LP Viesti vei voiton sitkeästä Artic Volleystä 3-1

LP Viesti vei voiton sitkeästä Artic Volleystä 3-1

Salossa pelattiin perjantaina jännittävä naisten Mestaruusliigan ottelu, joka päättyi kotiyleisön riemuksi LP Viestin voittoon. Arctic Volley pisti tiukasti kampoihin, mutta saivat taistelustaan palkinnoksi vain yhden erävoiton. Ottelun lopputulos 3-1 (26-24, 24-26, 25-19, 25-23).

Aloitusseitsikot

LP Viesti: Mäki-Kojola, Ternava, Yordanova, Butkevych, Garcia, Luntamo, Laaksonen
ArVo: Smolander, Isokääntä, Jantunen, Rautio, Jaunet, Glynn, Horsfall

LP Viesti tuntui vievän ensimmäistä erää ja se johtikin useaan otteeseen peliä. ArVo nousi kuitenkin tasoihin tilanteeseen 15-15 ja toisen kerran jälleen 23-23.  Tasoissa oltiin myös 24-24, mutta erän viimeiset pinnat hyvillä suorituksilla LP Viestille. Lokakuun tähdistöön palkittu LP Viestin libero Netta Laaksonen hallitsi takakenttää millintarkoilla vastaanotoillaan sekä loistavilla puolustuksillaan.

Toinenkin erä meni kotijoukkueen komennossa aina tilanteeseen 17-10 asti, jonka jälkeen ArVon Eveliina Smolander aloitti syöttövuoronsa. LP Viesti ei päässyt kunnolla hyökkäämään ja muutaman pallon jälkeen hyökkääjiltä katosi usko. Vieraat nousivat tasoihin tilanteessa 19-19 ja väänsivät vielä LP Viestin eräpallotilanteesta 24-23 kolme viimeistä pistettä itselleen.

LP Viestin peli rentoutui kolmannessa erässä eikä ArVo saanut piste-eroja kavennettua edellisten erien tavoin. Salolaisten ongelmat passarin 5-tilanteessa ArVon  Smolanderin syöttäessä jatkui ja siihen suurena syynä oli vieraiden kurinalaisuus syötön peittämisessä.

Ottelun ratkaisu tuntui olevan selvää kauraa neljännessä erässä, kun kotijoukkueella oli mukava viiden pinnan johto eräpallotilanteessa. Niin vain vieraat nousivat pallo pallolta mm. libero Taylor Horsfallin upeiden puolustusten avulla jo pinnan päähän. Viimeisen pisteen sai kunnian napauttaa varman pelin pelannut LP Viestin Clemence Garcia.

Kommentit ottelusta

Daria Butkevych, LP Viesti: Tämä oli hyvä peli ja vastustajamme pelasi myös hyvin. Jouduimme koko ajan pistämään parastamme, koska vastustaja tuli aina peliin uudelleen mukaan.

Lisa Jaunet, Arctic Volley: Taistelimme hyvin ja olen tyytyväinen, ettemme antaneet periksi, vaikka olimme jopa seitsemän pistettä perässä. Emme saa antaa jatkossa niin suuria piste-eroja.

Jukka Lehtonen, ArVo: Olen myös ylpeä, etteivät pelaajat missään erässä antaneet periksi ja sillä taistelulla toinenkin erä saatiin. Tasaisuutta tarvitaan vielä paljon. Kun ollaan hyviä, ollaan oikeasti hyviä. Tuloksellisesti olen pettynyt alkukauteen, mutta pikku hiljaa sarjapisteitä alkaa varmasti tippua.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti: Tiesin, että jos ArVo pääsee parhaalle tasolleen, tulee kova ilta. Paljon tehtiin tänään töitä pisteiden eteen. Toisen erän selvää johtoa ei olisi saanut menettää, muissakin erissä oltiin johdossa, mutta vastustaja tuli aina kantaan. Viimeinen pallo kuvasti peliä, kun näytti että pallo olisi jo kaksi kertaa voitettu, mutta aina se vaan tuli takaisin.

Otteluisäntä Salonjokilaakson Pekka Mäenpää palkitsi pelin parhaat.

Parhaat pelaajat
LP Viesti: Daria Butkevych
ArVo: Lisa Jaunet

PROlibero: Netta Laaksonen, LP Viesti

Parhaat pistenaiset

LP Viesti:
Butkevych 24/+14
Ternava 18/+11
Garcia 13/+10

Libero Netta Laaksosen vastaanottoprosentti 65% (23 suoritusta)

ArVo:
Jaunet 23/+13
Glynn 17/+7
Jantunen 8/+4

Libero Taylor Horsfallin vastaanottoprosentti 48% (23 suoritusta)

Yleisöä 532

Ottelun huippuhetket: https://www.ruutu.fi/video/4443839

LP Viestin libero Netta Laaksonen valittiin lokakuun tähdistöön. Kunniakirjan luovutti Lentopalloliiton toimitusjohtaja Karri Virtanen.