Otteluraportti: LP Viesti Akatemia – Kuortaneen valmennuskeskus 3-1

Otteluraportti: LP Viesti Akatemia – Kuortaneen valmennuskeskus 3-1

LP Viesti Akatemia nousi ensimmäisen erän rökäletappion jälkeen hienoon voittoon sunnuntaina Salohallissa. Kuortaneen valmennuskeskus taipui erin 3-1 (13-25, 25-13, 25-12, 25-23).

Ottelu lähti LP Viesti Akatemian rennolla pelillä ja 4-1 -johdolla, mutta sen jälkeen peli oli yhtä maalia. Salolaisten vastaanotto oli vaikeuksissa vastustajan syöttöjen kanssa. Kuortaneen Nella Haatainen tappoi palloa tehokkaasti: kuusi passia ja kuusi kertaa pallo oli LP Viesti Akatemian kentässä, joiden lisäksi Haatainen teki yhden ässän, tehot 7/+7. Erän loppuun Sanni Siika-aho täräytti pari kovaa ässää.

Toiseen erään kotijoukkue sai koneen lämpimäksi ja meno oli kovaa. Vastaanotto ei kovin paljon parantunut mutta hyökkäysprosentti nousi 32% -> 67%. Hilma Nikkanen (7/+7) nautti Irina Mäkisen tarjoilusta ja otti yhden joukkueensa neljästä torjunnasta (Kuortane 0). Toinen erä samoin numeroin kuin ensimmäinen, mutta nyt kotijoukkueelle.

LP Viesti Akatemia teki passarivaihdon kolmanteen erään ja Iida Mikkonen jatkoi Mäkisen hyvää työtä. Kotijoukkueen syöttö toimi ensin Saimi Heikkisen ja heti perään Kiira Tuomisen kädestä: molemmat tekivät kolme ässää. Tuomisen syöttövuoro venyi perätu seitsemän syötön pituiseksi. Tämän jälkeen erä oli käytännössä ohi. Verkolla Emmi Mäki-Kojola oli kovana pelotteena Kuortaneen hyökkääjille.

Neljäs erä oli ottelun tasaisin. LP Viesti Akatemia johti 13-9, kun ensin Kuortaneen torjunta nappasi pinnan ja sen jälkeen Annika Koivuniemi pisti syöttöshown pystyyn. Vasta LP Viesti Akatemian aikalisä tilanteessa 13-15 toi avun. Kahden pisteen ero Kuortaneen hyväksi tuntui pysyvän, kunnes Heikkinen pääsi syöttämään ja täräytti kaksi ässää, tilanne 21-20. Mäki-Kojolan torjunta ja Tuomisen ässä siivittivät kotijoukkueen eräpalloon eikä Kuortane enää kirinyt kiinni.

Päävalmentaja Janne Harjunkommentit

-Ensimmäisessä erässä oli vastaanoton kanssa haasteita eikä oltu aivan valmiita hyvistä aamutreeneistä huolimatta. Äänenkäyttö ja kommunikointi puuttuivat, ei saatu puolustuksia. Työhaalarit laitettiin päälle toisesta erästä lähtien ja alettiin saamaan palloja ylös niin päästiin peliin mukaan. Lyönti- ja hyökkäysvoimaa meillä kyllä riittää.

-Molemmat passarit pelasivat sovitusti ottelun puoliksi ja ihan kelvollisesti. Johonkin erään saatiin jopa yli 60%:n hyökkäystehot.

-Syötössä ja vastaanotossa olisin toivonut parempaa tekemistä kummassakin. Varsinkin vastaanotossa tuli paljon virheitä.

-Ihan tyytyväinen olen, varmasti oli tytöillä vähän jännitystäkin, kun paljon tuttuja pelaajia toisella puolella. Hyvä, että saatiin täydet kolme pistettä ja parannettiin omaa pelaamista ensimmäisestä erästä.

Aino ja Saara Esko palkitsivat parhaina pelaajina Nella Haataisen (vas.) ja Emmi Mäki-Kojolan.

Parhaat pistenaiset

LP Viesti Akatemia
Heikkinen 17/+11
Nikkanen H. 14/+4
Mäki-Kojola 8/+6
Nikkanen S. 8/+4

Libero Venla Pirisen vastaanottoprosentti 46% (26 suoritusta) ja Oona Tuomisen 25% (4 suoritusta)

Kuortane
Haatainen 15/+8
Koivuniemi 10/+2
Kastarinen 8/+2
Isometsä 8/-1

Libero Netta Tolvasen vastaanottoprosentti 36%  (14 suoritusta) ja Elsi Karjanlahden 50% (10 suoritusta).

Ottelutilasto

Yleisöä 148