Mahdollisuuksien torstai – Mulhouse LP Salon vieraaksi

Mahdollisuuksien torstai – Mulhouse LP Salon vieraaksi

LP Salon nimellä naisten lentopallon Mestarien liigaa pelaava LP Viesti asetti maailman kovimman seurajoukkueiden turnauksen lohkovaiheen puolivälissä kaksi tavoitetta: haastaa maailman kärkijoukkueisiin kuuluvat VakifBankin ja Monzan avauspelejä paremmin sekä voittaa Mulhouse kotonaan. Torstaina jälkimmäisen tavoitteen toteuttamisen aika on käsillä, kun todella kansainvälinen Ranskan mestarijoukkue saapuu Salohalliin. Otteluun voidaan ottaa puolet hallin kapasiteetista katsojia eli noin 1300.

ASPTT Mulhousen ainoa voitto Mestarien liigasta tällä kaudella on LP Salosta otettu 3-1 -kotivoitto avauskierroksella. Tämän jälkeen joukkue on hävinnyt kaksi kertaa Monzalle ja kotonaan Vakifbankille 0-3.

Mulhouse kuitenkin johtaa Ranskan liigaa voitettuaan 15 pelistään 13. Ranskan liiga voidaan laskea Euroopan TOP6 liigojen joukkoon Turkin, Italia, Venäjän, Saksan ja Puolan liigojen ohessa. 

Lauantaina Mulhouse kaatoi edellisessä liigapelissään Chamaliersin vieraissa 3-0. Tämän ottelun lisäksi joukkue on pelannut tammikuussa vain kaksi muuta peliä: kotitappio 19.1. Mestarien liigassa 0-3 Monzalle ja kotimaan sarjassa 22.1. kotivoitto Saint-Raphaelista 3-0- 

Ensimmäisen kohtaamisen avauserä oli salolaisilta erinomainen, mutta tämän jälkeen hieman pelaajistoaankin kentällä vaihtanut kotijoukkue oli selkeästi parempi läpi loppuillan. 

Mulhousen hyökkäysprosentti oli pelissä 47 ja LP Salon 29. Torjunnat menivät kotijoukkueelle 9-6 ja ässäsyötöt suomalaisjoukkueelle 6-4. Jessica Kosonen (14/+8) oli LP Salon paras pistenainen, Anna Czakanin yllettyä 11/+5 ja Iina Andrikopouloun 11/+8 saaliisiin. Kotijoukkueen hakkuri Kimberly Drewoniak kasasi 18/+13 ja toiseen erään peliin tullut yleispelaaja Amanda Coneo 16/+13.

Isosisko-Haak ja kolumbialainen pomppukone Coneo joukkueen ykkösnimet

Mulhousen yleispelaajakaksikon muodostavat Amanda Coneo ja Anna Haak. Kolumbialainen Coneo on ollut omassa liigassa joukkueen paras pistenainen (13,5) ja VakifBank tykin Isabelle Haakin isosisko Anna toiseksi paras (10,9). 

Coneo on piskuinen 177-senttinen ponnistaja, joka pelaa kolmatta kautta Ranskan liigassa neljän Italian liigan kauden jälkeen. Naisen kovuudesta on merkkinä kaksi kertaa valinta Etelä-Amerikan mestaruuskilpailujen tähdistöön, kun niissä peleissä mukana on mm. Brasilia.

Anna Haak on siis puolestaan samassa lohkossa pelaavan VakifBankin supertähden Isabella Haakin 25-vuotias isosisko, joka pelaa kolmatta kautta Ranskassa ja toista Mulhousessa Yhdysvaltojen yliopistovuosiensa jälkeen.

188-seenttinen saksalaishakkuri Kimberly Drewniok (9,5 piste/ottelu) tuli joukkueeseen Scandiccista Italian liigasta. Drewniok on Mestarien liigassa ollut joukkueen paras pistenainen 10,3 pisteen ottelukeskiarvolla.

Joukkueen passarina pelaa Roosa Koskelon seurakaverina useamman kauden Stuttgartissa ollut saksalainen Pia Kästner.

Keskellä aloituksen pelaajina ovat esiintyneet pääasiassa belgialainen Silke Van Avermaet sekä perusseitsikon ainoa ranskalaispelaaja Leandra Olinga Andela.

Salolaisjoukkue pelaa nyt 14:ttä kauttaan Eurokentillä ja on mukana kolmannen kerran Mestarien liigan lohkovaiheessa. Otteluvoittoa ei ole vielä tullut 16 otteluun. Salolaisten lisäksi naisten Mestarien liigan lohkovaiheessa on suomalaisjoukkueista nähty vain kertaalleen Hämeenlinna, joka ei sekään pystynyt otteluvoittoa ottamaan.

Neljättä kertaa salolaisten 69 pelin Eurohistoriassa vastassa on nyt ranskalaisjoukkue. Kaudella 2012-2013 CEV Cupissa se kohtasi Beziersin, voittaen kotonaan 3-2 ja häviten vieraissa 0-3.

Yle näyttää ottelun suorana lähetyksenä Yle Areenasta kello 18.55 alkaen ja jälkilähetyksenä TV2:sta kello 22.00 alkaen. Ottelun selostaa Kalle Pallonen ja asiantuntijana toimii Konstantin Shumov.

Päävalmentaja Tomi Lemminkäinen:

– Tavoitteeksi on siis torstaille asetettu voitto. VakifBank pelissä onnistuimme ensimmäisessä puolessa välissä asetettuun tavoitteeseen eli parempaan tähtijoukkueen haastamiseen. 

– Mulhouse on suosikki toki, hyvin täytyy onnistua tavoitteemme täyttämiseen. Realismia se kuitenkin kotikentällä on meidän huipputason esityksellä.

– Terveystilla on joukkueessa muuten ennallaan, mutta Anna Syrjälä palaa kokoonpanoon. Pidetään itsestämme huolta ja toivomme, ettei mitään uutta ilmene tällä rintamalla tällä viikolla.

– Hienoa, että yleisö pääsee paikalle ja toivomme sitä paikalle, koska isossa Salohallissa voimme tarjota turvallisen katsojakokemuksen. 

Jenni Jantunen:

– Kyllähän tämä on se peli, jota kotipeleistä on eniten odottanut.  Ranskassa päästiin erävoiton makuun, niin kyllä voitonnälkää on tässä nyt ehditty kasvatella. Näimme siellä, että voimme hyvinkin pelata voitosta, kun vain oman peli taso saadaan pidettyä korkeana. Usko omaan tekemiseen on todella tärkeä.

– Hieno ilta on tiedossa. Olisihan se siistiä se ensimmäinen otteluvoitto nyt Mestarien liigassa ottaa ja saada siitä myös lisäenergiaa Mestaruusliigan ratkaisupeleihin. Upeaa, että saamme myös yleisön tuen, toivotaan mahdollisimman paljon kannustajia paikalle.

LP Salon otteluohjelma Mestarien liigassa 2021-2022

23.11. ASPTT Mulhouse VB – LP Salo 3-1
9.12. LP Salo – Vakifbank Istanbul 0-3
21.12. Vero Volley Modena – LP Salo 3-0
20.1. VakifBank istanbul – LP Salo 3-0
3.2. LP Salo – ASPTT Mulhouse VB
15.2. LP Salo – Vero Volley Monza

Lähde: Lentopalloliitto