Otteluraportti: LP Viesti – Hel Volley

Otteluraportti: LP Viesti – Hel Volley

LP Viesti pelasi sunnuntaisen Pölkky pelin jatkoksi toisen todella hienon pelin, kun se voitti keskiviikkona HEL Volleyn tylyin numeroin 3-0 (25-11, 25-9, 25-13). Salolaisten pistekuningattareksi 86%:n hyökkäystehoilla iski Iina Andrikopoulou. Ennen ottelun alkua Salohallin kattoon nostettiin LP Viestin 10:s Suomen mestaruusviiri.

LP Viestin viime kauden kapteenisto Anna Czakan, Noora Kosonen ja Viktoriia Tuchashvili nostivat viirin kattoon.

LP Viestin ja HEL Volleyn ensimmäinen erä oli varsinaista syöttöpeliä: LP Viesti syötti kuusi ässää ja viisi virhettä, HEL Volleyn saldoksi tuli viisi virhettä. Kotijoukkueen loistava vastaanottopeli (72%) helpotti passareina pelanneiden Saana Virtasen ja Irina Mäkisen työskentelyä.

Toiseen erään HEL Volley teki pelaajavaihtoja ja hakkuriksi vaihdettiin Sanni Vallin. Muutokset eivät kuitenkaan saaneet vierailijoiden peliä sen paremmin sujumaan. Suurena syynä oli LP Viestin syöttötulitus: ässiä kotijoukkueelle neljä, joista kolme täräytti kapteeni Anna Czakan. HEL Volley pääsi syöttämään erässä vain yhdeksän kertaa, joista kolme virhettä. Erä murskaavasti salolaisille 25-9.

Ottelun päätöserässä kotijoukkueen kova syöttöpeli kääntyi miinuksen puolelle, kun syöttövirheitä tuli kuusi kappaletta. Erän ja ottelun lopputulokseen noilla virheillä ei ollut vaikutusta, sillä koko joukkue ja erityisesti Iina Andrikopoulou pitivät oman kovan tasonsa loppuun asti.

Iina Andrikopoulou, LP Viesti: Ihan hyvä peli, harmittaa vaan kun 100% hyökkäyksessä oli niin lähellä. Oli kyllä ihan eri peli kuin syyskuussa, jolloin HEL Volley tuli paljon kovempaa ja me lepsuiltiin. Nyt pelattiin koko ajan tosi hyvin eikä annettu vastustajalle mahdollisuuksia. Oli kiva huomata, että vaikka vaihdettiin pelaajia, niin kaikki pelasivat tosi hyvin ja vaihdosta tulleista erityisesti Irina Mäkinen pelasi hienosti. Meidän asenne oli koko ajan tosi hyvä eikä lähdetty mukaan vastustajan peliin.

Sanni Vallin, HEL VOLLEY: Toki harmittaa, ettei pystytty parempaan. Viimeiseen erään saatiin kerättyä fiilistä ja peli paranikin. Tästä vaan treeniä lisää ja kohti viikonloppua. Kyllä Viesti esitti tasaista peliä, mutta meidän oma peli oli heikkoa. Oltiin kauden ensimmäisessä kohtaamisessa terävämpiä. Viesti puolusti tosi hyvin ja meillä oli aika heikot hyökkäysprosentit, ei saatu kuolemaan. Oma hyökkäysprosentti ihan ok, itseltä ihan keskivertopeli. Mahtavaa on ollut päästä pelaamaan kovatasoista peliä Mestaruusliigassa.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti: Ennen peliä puhuttiin paljon asenteesta ja myös syyskuun Helsingin pelin kahdesta ensimmäisestä erästä, jolloin olimme vaikeuksissa. Täytyy olla ylpeä tyttöjen asenteesta: vaikka erät ratkesivat heti alussa, emme herpaantuneet. Lukemien pitääkin olla tällaisia, jos sarjan kärkipään joukkue pelaa hyvin ja sarjanousija ei onnistu omassa pelissään. Iinahan haluaisi tappaa kaikki pallot, joten ihan hyvä, että jää tavoitteita lentopallouralle. Hyökkäyksessä pelattiin vähillä virheillä tehokkaasti ja vain neljä suoraa virhettä koko ottelussa. Olisimme voineet syöttää vähemmilläkin virheillä, kun tiesimme että vastustaja on heikompi, mutta halusimme harjoitella kovaa syöttöä myös tulevaisuutta varten. Oli hyvä, että tytöt pelasivat hyvän pelin, niin pystyimme noudattamaan tehtyä suunnitelmaa, että kaikki pääsivät pelaamaan. Irina Mäkinen pelasi rohkeasti ja Saana Virtaselle oli hyvä, että sai lepoaikaa.

Dirk Sauermann, HEL Volley: Onnittelut voitosta. He pelasivat tasaisesti joka osa-alueella ja jokainen uusi pelaaja pelasi hyvin. Meiltä puuttui henkinen taistelu, mutta maksoimme tässä pelissä myös Rovaniemen matkasta, josta saavuimme kotiin maanantaiaamuna. Kunhan meillä pysyy hyvä henki joukkueessa, se alkaa varmasti tuottamaan tulosta. Oli hienoa, kun oli paljon yleisöä. Ottelun numeroista ei tänään positiivisia asioita löydy, mutta kun näkee pelaajien tekevän ja yrittävän pelissä asioita, joista on sovittu, se on positiivista. Joukkue myös pysyi yhdessä, vaikka peli ei kulkenutkaan. Viimeinen erä oli meidän paras, joten se oli positiivista myös.

Parhaat pistenaiset

LP Viesti:
Andrikopoulou 17/+15
Czakan 10/+6
Kuusela 9/+5

Liberoiden Netta Laaksosen vastaanottoprosentti 100% (3 suoritusta) ja Anna Syrjälän 20% (5 suoritusta)

HEL Volley:
Vallin 4/+2
Kokko 4/+1
Helenius 3/-4

Libero Sini Eerolan vastaanottoprosentti 35%  (26 suoritusta)

PROLibero: Laaksonen, LP Viesti
Parhaat pelaajat
LP Viesti: Andrikopoulou
HEL Volley: Vallin

Yleisömäärä: 613

Ottelutilasto
Lehdistötilaisuus

Otteluisäntä Salon Seudun Sanomien Asko Kainulainen palkitsi parhaat pelaajat Iina Andrikopouloun (vas.) ja Sanni Vallinin.