Otteluennakko: LP Viesti Akatemia – Joen JuJu

LP Viesti Akatemia kotisalissa kalavelkojen maksuun Jujua vastaan

LP Viesti Akatemia palaa viime viikonlopun tuhannen kilometrin vieraspelireissulta sunnuntaina Salohalliin ja vastustajakin on sama kuin viikko sitten Joensuussa, Joen Juju. Pohjois-Karjalassa Juju pystyi 3–2 -kotivoittoon – pystyykö Akatemia kuittaamaan kalavelat kotihallissa kotikatsomon edessä?

Joensuun ottelu oli hyvin vaihteleva, ratkaisevassa viidennessä erässä Juju pääsi karkumatkalle, jota vieraat eivät saaneet kiinni. Ottelusta kuitenkin makea yksi vieraspiste paluumatkalle.

Juju tulee kotimaisemista ”etelään” jo lauantaiksi, kun se pelaa vierasottelun Helsingissä PuMaa vastaan (klo 16). Kovin pitkää palautumisaikaa joensuulaisille ei jää, sillä Salohallissa laskiaissunnuntain ottelu käynnistyy jo klo 13.

Joensuun pelissä Jujun kaksi pelaajaa teki suurimmat pisteet: LP Viestin oman tilastoinnin mukaan yleispelaaja Noora Taskinen teki lukemat 19/+10 ja keskipelaaja Anni Karjalainen 17/+11. Heitä säesti vielä hyvin yleispelaaja Sini Kesänen 14/+7. Hyvät hyökkäyspaikat heille tarjoili passari Iida Paananen.

Saako Juju nämä kaikki onnistuneet pelaajat mukaan myös Helsinkiin ja Saloon, se selviää viimeistään lauantain pelin alkaessa.

LP Viesti pääsee sunnuntaina avaamaan kolmen kotipelin putken ja pelit ovat salolaisille tärkeitä. Etenkin seuraavan viikon perjantaina (4.3.) pelattava PuMa-ottelu on muitakin tärkeämpi.

Päävalmentaja: hyvä päästä heti maksamaan kalavelkoja

LP Viesti Akatemian päävalmentaja Janne Harju odottaa kaikin tavoin mielenkiintoista peliä.

– Juju ansaitsi niukan voiton kotisalissaan, hyvä että päästään maksamaan kalavelkoja takaisin, saadaan revanssi heti. Pyritään kääntämään tilanne nyt meidän eduksi ja toivottavasti saadaan tueksi iso yleisö Salohalliin, toivoo Harju.

– Kokoonpanomme sunnuntaiksi on vielä osittain auki, liigajoukkueen lauantain pelillä on siihen oma vaikutuksensa – toivottavasti saadaan sieltä farmipelaajiamme mukaan. Liigassakin on tiukka ohjelma tulossa, joten kokoonpanoja pitää miettiä kokonaisuutena, pohtii Harju.

Hän arvelee vastustajan tulevan ”valmiina” peliin, kun alla on lauantain peli Helsingissä.

– Minusta se on heille enemmän etu kuin haitta. Heidänkin kokoonpanonsa on kaiketi auki, mukana voi olla pelaajia, joita emme nähneet Joensuussa. Jujun pelitapa on kuitenkin tuttu ja tuolla aiemmin nimeltä mainitut pelaajat muodostavat rungon, sanoo Harju.

Joensuun ottelussa salolaisten virhekontrolli oli kunnossa voittoerissä.

– Oma syöttö on kotisalissa tärkeä, virhekontrolli on jälleen tärkeässä asemassa.

– Meillä on alla hyvä treeniviikko ja pelasimme mm. pari harjoituserää Salon Viestin 2-sarjan joukkuetta vastaan.

– Pyritään pelaamaan paremmin kuin Joensuussa, se vie jo pitkälle. Yksi osa siinä asiassa on puolustuspelaaminen ja jatkopalloissa onnistuminen, tiivistää Janne Harju.

Juju-ottelun jatkeeksi LP Viesti Akatemia pelaa kotisalissa PuMaa vastaan (pe 4.3.) ja JymyVolley Akatemiaa vastaan (su 6.3.), käy Huittisissa LP-Vampulan vieraana (la 12.3.) ja päättää runkosarjan paikallisvastustaja RaisUa vastaan (su 13.3.).

LP Viesti Akatemia – Joen Juju Salohallissa su 27.2. klo 13.00. Otteluun sisäänpääsyn tarjoaa

Ottelun voi katsoa myös Solidsport-palvelun kautta, linkki https://solidsport.com/lp-viesti-akatemia/games/g/etnpwu5q