Otteluraportti: LP Viesti – Kuortane 3-0

Otteluraportti: LP Viesti – Kuortane 3-0

LP Viesti voitti odotetusti Kuortaneen naisten Mestaruusliigassa. Nuoret pelaajat saivat vastuuta ja kokemusta, kun myös kotijoukkueen liigapelaajiksi kasvavat Akatemia- pelaajat pääsivät erien loppupuoliskoilla kentälle. Loppunumerot 3-0 (25-13, 25-10, 25-14).

LP Viesti lähti kovalla seitsikolla Kuortanetta vastaan, kun Tomi Lemminkäinen marssitti kentälle kaikki LP Viestin lokakuun seitsikkoon valitut pelaajat. Eroa alkoi syntyä heti ottelun alussa Jenni Jantusen päästessä syöttämään. Samoin kävi Saana Virtasen syöttövuorolla: ero kasvoi tilanteesta 11-6 tilanteeseen 17-6. LP Viesti ei antanut armoa Kuortaneelle millään osa-alueella. Hyökkäykset puolustettiin libero Netta Laaksosen johdolla eikä kättä säästelty niin syötöissä kuin hyökkäyksissäkään.

Toinen erä noudatteli ensimmäistä eikä Kuortaneen yksittäiset kovat suoritukset saaneet kotijoukkuetta herpaantumaan. LP Viesti teki jälleen paljon pelaajavaihtoja antaen omille nuorille pelaajilleen kokemuksia liigakentällä.

Kolmas erä oli ottelun tasaisin Kuortaneen roikkuessa tiukasti salolaisten perässä. Lemminkäinen joutui turvautumaan aikalisäänkin Kuortaneen kolmen peräkkäisen pisteen johdosta. Tilanteen 12-10 jälkeen peli alkoi kääntyä kotijoukkueelle ja meni lopulta lähes yhtä selvästi kuin edellisetkin.

Netta Laaksonen elementissään.

Saana Virtanen: Saatiin tärkeät kolme pinnaa mitä lähdettiin hakemaankin. Olen kyllä tyytyväinen jokaisen asenteeseen, että hoidettiin kovalla asenteella ja niin kuin ennen peliä puhuttiin. Tästä on hyvä jatkaa loppuviikon peleihin. On ollut kivaa pelata ja saada vastuuta. Kentällä on ollut hyvä fiilis niin kuin tänäänkin.

Juulia Jäppinen, Kuortane: Viesti tuli aika kovaa päin, meillä vastaanoton ja hyökkäyksen kanssa oli jonkin verran ongelmia. Syöttö oli tosi kovaa, ei me tuollaista syöttöä vastaanoteta oikeastaan ikinä. Yksittäisiä treeneissä, jos jollain tulee tosi hyvä syöttö. Viestin torjunta oli melkein aina paikallaan, hyökkääjillä oli aika vaikea löytää ratkaisuja ja tehdä pisteitä. He pelasivat hyvin. Meillä oli loppua kohden aikaa ratkaista tilanteita ja löydettiinkin ratkaisuja. Parempi voitti ja he näyttivät, miten pelataan kovaa lentopalloa.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti: Tyytyväinen esitykseen, tavoite oli voittaa 3-0. Enemmän puhuttiin omasta kuin vastustajan pelistä, varmaan molemmat tiesivät kumpi tämän pelin tulee voittamaan. Kaksi ensimmäistä erää aloitettiin vahvasti ja pystyttiin tekemään vaihtoja. Kolmannessa olimme alussa vaisuja ja Kuortane puolestaan pelasi parasta peliään, niin tasaisempaa. Tyylikkäästi hoidettiin erän loppu. Tilastoista näkee, että kaikesta oltiin edellä. Pelin taso ei kahdessa ensimmäisessä erässä heitellyt, vaikka tehtiin vaihtoja. Kuortaneella on pitkiä ja lahjakkaita tyttöjä ja toivon, että kun heillä on aika lähteä pois sieltä, jokainen miettisi mihin kannattaa lähteä. Istumaan Mestaruusliigaan penkille vai isoon vastuuseen johonkin 1-sarjajoukkueeseen. Meillä esimerkiksi oli tänään kokoonpanossa kahdeksan sellaista pelaajaa, ketkä ovat joko nousseet Akatemian kautta liigaan tai ovat tällä hetkellä siellä. Se on mun mielestä paras reitti nuorelle pelaajalle mennä 1-sarjan isosta vastuusta liigaan, jos ei satu olemaan Suvi Kokkosen tapaisia pelaajia, jotka pystyvät heti pelaamaan liigassa.

Nikolas Buser, Kuortane: Tämä peli oli juuri sellainen, miksi pelaamme jokaista liigajoukkuetta vastaan kerran. Tytöt saavat tuntumaa pelitasoon ja näkevät läheltä miltä peli näyttää. On aivan eri pelata kuin katsoa peliä videolta. On hyvä saada ”realitycheck”. Miltä tuntuu nostaa tuollaisia syöttöjä, lyödä tuollaista torjuntaa vastaan, miltä tuntuu torjua ja puolustaa tuollaisia hyökkäyksiä vastaan. Jos he eivät pääse kokemaan näitä, he eivät tiedä miltä tuntuu pelata tällä tasolla. Hyvä oppitunti meille, tytöt varmasti arvostivat mahdollisuutta saada pelata tänään.

Parhaat pelaajat Saana Virtasen (vas.) ja Juulia Jäppisen palkitsivat Kari Hartman ja Juhani Nummentalo.

Parhaat pistenaiset

LP Viesti:

Andrikopoulou 14/+9
Becheva 10/+5
Czakan 9/+7

Libero Netta Laaksosen vastaanottoprosentti 75 % (4 suoritusta) ja Anna Syrjälällä kaksi vastaanottoa.

Kuortane:
Kovanen 8/-1
Peltomaa 5/+5

Rasinperä 5/-6

Libero Juulia Jäppisen vastaanottoprosentti 8 % (13 suoritusta) ja Veera Helpin 33% (9 suoritusta).

Parhaat pelaajat:
Virtanen, LP Viesti
Jäppinen, Kuortane

PROLibero -pelaaja: Laaksonen, LP Viesti

Yleisöä 429

Ottelutilasto
Ottelun lehdistötilaisuus