LP Viesti Akatemian kotiavauksessa vaasalaisvieraita

LP Viesti Akatemian kotiavauksessa vaasalaisvieraita

LP Viesti Akatemian kausi lentopallon naisten 1-sarjassa on käynnistynyt rauhallisella pelitahdilla ja siksi kauden ensimmäinen kotiottelu on ohjelmassa ”vasta” tulevana sunnuntaina, 23.10.2022. Vastustajaksi Salohalliin tulee Vaasan Kiisto.

LP Viesti ehti avata kauden vierasottelulla Lempäälän Lempo-Volleytä vastaan, vain kolme eräpistettä vastustajaa vähemmän saalistanut Akatemia-joukkue hävisi pelin 3-1. Vaasalaisilla on takana jo kolme ottelua, kaikki kotisalissa pelattuna. Lempo-Volley hävisi Kiistolle, joka voitti sitten Tapanilan Erän ja hävisi sarjaa nyt johtavalle PuMa Volleylle 0-3.

Joukkueen ohella LP Viesti Akatemian päävalmentaja Janne Harju odottelee jo kotiavausta.

– On tosiaan mukava päästä pelaamaan ensimmäistä virallista kotiottelua sunnuntaina, odotetaan jälleen hyvää tukea kotiyleisöltä, tuumaa Harju.

Kotijoukkue lähtee hyvillä mielin pyhän peliin.

– Takana on laadullisesti hyvä treeniviikko ja toive tietenkin on, että se saadaan siirrettyä myös peliin, odottaa Janne Harju.

Vaasan Kiisto on Harjunkin papereissa edelleen hyvä joukkue.

– Vaikka heillä on jonkin verran vaihtuvuutta viime kauteen verrattuna, joukkue on edelleen hyvä ja heillä on laatua joka pelipaikalle 1-sarjatasolla. Kyllä meidän pitää hyvin pelata jos aiomme heille pärjätä, muistuttaa päävalmentaja.

”Siniristipaitoja” molemmin puolin verkkoa

Vaasan Kiistossa kaksi pelaajaa kannattaa ainakin huomioida: passari Tiia Heikkinen ja keskipelaaja Venla Kujala kuuluvat Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkueeseen. Vierailla on myös yksi ulkomaalaispelaaja, slovakialainen keskipelaaja Michaela Bajnokova.

Toki myös LP Viesti Akatemialla on maajoukkueeseen yltäneitä pelaajia: yleispelaaja Iina-Reeta Kaikkonen edustaa Suomea U19-joukkueessa kuun lopussa NEVZA-turnauksessa, toinen yleispelaaja Selma Nikkanen ja passari Iida Mikkonen on valittu U17-joukkueen ns. isoon maajoukkueryhmään (33 pelaajaa).

Kaikkiaan siis mielenkiintoinen kotiavaus sunnuntaina Salohallissa klo 17 alkaen. Tapahtumaan on vapaa pääsy, kahvio palvelee pyhävieraita.

Ajantasaiset kokoonpanot linkissä:  https://lentopallo.torneopal.fi/taso/ottelu.php?a=1&otteluid=498299.

1-sarjan sarjatilanne ja otteluohjelma linkissä:  https://lentopallo.torneopal.fi/taso/sarja.php?turnaus=vb2022a&sarja=N1&lohko=1.

Ottelu striimataan selostuksen kera Solidsport-kanavan kautta, linkki https://solidsport.com/lp-viesti-akatemia/games/g/pz0d8mqo.

LP Viesti Akatemia – Vaasan Kiisto Salohallissa sunnuntaina 23.10. klo 17:00. Tervetuloa! Vapaa pääsy!

Menossa mukana