Naisten Mestaruusliigakausi alkaa, Puijo Wolley vieraaksi Saloon

Naisten Mestaruusliigakausi alkaa, Puijo Wolley vieraaksi Saloon

LP Viesti ja Puijo Wolley saavat kunnian avata naisten Mestaruusliigakauden 2022-2023 tulevana perjantaina. Salolaiset korkkaavat jo 29:nnen pääsarjakautensa, joka on kolmanneksi eniten OrPon (38.) ja Hämeenlinnan (32.) jälkeen.

Viime kaudella neljänneksi sijoittunut LP Viesti sekä kuudenneksi tullut Puijo Wolley ovat kumpikin muuttuneet paljon. Molempien joukkueiden ulkomaalaisosastot ovat viime kaudesta menneet täysin uusiksi ja LP Viestin on jo ennen kauden alkuakin ehtinyt muuttua, kun serbipelaaja halusi purkaa sopimuksensa. Kuopiolaisten ulkomaalaispelaajista LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen on kuullut paljon hyvää.

– Ukrainalaispassari Oksana Rusnachenko on kuuleman mukaan hyvä ja joukkue pelaa nopeaa laitapeliä.

Puijo Wolley on pelannut hyvän pre-seasonin, sillä se ei ole hävinnyt yhtään harjoitusottelua ja onpa se voittanut hallitsevan Suomen mestari Kuusamonkin.

– Puijolla on varmaan kovin joukkue kasassa, mitä koskaan on ollut. He ovat nousseet pikkuhiljaa Mestaruusliigassa ylöspäin ja uskoisin, että mitalinkiilto silmissä lähtevät tähän kauteen, pohtii Lemminkäinen.

-Tuntuu taas hienolta aloittaa kausi. Kesä ollaan harjoiteltu hyvin. Meidän joukkueemme on käsittääkseni seurahistorian nuorin, kun vanhin pelaaja on vasta 24-vuotias (Kseniia Puhach).

LP Viestillä on tulevalla kaudella nuoria pelaajia isossa vastuussa, mikä mahdollistaa heille hienoja näyttöpaikkoja tulevaisuutta ajatellen. Todennäköisesti salolaisten peli tulee myös kehittymään isoin harppauksin kauden aikana.

– Pystytään hyvänä päivänä voittamaan kenet vaan, mutta pystytään myös häviämään kenelle vaan, toteaa Lemminkäinen viitaten joukkueensa pelaamiin tasaisiin harjoitusotteluihin.

LP Viesti ei pääse aloittamaan kauttaan täysin koko joukkueen voimin, sillä passari Saana Virtanen ja ukrainalaispelaaja Puhach ovat poissa loukkaantumisten takia ainakin muutaman viikon. Tuuraajia löytyy onneksi omasta Akatemia-joukkueesta: passari Irina Mäkinen ja keskipelaaja Emmi Mäki-Kojola, joilla molemmilla on kokemusta liigapeleistä jo viime kaudelta.

LP Viesti ja Lemminkäinen toivottavat yleisön jälleen kesän jälkeen tervetulleeksi Salohalliin:

-Toivottavasti saadaan hyvin halliin porukkaa ja hyvää kannustusta!

LP Viesti – Puijo Wolley Salohallissa perjantaina 30.9.2022 klo 18:30. Tervetuloa kannustamaan!

Otteluisäntänä Salon kaupunki

Lippujen hinnat
Aikuiset 16 €
Eläkeläiset/ työttömät/ opiskelijat 14 €
Lapset (7-17 v) 7 €

S-Etukortilla 1 € alennus

Runkosarjan kausikortti 150 €
Runkosarja + pudotuspelit 250 €