LP Viesti Suomen mestari 2020-2021!

LP Viesti Suomen mestari 2020-2021!

LP Viesti voitti toisen finaaliottelun Kuusamossa ja pääsee kotimatkalle iloisissa tunnelmissa. Kaksi erää selvemmin vienyt LP Viesti joutui tekemään voiton eteen kunnon työn kolmannessa erässä. Loppunumerot 3-0 salolaisille (25-13, 2520, 25-23).

LP Viesti lähti otteluun melkoisella latauksella. Iina Andrikopouloun pahojen syöttöjen turvin joukkue karkasi hetkessä 10-2 -johtoon. Salolaisilla oli kentällä pelkkiä onnistujia, vastaanotto hurja 83% ja hyökkäys 46% (Kuusamolla 41% ja 24%). LP Viestillä myös kolme ässää, Kuusamolla nolla.

Toinen erä kulki edelleen LP Viestin komennossa ja Ruudun asiantuntijan, Hillaelina Hämäläisen, sanoin kaikki näytti vaan helpolta. Johto oli suurimmillaan 20-12, mutta ero kaventui Jenna Mustosen syöttövuorolla tilanteeseen 23-20. Pölkyn Jessica Kosonen oli joukkueensa suuri yksinäinen niin hyökkäyksessä kuin vastaanotossakin tehden erään 7/+5. LP Viestillä pinnat jakautuivat tasaisemmin.

Kolmas erä oli ottelun tiukin ja Pölkky laittoi kaiken peliin. Tilanne oli vielä 23-23, mutta sen jälkeen Anna Czakanin pateri ja Pölkyn hyökkäysvirhe ja LP Viesti Suomen mestari 10:nnen kerran!!! Onnittelut myös Pölkyllä hopeasta ja komeasta taistelusta vastoinkäymisistä huolimatta!

Kuvat Ville Vuorinen.

Tomi Lemminkäinen Ruudun haastattelussa: Ensimmäiset pari erää 23 pisteeseen asti pelattiin kuin ensimmäisessä finaalissa, mutta sen jälkeen Pölkky pääsi mukaan. Vikassa erässä meidän pelin taso laski mutta onneksi pystyttiin kääntämään tiukka tilanne niin kuin usein tällä kaudella. Meillä on parempi passari, Tumppi joutui vaihtamaan monta kertaa passaria tässä finaalisarjassa, eikä se ole joukkueelle helppoa. Ehkä etukäteen monet miettivät että Polina Malik on parempi kuin Iina, mutta Iina osoitti olenvansa yhtä hyvä. Jessica Kosonen oli sellainen, joka pystyi haastamaan meitä, mutta eivät muut. Meillä oli paljon pelaajia, jotka menivät kauden aikana eteenpäin, Viki, Anna ja Noora pelanneet näitä pelejä ja Noora nosti kauden aikana tasoaan. Nea oli pari vuotta stitten Kuusamossa vaihtonurkkauksessa, nyt meillä kultajoukkueessa. Netta noussut 1,5 vuodessa huippuliberoksi. Meillä on hyvä seuraorganisaatio ja… siihen loppui Tomin puhe, kun Noora ja Nea tulivat hakemaan Tomin pois haastattelusta.

Noora Kosonen: Tuntuu todella hyvältä. Rankka kausi ollut ja tämä on upea päätös sille. Saatiin oma peruspeli toimimaan paremmin kuin Pölkyllä. Ihan peruspeliin ratkesi tämä ottelu. Jäi hyvä maku tästä kaudesta, pystyin omaa peliäni parantamaan näihin viimeisiin peleihin. Nämä ovat hetkiä, joita arvostaa loppuelämänsä ajan. Edellisestä kullasta on itselläni jo neljä vuotta aikaa.

Parhaat pistenaiset

LP Viesti:
Czakan 14/+11
Siebring 11/+6
Haatainen 10/+7

Libero Netta Laaksosen vastaanottoprosentti 50% (8 suoritusta).

Pölkky Kuusamo:
Kosonen 16/+8
Malik 8/+2
Autere 6/+1

Libero Milka Koskenkorvan vastaanottoprosentti 45% (29 suoritusta).

Mestaruusliigan otteluraportti