Otteluennakko: LP Viesti Akatemia – Lempo-Volley

Otteluennakko: LP Viesti Akatemia – Lempo-Volley

Lempääläinen Lempo-Volley LP Viesti Akatemian sunnuntaivieras

LP Viesti Akatemian sunnuntain kotiottelun vastustaja 1-sarjassa on alleviivatusti lempääläinen Lempo-Volley. Se, että seuran kotipaikka on Lempäälä, on toki perusasia, mutta kotikunta näkyy myös pelaajien taustoissa: 16:n pelaajan nimilistalla puolet on saanut lentopallo-oppinsa Lempäälässä (Lempäälän Kisa) ja viime vuoden nousijajoukkueesta on 1-sarjaan jatkanut peräti 13 pelaajaa.

Nousijoiden ensimmäinen kausi ei ole ollut helppo, sarjataulukossa sija 11, pelejä takana 17, joista voitot-tappiot lukemissa 5-12, pisteitä taulukossa 16. Ero takana olevaan kaksikkoon 5 pistettä, ero edellä oleviin yksi piste (yksi ottelu vähemmän pelattuna). Ja huomioitavaa, Lempo on voittanut loka-marraskuun vaihteessa sarjataulukossa ylempiä olevia joukkueita. Voittojen väliin osui kotitappio LP Viesti Akatemialle 1-3.

Lempääläisyyden lisäksi Lempoon liittyy olennaisesti mm. nimi Huurne: isä Jani vastaa valmennuksesta, tytär Viivi on joukkueen kokenein pelaaja.

Lempo-Volley on viimeksi voittanut 1-sarjassa joulukuun puolivälin jälkeen – edellisestä sarjaottelusta on aikaa 2,5 viikkoa. Tuolla taustalla voi uskoa, että Lempo tulee Salohalliin voitonnälkäisenä.

LP Viesti Akatemia hakee lisäpisteitä play off -viivalle

LP Viesti Akatemia kaipaa vielä lisäpisteitä sijoittuakseen runkosarjassa kahdeksan parhaan joukkoon ja sitä kautta play off -peleihin.  Tällä hetkellä Akatemia on sijalla yhdeksän 2 pistettä PuMan takana yhden ottelun sitä vähemmän pelanneena. Sunnuntain Lempo-ottelu kuuluu ilman muuta tärkeisiin otteluihin, joista pisteitä kaivataan lisää.

– Kyllä, tämä on juuri sellainen peli, ns. 6 pisteen ottelu, vahvistaa päävalmentaja Janne Harjukin.

– Ja omalla tavallaan kauden tärkein peli tässä vaiheessa, meidän pistebudjetissa tämä on arvioitu voitto-otteluksi – toivottavasti täydellä potilla, laskee Harju.

Lempäälässä Lempo osoitti tappiosta huolimatta hyvän tasonsa.

– Lempo pystyy hyvänä päivänä haastamaan kaikki sarjan joukkueet, joten täysi päivätyö meilläkin on edessä. Vastustaja on ”inhottavan” kärsivällisesti puolustava joukkue. Syöttö-vastaanotto -peli pitää kotona voittaa ja kun Lempo ei ole kovin pitkä joukkue, verkkopeli pitää ottaa haltuun, tiivistää Harju.

LP Viesti Akatemia saa ennakkotietojen mukaan sunnuntaiksi hyvän kokoonpanon: liigassakin pelaavia 1-sarjapelaajia voi parhaassa tapauksessa olla useampikin mukana.

– Terveystilanne pitää huomioida seuran molempien joukkueiden kesken: jos liigajoukkueella on jostakin syystä vajausta (esimerkiksi treeneissä) niin Akatemian joukkueesta on saatu sinne apua. No, se tietenkin on jonkin verran vaikuttanut 1-sarjajoukkueen yhteisharjoituksiin.

Maksimitilanteessa Saana Virtanen, Anna Syrjälä, Jenni Jantunen ja ehkä Linnea Kuuselakin voisivat olla sunnuntaina ”käytettävissä”. Arita Ternava oli jo Isku-ottelussa mukana, mutta ei toipilaana ole vielä parhaassa kunnossaan.

– Kaikilta osin mennään terveys edellä, muistuttaa Janne Harju.

Lempo-ottelu voi olla salolaisille hieman tuloksellisesti negatiivisen vaiheen kääntämistä positiiviseksi.

– Pelit ovat olleet ihan ok, tulokset ovat jääneet miinukselle. Kotiedun turvin meidän pitää olla sunnuntaina suosikkeja ja kestettävä tämä ns. 6:n pisteen pelin paine, päättää Harju.

LP Viesti Akatemia – Lempo-Volley Salohallissa su 13.2.2022 klo 17.00. Tervetuloa kannustamaan!
Ottelu katsottavissa Solidsport-palvelun kautta.

Ilmaisen sisäänpääsyn tarjoaa