LP Viestin seurahistorian tiukimmat välierät alkamassa

LP Viestin seurahistorian tiukimmat välierät alkamassa

Ottelupari LP Viesti – LP Kangasala aloittaa taistelun finaalipaikasta tiistaina Salohallissa. Runkosarjassa kakkonen LP Viesti ja kolmonen LP Kangasala saivat aikaan yhden pisteen eron, jonka perusteella kotietu välieriin määräytyi salolaisten hyväksi.

Nähtäväksi jää, mikä kotiedun merkitys välieräsarjassa on, mutta niistä faktoista, että kaudella molemmat joukkueet voittivat keskinäiset ottelunsa kotona, ja että LP Viestin kotivoittojen saldo tältä kaudelta on 18 voittoa 18 ottelusta (eikä LP Kangasalankaan tilasto huono ole 16-2), voidaan povata, että finaaliin menijästä taistellaan useammassa kuin kolmessa ottelussa.

Runkosarjan otteluiden lisäksi joukkueet pelasivat myös Finnish Teknikum Cupin välierän tammikuussa Tampereella, jossa LP Viesti taipui 3-0. Ottelu tosin oli tiukka ja esimerkiksi viimeinen erä katkesi vasta 29-27.

LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen odottaa tasaista välieräsarjaa:

– Kovat välierät on tulossa. Itse odotan LP Viestin seurahistoria kovimpia välieriä. Ollaan monena vuonna oltu suosikkeja välierässä, mutta nyt on tasaiset joukkueet. LP Kangasala on meidät useammin tällä kaudella voittanut, mutta tiedämme, että pystymme voittamaan heidät kolme kertaa.

Salolaisten valmistautuminen otteluun saa Lemminkäisen mietteliääksi:

– Valmistautuminen ei ole ollut sellainen kuin pitäisi. Olisi ollut aikaa harjoitella hyvin, mutta nyt se on mennyt lähinnä siihen, että koitetaan saada kaikki pelikuntoon välierien alkuun.

LP Viestin tiistain kokoonpano ei ole vielä selvillä, vaikka tilanne näyttääkin paremmalta kuin ennen viimeistä puolivälierää.

– Jos minä en tiedä meidän kokoonpanoa niin ei sitä tiedä Arttu Keränenkään, joten ei heidänkään valmistautuminen meitä vastaan ole niin helppoa, kuin olisi normitilanteessa. Tosin en tiedä myöskään Kangasalan kokoonpanoa, ovatko heillä kaikki pelikunnossa, heittää Lemminkäinen.

Lemminkäisen toiveissa on, että molemmat joukkueet pääsisivät pelaamaan ainakin jossain vaiheessa sarjaa parhailla kokoonpanoillaan.

– Odotan pitkää sarjaa ja tiukkoja pelejä, päättää Lemminkäinen.

Seuraavat ottelupäivät:
LP Kangasala -LP Viesti to 31.3.
LP Viesti – LP Kangasala la 2.4.
LP Kangasala – LP Viesti 4.4. (tarvittaessa)
LP Viesti – LP Kangasala 6.4. (tarvittaessa)

Katso Mestaruusliigan tekemä ennakkopaketti välieräparista LP Viesti – LP Kangasala.

LP Viesti – LP Kangasala Salohallissa tiistaina 29.3.2022 klo 18:30. Tervetuloa kannustamaan!