Otteluennakko: LiigaPloki – LP Viesti

Otteluennakko: LiigaPloki – LP Viesti

Joukkueet kohtaavat tällä kaudella toista kertaa. Edellinen ottelu Salossa päättyi 3-0 vierasvoittoon. Lauantain kamppailua voi luonnehtia myös viikon päästä Tampereella pelattavan Finnish Teknikum-cupin “esiotteluksi”. Viime kauden finalistit kohtaavat uudelleen ensi perjantaina välierässä.

Mestaruusliigassa LP Viestin sarjasijoitus on neljäs ja kotijoukkue LiigaPloki on sijalla kuusi.

LP Viesti on pelannut joulutauon jälkeen kaksi kotiottelua, voittaen Nurmon ja häviten kovavireiselle Kangasalalle 0-3. Joukkue tulee varmasti sisuuntuneena Pihtiputaalle taistelemaan sarjapisteistä. LiigaPlokilla on alla 3-1 vierasvoitto Nurmosta. Lauantain pelistä on odotettavissa tasainen kamppailu.

Yksi ottelun taistelupareista on liigan keskaritilaston kärkipari, LiigaPlokin Jaelyn Keene ja LP Viestin Anna Czakan. Molemmilla on tärkeä rooli joukkueidensa menestymisessä.

“Maratontaulukossa” LP Viesti on ollut pihtiputaalaisille vaikea vastustaja. Viimeiset viisi peliä (4 kaudella 19-20, 1 kaudella 20-21) on LiigaPloki kuitenkin voittanut. Tämän putken vieraat haluavat katkaista ja tietysti kotijoukkue jatkaa.

LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäisen ajatukset ennen peliä:

-Taas päästään pelaamaan kovempaa joukkuetta vastaan ja tietenkin on vähän kalavelkojakin maksettavana, kun hävittiin syksyllä aika puhtaasti. Se on ollut meidän kauden selvin tappio. Lisäksi ollaan hävitty heille viisi peliä peräkkäin, sitä putkea lähdetään ehdottomasti katkaisemaan.

-Oli kiva nähdä perjantain treeneissä, että keskiviikon Kangasala-tappio oli unohdettu ja oli tosi hyvät treenit. Toivottavasti meno siirtyy tämän päivän otteluun.

-Liigaploki-peli on myös valmistautumista ensi perjantain peliin, voittaja saa varmaan peinen henkisen yliotteen, vaikkei lopputuloksella muuta merkitystä sitä ajatellen olekaan. Molemmat joukkueet saavat myös hyvän valmistautumisen välierään, kun näkevät missä vastustaja menee.

LiigaPloki – LP Viesti lauantaina 23.1. klo 17:00

Ottelu näkyy Fanikameralähetyksenä Ruutu+ palvelussa

Lähde: Mestaruusliiga