitenkin kovempiakin joukkueita vastaan pelattu. Kyllä oltiin tänään huonompi joukkue, mutta hyvällä taistelulla käännettiin peli. Mutta mun ammattitaito ei riitä ymmärtämään miten voitettiin.

Otteluisäntä Someron Säästöpankin Petteri Elo ja Teija Lähteenmäki palkitsivat parhaat pelaajat Elena Bechevan (vas.) ja Jalissa Trotterin.

Parhaat pelaajat:

LP Viesti: Becheva
Pölkky: Trotter

PROLibero: Laaksonen, LP Viesti

Parhaat pistenaiset

LP Viesti
Becheva 20/+10
Andrikopoulou 19/+7
Kosonen 13/+5

Libero Netta Laaksosen vastaanottoprosentti 71% (17 suoritusta)

Pölkky Kuusamo
Lengweiler 25/+22
Nusbaum 18/+10
Lambert 12/+7

Libero Milka Koskenkorvan vastaanottoprosentti 40% (25 suoritusta)

Ottelutilasto

Yleisöä 472

Kuvat: Ville Vuorinen ja Janne Kirjavainen