Otteluraportti: LP Viesti – LiigaPloki 2-3

Otteluraportti: LP Viesti – LiigaPloki 2-3

LP Viesti joutui taipumaan LiigaPlokille kotonaan lauantaina. Ottelu alkoi salolaisten kannalta hyvin, mutta pitkän erätauon jälkeen ei pelijuonesta enää saatu kiinni. Loppunumerot Salohallissa 2-3 (25-14, 25-22, 20-25, 19-25, 13-15).

Aloitusseitsikot

LP Viesti: Jantunen, Lindgren, Ternava, Virtanen, Puhach, Kaikkonen, Laaksonen
LiigaPloki: Lux, Kähkölä, Napalkova, Yefremenko, Hollingswrth, Tikka, Joensalo

Kotijoukkue lähti otteluun kovalla sykkeellä ja onnistujia riitti. Syöttö toimi ja sen kohteena oli erityisesti LiigaPlokin Dariana Hollingsworth, jolla ei vastaanotto toiminut riittävän hyvin. LiigaPloki yritti lukuisilla vaihdoilla saada peliä käyntiin, mutta erä selvästi 25-14 LP Viestille.

Toinen erä oli aivan toista maata kuin ensimmäinen: joukkueet menivät piste pisteeltä johtoaseman vaihdellessa. Salolaisten pelaamista vaikeutti heikko vastaanottopelaaminen. Tilanteessa 16-19 erä näytti kääntyvän LiigaPlokille, mutta pitkän taistelupallon voitto salolaisille, yksi vähän kyseenalainen tuomio kotijoukkueen hyväksi, LiigaPlokin verkkovirhe ja tilanne tasan 19-19. LP Viestin Arita Ternavan  syöttövuoron aikana joukkue nousi tilanteesta 17-19 tilanteeseen 22-19 eikä LiigaPloki ei enää noussut mukaan taisteluun erävoitosta.

Kolmas erä oli LiigaPlokin alusta lähtien. Kotijoukkue sai eron tasoitettua tilanteeseen 11-11 mennessä, mutta LiigaPlokin Kristin Lux repi eroa syöttövuorollaan, jonka turvin joukkueen peli rullasi loppuun asti.

Neljänteen erään vieraat saivat saivat lentävän lähdön ja LP Viesti joutui käyttämään ensimmäisen aikalisän tilanteessa 1-5. LP Viestin vastaanotto ei toiminut ja Saana Lindgren jäi liian yksin vaikka hyvän erän pelasikin (7/+6). LiigaPlokilla passari Olena Napalkova teki erään 5/+5 ja Kristin Luxilla hyvät tehot 7/+5.

Viimeisen erän ratkaisut tulivat tilanteen 9-9 jälkeen: LiigaPlokin pari peräkkäistä pistettä, jotka jäivät myös erottamaan LP Viestin otteluvoitosta.

Kommentit ottelusta:

Aliisa Kähkölä, LiigaPloki:
-Oli aika vuoristoratainen peli, loppua kohti parannettiin. Pitkällä erätauolla muistuteltiin mitä pitää tehdä ja parannettiin vastaanottoa myös. Aina voi parantaa, mutta oli ihan kivaa. Viisieräisiä pelejä on tullut pelattua, mutta ainakin saadaan harjoitella. Olisi tietysti kiva ottaa myös kolmen pisteen voittoja.

Kseniia Puhach, LP Viesti:
-Ihan hyvä peli meiltä, mutta pitää yrittää enemmän ja pitää taso koko pelin ajan. Oma pelini oli ihan hyvä, mutta haluaisin tehdä vähemmän virheitä.

Kim Buchwald, LiigaPloki:
-En mielestäni ole tiukka valmentaja, mutta pitkällä tauolla sanoin tiukkoja sanoja, koska pelimme oli niin kaukana siitä miten olimme valmistautuneet ja olimme sopineet. Olin tosi pettynyt ensimmäiseen erään. Oli hienoa nähdä tyttöjen vastaavan huutoon.  Loppu olisi voinut mennä kummin päin vaan.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:
Tasainen peli, kuten kaikki kolme keskinäistä peliämme. Kaikki ovat menneet viiteen erään ja kyllähän Ploki ansaitsee voiton yhdestä. Toisessa erässä meiltä hieno nousu 16-19 tilanteesta. Kolmatta ja neljättä mentiin Plokin hallinnassa. Aika hyvin kasattiin itsemme viidenteen erään, molemmilta joukkueilta vahvaa hyökkäyspeliä. Tänään meni näin.

LP Viesti Akatemian Venla Kylmälä palkitsi parhaat pelaajat Kseniia Puhachin ja Aliisa Kähkölän Maripuodin lahjoittamilla palkinnoilla.

MVP:t
LP Viesti: Kseniia Puhach
LiigaPloki: Alisa Kähkölä

PROlibero: Netta Laaksonen, LP Viesti

Parhaat pistenaiset

LP Viesti:
Lindgren 30/+18
Ternava 14/+3
Puhach 13/+9

Libero Netta Laaksosen vastaanottoprosentti 54% (13 suoritusta)

LiigaPloki:
Hollingsworth 21/+9
Lux 18/+4
Yefremenko 17/+12

Libero Emilia Joensalon vastaanottoprosentti 38% (32 suoritusta)

Yleisöä: 438