Otteluraportti: LP Viesti – LP-Vampula

Otteluraportti: LP Viesti – LP-Vampula

LP Viestin ja LP-Vampulan ensimmäinen pudotuspeli oli tiukkaa taistoa, vaikka toinen erä olikin kotijoukkueen dominointia. Ottelun lopputulos Salossa tiistaina oli 3-1 (26-24, 25-12, 21-25, 25-22).

Ennen ottelua nähtiin LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäiselle tehty onnitteluvideo 600:n päävalmentajana liigatasolla toimitun ottelun kunniaksi. Voit katsoa videon täältä.

Ensimmäinen erä lähti käyntiin hienoisessa LP Viestin johdossa, parhaimmillaan 8-4. Vampula kiri seitsemästä syöttövirheestään huolimatta eron kiinni alkuerässä samoin kuin se teki myös erän lopussa Jenni Jantusen syöttövuorolla tilanteesta 24-20 tilanteeseen 24-24 ja pakotti LP Viestin ottamaan molemmat aikalisät parin pisteen välein. Yksi erän hahmoista oli LP Viestin libero Netta Laaksonen, joka teki Vampulan hyökkääjien olosta tukalaa varmalla puolustuspelillään.

Toisessa erässä LP-Vampulan hyökkäyksen terä saatiin tylsytettyä ja joukkueen hyökkäysprosentti oli 18. LP Viestin puolella kaikki pelaajat olivat plussan puolella. Vierailla upeita satasen hyökkäyksiä tehneitä Deyshia Loftonia ja Aleksandra Petrovicia lukuunottamatta muut pelaajat tekivät enemmän pisteitä salolaisille kuin omalle joukkueelleen. LP Viestin Viktoriia Tuchashvilin tekeminen oli varmaa, monta kertaa hyökkääjiä vastassa oli vain yhden naisen torjunta. LP Viestin torjunta Anna Czakanin ja Nea Haataisen johdolla sen sijaan pakotti LP-Vampulan hyökkääjät yrittämään monta kertaa ohitusta.

Kolmatta erää vei LP-Vampula. Alussa Loftonin syöttöputken turvin karkuun päässyt vierasjoukkue sai Petrovicin kunnolla peliin mukaan, joka teki erään 7/+5. Myös Aino Ollonen ja Jutta Riikonen pelasivat vahvan erän niin vastaanotossa kuin verkollakin, molemmille erään 4/+4.

Neljännessä erässä ankara taistelu jatkui, pinnojen eteen piti tehdä paljon töitä. LP Viestin Czakanin syöttövuoro tilanteesta 16-18 tilanteeseen 20-18 käänsi pelin ja M´Kaela Whiten tulo kentälle toi torjuntaan uuden ulottuvuuden lisää.

Deyshia Lofton, LP-Vampula: Olen tosi ylpeä tytöistä ja taistelustamme. Toinen erä ei ollut hyvä, mutta tulimme kolmanteen erään hyvin. Tosi hyvää taistelua meiltä. Näimme, että Taylorilla oli vaikeaa ja yritimme auttaa häntä. Toinen erä ei ollut hyvä, mutta nousimme kolmanteen. Aleksandra opettaa minulle niin paljon ja hän näkee pelissä monia pieniä asioita, jotka auttavat minua. Hän on kuin mentori ja roolimalli minulle. Syöttöpelimme täytyy olla tarkempaa seuraavassa pelissä.

Anna Czakan, LP Viesti: Huikeat pleijaripelit, oikein taisteluvoitto. LP-Vampula on yks sitkeimmistä puolustusjoukkueista ja se näkyi tänään. Saatiin tehdä kovasti töitä pisteiden eteen. Selkeästi toinen erä oli meidän vahvin ja olisin toivonut, että olisimme jatkaneet samalla tavalla pitkän erätauon jälkeen. Neljännessä erässä Tomi sanoi aikalisällä, että eikö ole hienoa, että vastustaja pelaa ja luulen, että siinä vaiheessa jokainen meistä heräsi. Neljännen erän voitto oli todella tärkeä, jos tulee samanlaisia heikkoja hetkiä niin tiedetään että pystytään nousemaan niistä.

Darko Dobreskov: Tässä pelissä oli paljon hyviä asioita ja se oli pelinä ihan hyvä. Suurimmat ongelmat meillä oli peliin lähtö ja hermostuneisuus syöttöviivalla. Syöttömme oli tänään heikko kohtamme, vaikka se on kaudella ollut aseemme. Syötössä pitää olla laatua ja ideaa. Erän lopussa ei voi tehdä niin montaa syöttövirhettä, varsinkaan jos meillä on jotain taktisia ideoita. Virheet johtuivat jännityksestä ja stressistä, koska osa pelaajista on ensimmäistä kertaa näissä peleissä. En voi olla tyytyväinen, koska nyt meidän pitää voittaa kaksi kertaa peräkkäin. Analysoimme pelin huomenna. Aleksandra oli erityisen jännittynyt, koska hän ei ole päässyt harjoittelemaan paljon. Hän tuo toki paljon kokemusta kentälle. Ollaan kehitytty joukkueena hyvin kauden aikana.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti: Kova peli oli. Avausvoitto on tärkeää kahden voiton sarjassa. Aika samanlainen peli kuin muutama viikko sitten. Paljon piti tehdä molempien joukkueiden töitä. Voitettiin puolustuksissa kahden erän aikana. Varsinkin Netta Laaksonen sai ensimmäisessä erässä monta kovaa puolustusta ja antoi näin joukkueelle mahdollisuuden tehdä pisteen. Aloitussyötön olisi pitänyt olla kovempi. Vastustajan keskihyökkäysten määrä kertoo meidän syötön tasosta, ei onnistuttu tänään, kun pystyivät noin paljon hyökkäämään keskeltä. Yksi illan ratkaisuista oli meidän vähäinen hyökkäysvirheiden määrä (9). Annalla oli iso rooli neljännen erän nousussa, hän piti syötön varmana ja pahana.

Ottelun parhaat pelaajat ,Deyshia Loftonin (vas.) ja Anna Czakanin, palkitsi Tuukka Anttila OP Lounaismaan lahjoittamilla palkinnoilla.

Parhaat pistenaiset
LP Viesti:
Siebring 21/+9
Andrikopoulou 17/+7
Czakan 10/+9

Libero Netta Laaksosen  vastaanottoprosentti  50% (12 suoritusta).

LP-Vampula:
Milton 17/+2
Lofton 16/+11
Petrovic 14/+7

Libero Iina Niemelän  vastaanottoprosentti  55% (29 suoritusta).

Otteluraportti löytyy täältä.

Puolivälieräsarja jatkuu torstaina 11.3. Huittisissa. Seuraa ottelua Ruutu+ -palvelussa!