Otteluraportti: LP Viesti Akatemia – LP Tuto

LP Viestin viikonlopun saldo niin naisten Mestaruusliigassa kuin 1-sarjassakin oli yhteensä täydet kuusi pistettä, kun lauantain liigavoiton lisäksi myös LP Viesti Akatemia nappasi sunnuntaina 3-0 -voiton LP Tutosta. Eränumerot 25-15, 25-20, 25-23).

Päävalmentaja Janne Harju oli tyytyväinen tulokseen.

-Hyvä tulos, saatiin maksettua kalavelat. Oltiin parempi joukkue, ehkä eränumerot jopa mairittelevat Tutoa, sillä he olivat käytännössä yhden pelaajan (Melina Lindström) varassa. Hän pelasi ihan hyvän ottelun, kaikki kunnia hänelle siitä, mutta mielestäni meidän olisi paremmin pitänyt saada hänet kiinni.

LP Viesti Akatemian syöttöpelaaminen oli suvereenia, samoin vastaanottopelaaminen sujui.

-Varsinkin vastaanoton onnnistumiseen olen tyytyväinen. Tänään kaikki neljä nostajaa suoriutuivat siitä hienosti. Mutta vastapainoksi torjunta-puolustus ja vielä erityisesti puolustus ei tänään toiminut. Tuntui, että meillä oli tänään puolustusasenne jossain muualla kuin Salohallissa.

Arita Ternava pelasi sovitusti kaksi ensimmäistä erää ja sen jälkeen Hilma Nikkanen tuli hänen paikalleen. Teija Vuorenmaa paransi koko pelin ajan hyökkäystään ollen lopulta aika pitelemätön.

Passari Saana Virtanen palkittiin joukkueensa parhaana. Harju oli tyytyväinen Virtasen fiksuun pelaamiseen: hyvä passijaukauma ja oma tehokas hyökkäyspelaaminen.

-Joukkueen puolustushaluttomuus jättää pienen negatiivisen sävyn otteluun, mutta tällaisia me valmentajat varmaan ollaan, että mietitään aina täydellistä peliä, päättää Harju.

Seuraava viikonloppu on LP Viesti Akatemialla työntäyteinen: lauantaina 13.2. vierasreissu Raisioon ja sunnuntaina 14.2. kotona Juju Joensuu.

Parhaat pelaajat, Saana Virtasen (vas.) ja Melina Lindströmin palkitsi Jari Arffman.

Parhaat pistenaiset

LP Viesti Akatemia:
Vuorenmaa 16/+10
Ternava 11/+6
Virtanen 5/+4
Vikstedt 5/+4

Libero Lida Markulan vastaanottoprosentti 45% (11 suoritusta).

LP Tuto:
Lindström 19/+9
Tahkola 5/0
Mikkonen 5/0
Kössi 5/-1

Libero Linnea Toivosen vastaaotto 32% (19 suoritusta).