LP Viesti vei viisieräisen Hämeenlinnaa vastaan

LP Viesti vei viisieräisen Hämeenlinnaa vastaan

LP Viesti ja Hämeenlinnan Lentopallokerho pelasivat viihdyttävän pelin lauantaina Salohallissa. Kotijoukkue oli lähellä ottaa kolme sarjapistettä, mutta Hämeenlinna oli toista mieltä ja venytti pelin viidenteen erään. Moni nuori pelaaja näytti ottelussa osaamistaan hienoilla onnistumisilla. Ottelun lopputulos 3-2 (25-22, 25-21, 12-25, 28-30, 15-7).

Aloitusseitsikot

LP Viesti: Mäki-Kojola, Heikkinen, Yordanova, Garcia, Mikkonen, Kaikkonen, Laaksonen
Hämeenlinnan Lentopallokerho: Madsen, Kovanen, Klimovich, Kilpinen, Marmen , Loijas, Timonen

LP Viesti aloitti ottelun terävästi taas muuttuneella seitsikolla Salohalliin saapuneen Hämeenlinnan vielä kasaillessa rivejään. Kotijoukkue johti nopeasti jo 8-1, osin myös Hämeenlinnan virheiden takia. Micaela Madsenin syöttövuorolla LP Viesti menetti 11-7 johtonsa (11-12). Erän loppu oli tiukkaa. Vaihdosta kentälle päässyt Kiira Tuominen hyökkäsi rohkeasti ja teki erän viimeisen pinnan salolaisille. Saimi Heikkinen sai myös mukavasti tykinruokaa ja teki erään 6/+4.

Toinen erä oli tasaista pelaamista. Kotijoukkueen nuoret pelaajat sytyttivät koko joukkueen iloiseen tekemiseen. Vastaanotto toimi mallikkaasti Tuomisen ja Netta Laaksosen johdolla, Hämeenlinnan ongelmat LP Viestin syöttöjen kanssa kanssa jatkuivat toisessakin erässä.

Hämeenlinna tuli pitkältä tauolta täynnä tarmoa eivätkä salolaisten yksittäiset kovat suoritukset auttaneet joukkuetta taisteluun voitosta kolmannessa erässä. Neljäs erä oli jännittävää lentopalloa ja molempien joukkueiden pelaajat tekivät rohkeita suorituksia. Salolaiset pääsivät eräpallotilanteeseen 24-21, mutta monen eräpallon jälkeen Hämeenlinna sai oman mahdollisuutensa tilanteessa 28-29 ja katkaisi erän heti ensimmäisestä paikasta Tuuli Tuomisen onnistumisella nelospaikalta.

LP Viesti oli päättänyt voittaa ottelun ja se pääsikin jo varhaisessa vaiheessa karkumatkalle. Erän sinetöi LP Viestin Nea Luntamon syöttövuoro tilanteesta 7-6 tilanteeseen 14-7.

Kommentit ottelusta

Saimi Heikkinen, LP Viesti: Hyvä voitto, saatiin onneksi käännettyä voitoksi. Itselleni hakkurin rooli tuntui tosi kivalta, siinä pystyy keskittymään vaan hyökkäämiseen. Odotin tiukkaa peliä, odotusten mukainen peli tuli.

Tuuli Tuominen, Hämeenlinna: Oli aika ailahteleva peli ja pitää olla tyytyväinen, että pelattiin tänään viisi erää. Alkuun oli meiltä huonoja hetkiä, niin yhteen pisteeseen täytyy olla tyytyväinen. Oli meillä mahdollisuuksiakin pelata paremmin, harmittaa ettei voitto tullut.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti: Voittoon tietenkin tyytyväinen, mutta olihan meille kolme pistettä tarjolla. Aika pehmeitä oltiin neljännen erän lopussa tilanteessa 24-21. Yleispelaajien virhemäärä on iso. Yp:t tekivät 35 pistettä, joka on ihan ok, mutta plusmiinus oli lähellä nollaa. Täytyy kuitenkin muistaa, että nuoret Iina ja erityisesti Kiira pelasivat hyvin.

Giovanni Torchio, Hämeenlinna: Otimme tärkeän pisteen, vaikka viiiden erän pelin jälkeen tuntuu, että olisi voinut saada myös kaksi pistettä. Tomin kanssa juttelimme, että ehkä Hämeenlinnan ja LP Viestin peleissä on joskus ollut parempi taso, mutta tänään oli hyvää taistelua. Meillä on ongelma, kun on pieni rosteri ja esimerkiksi jonkun flunssa vaikuttaa koko viikon treeneihin.

Parhaat pelaajat
LP Viesti: Mäki-Kojola
Hämeenlinna:Tuominen

Parhaiden pelaajien palkinnot jakoi OP Lounaismaan Pauliina Orelma.

PROlibero: Laaksonen, LP Viesti

LP Viestin Hook-pelaaja: Laaksonen

Parhaat pistenaiset

LP Viesti
Heikkinen 20/+13
Yordanova 20/+7
Mäki-Kojola 15/+13

Libero Netta Laaksosen vastaanottoprosentti 78% (18 suoritusta)

Hämeenlinnan Lentopallokerho
Kilpinen15/+10
Kovanen 15/+1
Tuominen 14/+9

Libero Rita Timosen vastaanottoprosentti 29% (31 suoritusta)

Yleisöä 551

Ottelun huippuhetket: https://www.ruutu.fi/video/4493656