Otteluennakko: LP Viesti Akatemia – PuMa Volley

LP Viesti Akatemia pelaa 1-sarjassa loppuviikon aikana kaksi kotiottelua: perjantaina vastaan tulee PuMa Volley Helsingistä ja sunnuntaina JymyVolley Akatemia Nurmosta. Varsinkin perjantai-illan (klo 19) ottelussa on paljon panosta molemmille joukkueille.

Viikonlopun tupla jatkaa Akatemian tiukkaa pelitalvea: helmikuussa joukkue pelasi viisi ottelua, runkosarja päättyy yhdeksän päivän aikana pelattaviin neljään otteluun. Salolaisten onneksi joukkoon mahtuu vain yksi vierasottelu, sekin lyhyen matkan taakse Huittisiin.

Perjantain PuMa-ottelun tärkeyden kertoo sarjataulukko: LP Viesti Akatemia on sijalla kahdeksan, 20 ottelua pelattuna ja pisteitä 29. Vierasjoukkue PuMa on pykälää alempana, mutta sillä on yksi ottelu vähemmän pelattuna, pisteitä koossa 27. Kumpikin janoaa tiukasti pääsyä kahdeksan parhaan joukkoon ja pudotuspeleihin – yhdeksänneksi sijoittuvan joukkueen kausi päättyy runkosarjaan.

PuMa on viimeiset viisi otteluaan pelannut vahvasti, neljä voittoa ja yksi tappio, sekin sarjajohtaja Rantaperkiön Iskun kentällä. Salolaisten vastaava saldo on kirjavampi, voittoja, tappioita ja 5-eräisiä matkapelejä. Lokakuussa Helsingissä pelatussa pelissä LP Viesti Akatemia oli 1-3 -lukemin PuMaa parempi.

Päävalmentaja Janne Harju on tyytyväinen, että runkosarja päättyy peleihin, joissa on vielä panosta.

– Ollaan PuMan kanssa peräkkäisillä sijoilla ja kumpikaan ei varmasti anna tuumaakaan periksi eli molemmat pelaavat vain voitosta, korostaa Harju.

– Syksyn voittopeli oli hieno voitto, mutta sekään ei toki tullut helpolla. PuMa on pelannut tosi hyvin koko kevään ja saanut sitten syksyisen kohtaamisemme uusia pelaajia mukaan. Se on hävinnyt joulutauon jälkeen vain Jujulle Joensuussa sekä kärkijoukkue Iskulle Tampereella, muistuttaa Harju.

– PuMa tunnetaan erittäin kovana junnuseurana Helsingin alueella ja valtakunnassa muutenkin. Heidän peliään pyörittää salolaisillekin tuttu passari Sofia Lehto, Oona Laurell takoo pisteitä hurjilla lukemilla ja häntä tukee liigastakin (Hämeenlinnasta) kokemusta hankkinut Nea Subotic, luettelee Harju.

– Odotan tasaista peliä kaikilla lentopallon osa-alueilla. Kumpikin joukkue haluaa päästä kahdeksan parhaan joukkoon ja sitä kautta pudotuspeleihin – ne ovat nuorille pelaajille tärkeitä paikkoja hakea kokemusta, painottaa Harju.

LP Viesti Akatemia – PuMa Volley Salohallissa pe 4.3. klo 19.00. Tervetuloa kannustamaan!

Ottelun voi katsoa Solidsport-palvelun kautta, linkki https://solidsport.com/lp-viesti-akatemia/games/g/alnhlx3u

Otteluun sisäänpääsyn tarjoaa:

Muokattu 4.3.2022: lisätty Janne Harjun kommentit.