Mestarien liigan tiistaina Ranskassa avaava LP Salo hakee historiallista avausvoittoa

Naisten lentopallon hallitsevan Suomen mestarin LP Viestin (Eurokentillä LP Salo) urakka maailman parhaiden seurajoukkueiden seassa Mestarien liigassa käynnistyy tiistai-iltana Ranskassa. LP Salo matkaa avauspeliinsä itäiseen Ranskaan, jossa vastaan asettuu maan viime kauden mestari Mulhouse 23.11. kello 20 Suomen aikaa. Tällä hetkellä Mulhouse on maan liigassa toisena voitettuaan yhdeksän kymmenestä pelistään. Ainoa Mulhousen voittanut joukkue on liigakärki Le Cannet. Lauantaina viimeisimmässä liigaottelussaan Mulhousen taisteli nihkeästi vierasvoiton viidessä erässä Paris St-Cloudista.

Lohkon B toisessa ottelussa avausviikolla kohtaavat keskiviikkona VakifBank Istanbul ja Vero Volley Monza Turkissa.

LP Viesti on voittanut Mestaruusliigassa 12 ottelua perättäin menettämättä niistä yhtään sarjapistettä ja johtaa liigaa tilillä 13-1. 

Yle näyttää ottelun suorana lähetyksenä Yle Areenasta kello 19.55 alkaen ja jälkilähetyksenä TV2:sta kello 22.05 alkaen.

Salolaisjoukkue pelaa nyt 14:ttä kauttaan Eurokentillä ja on mukana kolmannen kerran Mestarien liigan lohkovaiheessa. Kahden edellisen kauden ajalta ei otteluvoittoa ole vielä tullut 12 otteluun. Salolaisten lisäksi naisten Mestarien liigan lohkovaiheessa on suomalaisjoukkueista nähty vain kertaalleen Hämeenlinna, joka ei sekään pystynyt otteluvoittoa ottamaan.

Kolmatta kertaa salolaisten 65 pelin Eurohistoriassa vastassa on nyt ranskalaisjoukkue. Kaudella 2012-2013 CEV Cupissa se kohtasi Beziersin, voittaen kotonaan 3-2 ja häviten vieraissa 0-3.


Isosisko-Haak ja kolumbialainen pomppukone Coneo joukkueen ykkösnimet

Yleispelaajakaksikon muodostavat Amanda Coneo ja Anna Haak. Kolumbialainen Coneo on ollut omassa liigassa joukkueen paras pistenainen (12,7) ja Haak toiseksi paras (9,9). 

Coneo on piskuinen 177-senttinen ponnistaja, joka pelaa kolmatta kautta Ranskan liigassa neljän Italian liigan kauden jälkeen. Naisen kovuudesta on merkkinä kaksi kertaa valinta Etelä-Amerikan mestaruuskilpailujen tähdistöön, kun niissä peleissä mukana on mm. Brasilia.

Anna Haak on puolestaan samassa lohkossa pelaavan VakifBankin supertähden Isabella Haakin 25-vuotias isosisko, joka pelaa kolmatta kautta Ranskassa ja toista Mulhousessa Yhdysvaltojen yliopistovuosiensa jälkeen.

188-seenttinen saksalaishakkuri Kimberly Drewniok (9,5 piste/ottelu) tuli joukkueeseen Scandiccista Italian liigasta.

Joukkueen passarina pelaa  Roosa Koskelon seurakaverina vuosia Stuttgartissa ollut saksalainen Pia Kästner.Päävalmentaja Tomi Lemminkäinen, LP Salo

– Hienoa päästä pelaamaan yhden välikauden jälkeen Mestarien liigaa ja lohko on todella hyvä.  Oma joukkue ollut hyvässä vireessä koko syksyn ja peli mennyt eteenpäin koko ajan.  Kyllä meillä on selkeä tavoite ottaa ensimmäinen voitto Mestarien liigassa ja tehdä suomalaista historiaa naisten lentopallossa. Tietenkin ollaan kaikissa peleissä haastaja mutta kentälle mennään aina voitto tavoitteena.  Mulhouse on tasokas joukkue ja selkeästi kovempi kuin vastustajat Suomessa. Joukkueessa on selkeä tehokolmikko hakkuri Kimberly Drewnick ja yleispelaajat Anna Haak sekä Amanda Conea.

Yleispelaaja Jessica Kosonen, LP Salo:

– Onhan tätä alkua jo odoteltukin ja olen todella innoissani näistä Mestarien liigan peleistä. On upeaa päästä mittaamaan maailman parhaita pelaajia vastaan sekä joukkueen osaamista että oma henkilökohtainen taso. Totta kai tämä on myös upea lisä erilaisuutensa vuoksi tähän kauteen, kun pääsee pelaamaan ihan uusia pelaajia vastaan.

– Ranskan tiistaiseen otteluun meillä oli hyvä valmistautuminen kovilla Hämeenlinna- ja Kangasala kotiotteluilla viime viikolla. Peleissä oli hyvä intensiteetti ja lataus. Toivottavasti hyvällä tavalla saimme jo jännityksen latauksen osittain purettua jo noihin peleihin.

– Kiva lähteä myös paineitta peliin, kun kotimaassa olemme suosikkeja, nyt tilanne on toisenlainen. Meillä on sekä joukkueena, että henkilökohtaisella tasolla lähinnä voitettavaa sekä näytettävää.

Lähde: Lentopalloliitto