LP Viestin puheenjohtaja Karri Virtanen Lentopalloliiton toimitusjohtajaksi

Lentopalloliiton toimitusjohtajaksi on valittu salolainen Karri Virtanen. Virtanen toimii tällä hetkellä muun muassa Mestaruusliigasta vastaavan pääsarjaryhmän puheenjohtajana, Lentopalloliiton hallituksen jäsenenä sekä LP Viestin puheenjohtajana. Taustaltaan Virtanen on pitkän linjan monialayrittäjä, joka on toiminut menestyksekkäästi muun muassa ICT- ja kiinteistöalalla.


– Suomalainen lentopallo sai nyt parhaan mahdollisen toimitusjohtajan käynnistämään uutta strategiakautta haastavien vuosien jälkeen. Liiton hallitus ei halunnut mennä toimitusjohtajavalinnassa helpoimman kaavan mukaan. Asiaa jaksettiin valmistella niin kauan ja perusteellisesti, että lentopallon kehittäminen ja tulevaisuustyö saavat riittävän vahvat ja osaavat hartiat, toteaa Lentopalloliiton puheenjohtaja Lauri Inna.

– Lentopalloliiton uusi, vuoteen 2025 ulottuva strategia hyväksyttiin liittovaltuuston kokouksessa kuukausi sitten. Strategia valmisteltiin vielä edellisen toimitusjohtajan kanssa, mutta huhti-toukokuun aikana käynnistettiin perusteellinen prosessi uuden toimitusjohtajan hakemiseksi. Tällöin pohjalla oli jo selvät suuntaviivat tulevaisuuteen, ja Karri on ollut jatkuvasti mukana niitä luomassa. Haluan myös kiittää Olli-Pekka Karjalaista yhteisestä ajasta ja strategian valmistelusta, Inna jatkaa.

Toimitusjohtajan hakuprosessi perustui avoimeen ja laajaan hakuun. Julkisen hakuilmoituksen perusteella hakemuksia tuli yhteensä 11 kappaletta ja lisäksi viittä henkilöä lähestyttiin suorahaun kautta. Yhteensä kuusi henkilöä haastateltiin tehtävään yhdessä Eezy Personnel yhtiön henkilöstökonsultin kanssa.

Liiton hallituksen työvaliokunta päätyi kutsumaan Karri Virtasen mukaan valintaprosessiin perustuen hänen jo osoittamiinsa kykyihin kehittää lentopalloa niin seuratyön, Mestaruusliigan kuin hyvän hallitustyöskentelyn kautta.

– Liike-elämän johtamis- ja talousosaamisen lisäksi suuri merkitys oli siinä, että nyt pystymme vaihdostilanteessa jatkamaan ja kehittämään liiton johtamista ilman notkahdusta. Olemme kaikki kiitollisia, että Karri otti haasteen vastaan. Mukana on myös aimo annos sydäntä lajia kohtaan, Inna toteaa.

Karri Virtanen:

– Olen tullut seuratoiminnan kautta mukaan lajiin ja myöhemmin saanut liigaseuroilta luottamuksen hoitaa yhteisiä asioitamme Mestaruusliigan puheenjohtajana sekä Lentopalloliiton hallituksen jäsenenä. Näissä toimissa olen pystynyt muodostamaan vähintään kohtuullisen ja erityisesti realistisen käsityksen siitä, missä me edustamiemme lajien sekä liiton osalta menemme.

– Nyt tämän mahdollisuuden tarjoutuessa ja huolellisen pohdinnan jälkeen tuntui siltä, että miksipä en tarttuisi tähän haasteeseen päästä tältä paikalta tekemään työtä lentopallon uuden strategian eteen. Onnistuminen näissä tavoitteissa vaatii meiltä johdonmukaista saumatonta yhdessä tekemistä kaikilla osa-alueilla ja uskon, että siihen me myös pystymme.

Virtanen aloittaa toimitusjohtajan tehtävässä 1.9.2022. Tätä ennen tehtävää hoidetaan erillisjärjestelyin.

Lähde: Lentopalloliitto