Otteluraportti: JymyVolley Akatemia – LP Viesti Akatemia 0-3

LP Viesti Akatemia otti odotetun voiton sunnuntaina naisten 1-sarjassa Nurmossa. Varsinkin ensimmäisessä erässä vierailijat olivat hurjalla päällä ja antoivat kotijoukkue JymyVolley Akatemialle vain yhdeksän pistettä. Ottelun lopputulos kotijoukkue ensin mainittuna 0-3 (9-25, 18-25, 15-25).

Etukäteen heikompaa joukkuetta vastaan pelaaminen ei näkynyt ylimielisyytenä. LP Viesti Akatemia lähti hakemaan Nurmosta kolmea pinnaa ja sen se sai.

– Tytöt pelasivat hyvällä ilmeellä ja taktisesti hyvin. Jymyvolley helpotti meidän pelaamista omilla virheillään, mutta toisaalta myös pakotimme heidät niihin, kertasi LP Viesti Akatemian päävalmentaja Janne Harju.

Salolaiset pelasivat joukkueena virheettömästi ja tekivät karkeasti laskien koko pelissä virheitä saman verran kuin JymyVolley erää kohden.

Linnea Kuusela palkittiin joukkueen parhaana. Hän teki libero Anna Syrjälän kanssa Harjun mukaan varmaa vastaanottotyötä. Anna Johtela oli kentän pistekuningatar ja paransi hienosti vastaanottoaan viimeiseen erään. Ada Vikstedt pelasi myös hyvän pelin ottaen mm. kolme torjuntaa.

– Toisen erän alkuun naapuri sai omilla hyvillä suorituksillaan eron, mutta Saana Virtasen syöttövuorolla (mm. neljä ässäsyöttöä) se kurottiin kiinni. Erän loppu olikin sitten meidän heiniä.

Alkava viikko on LP Viesti Akatemian osalta tiukka, kun se pelaa perjantaina kotiottelun LP-Vampulaa vastaan ja lauantaina sarjaykköstä, Iskua, vastaan Tampereella.

Parhaat pistenaiset

LP Viesti Akatemia
Johtela 13/+7
Kuusela 12/+11
Vikstedt 9/+7

Libero Anna Syrjälän vastaanottoprosentti 43% (14 suoritusta).

JymyVolley Akatemia
Aro 8/+1
Lahde 6/+2
Kanala 4/-3

Libero Marleene Mäkisen vastaanottoprosentti 32% (25 suoritusta).

Ottelutilasto

Parhaat pelaajat Linnea Kuusela (vas.) ja Mette-Maarit Aro.