Otteluraportti: LP Viesti Akatemia – Isku 1-3

Otteluraportti: LP Viesti Akatemia – Isku 1-3

LP Viesti Akatemia taisteli hyvin naisten 1-sarjan kärkijoukkuetta Iskua vastaan sunnuntaina ja nappasi yhden eränkin, mutta sarjapisteet lähtivät kuitenkin Salosta. Lopputulos 1-3 (21-25, 13-25, 25-15, 13-25).

Kotijoukkueen suorituksen arvoa nostaa se, että kokoonpanossa oli vain kaksi 18 vuotta täyttänyttä. Iskun pelaajilla taas on kokemusta niin liigasta kuin ulkomailtakin.

Akatemian päävalmentaja Janne Harju analysoi joukkueensa hävinneen sunnuntaina erityisesti puolustuspeliin.

– Puolustusten määrä ja puolustuksen jälkeinen hyökkäys olivat heikolla tasolla. Muuten mielestäni aika tasainen peli tilastojen valossa.

– Nelospaikan tehot myös meillä vähän alhaiset. Tehoihin saattoi vaikuttaa se, että pelasimme yhdellä keskipelaajalla. Kiira Tuominen ja Nikkasen sisarukset Hilma ja Selma vuoroillaan paikkasivat toista keskipelaajan paikkaa. Puolustukset yksittäinen suurin ongelma kuitenkin, totesi Harju.

LP Viesti Akatemia onnistui aluksi syötössä ja sai esimerkiksi vastustajan yleispelaajan vaihtoon, mutta Iskulla oli heittää kentälle Tiia Virta, joka ratkaisi pelin ja käytännössä pelasti Iskun.

– Olisi ollut mielenkiintoista nähdä, jos häntä ei olisi ollut, miten peli olisi mennyt. Pelattiin myös tosi hyvin vastustajan hakkuria Karoliina Viitaniemeä vastaan, joka on ollut monena vuonna pistepörssin kärki. Hän teki tänään neljään erään 10/+3, joten tosi hyvin tylsytettiin hänet.

Omasta joukkueestaan Harju nosti esiin parhaana palkitun Kiira Tuomisen, Anna Johtelan ja Emmi Mäki-Kojolan.

– Tämä ei ollut meille kauden tärkein peli. Tulossa vielä Lempäälä, PuMa ja Nurmo, jotka taistelevat samoista sijoista. Niistä pitäisi saada muutama pinna raavittua, että saadaan sarjapaikka säilytettyä.

Salon Seudun Sanomien Tuomas Reinikainen palkitsi parhaat pelaajat OP Lounaismaan lahjoittamilla palkinnoilla. Vasemmalla Tiia Virta ja oikealla Kiira Tuominen.

Ottelutilasto