Otteluraportti: LP Viesti Akatemia – PuMa 3-0

LP Viesti Akatemia vankisti asemiaan naisten 1-sarjan runkosarjan seitsemäntenä, kun se voitti perjantaina Salohallissa PuMan suoraan 3-0 (25-20, 25-22, 25-21). Samalla varmistui myös sarjapaikka, joka on ollut joukkueen ensimmäisenä tavoitteena kaudelle. Ennen ottelun alkua Salon Seudun Lentopallotuomarit ry oli järjestänyt päätuomari Arvo Priimäelle juhlallisuudet 70-vuotispäivän kunniaksi.

Päävalmentaja Janne Harju oli luonnollisesti tyytyväinen voittoon.

– Olen iloinen pelin lopputuloksesta ja saavutetusta tavoitteesta eli sarjapaikan varmistumisesta. Seuraava tavoite on sitten selvitä pudotuspeleihin ja menestyä siellä niin pitkälle kuin rahkeet riittää.

Harju kehui ottelun olleen hyvätasoinen molempien joukkueiden osalta.

– Joukkueen lataus suuntautui oikeisiin asioihin. Oltiin hyviä ja naapurikin taisteli hyvin. Ottelu oli tasainen tilastojenkin valossa.

Omasta joukkueestaan Harju nosti esiin parhaana palkitun Anna Johtelan.

-Anna jatkaa hyviä otteitaan, hyökkäyksissä alkaa löytyä vaihtoehtoja ja myös aggressiivisuutta. Emmi Mäki-Kojola jatkaa tasaista työtään ja hänelläkin oli hyviä valintoja hyökkäyksissä.

Arita Ternava tekee paluutaan loukkaantumisen jälkeen. Passarina pelannut Saana Virtanen jakoi passeja fiksusti.

– Pelattiin koko ottelu samalla seitsikolla paria vaihtoa lukuun ottamatta. Hallissa oli hyvä tunnelma, vaikkei ihan kauden ennätysyleisöä ollutkaan. Kannustuksesta kiitos kotiyleisölle!

Parhaat pistenaiset

LP Viesti Akatemia:
Johtela 14/+12
Ternava 10/+5
Mäki-Kojola 9/+8

Libero Anna Syrjälän vastaanottoprosentti 52% (25 suoritusta)

PuMa:
Subotic 17/+7
Laurell 11/+7
Aito 10/+5 Libero Siiri Ruuskasen vastaanottoprosentti 47% (34 suoritusta)

Ottelutilasto