LP Viesti Akatemia voittoon Joensuussa

LP Viesti Akatemia voittoon Joensuussa

LP Viesti Akatemia voitti lauantaina Joensuun Jujun erin 3-1 (25-23, 25-20, 12-25, 25-17) ja sai näin pitkän bussimatkan päätteeksi palkinnoksi kolme sarjapistettä.

Päävalmentaja Janne Harju kuvaili peliä ”lähes sekavaksi”, jota sekoitti pahemman kerran Jujun passari Jonna Vaskonen peräti 11 ässällään.

-Oltiin varmaan parempi joukkue, kun ruvettiin pelaamaan, mutta sen eteen piti alkaa nostamaan vastustajan syöttöjä ylös.

Juju syötti pelissä 16 ässää, joista Vaskonen syötti siis 11. LP Viesti Akatemia teki syötöillä 11 pistettä, mutta syöttövirheitä tuli 13, josta Harju ei ollut tyytyväinen. Myös 16 nostovirhettä oli liikaa.

-Tänään täytyy sanoa, että voitettiin huonolla pelillä, mutta voitto on aina voitto. Pelissä oli hyvää se, että ei luovutettu, vaikka peli ei käynytkään ihan parhailla sykkeillä. Taisteltiin neljäs erä meille.

LP Viesti Akatemia oli vastustajaa parempi hyökkäyksessä ja erityisesti laitapelaajat Teija Vuorenmaa, Arita Ternava ja Linnea Kuusela hoitivat tonttinsa hyvin. Libero Lida Markula tuli kesken pelin paikkaamaan vastaanottoa ja kunnostautui erityisesti puolustuksessa ottaen tärkeitä palloja ylös. Myös pelin viimeiset kolme palloa tarkasti syöttänyt Jenna Saarinen ansaitsi valmentajan kehut.

Salolaiset viettävät yön Joensuussa Hotel Juliessa ja sunnuntain aamuharjoitusten jälkeen matka jatkuu Jyväskylään.

Parhaat pistenaiset

LP Viesti Akatemia
Teija Vuorenmaa 19/+9
Arita Ternava 15/+11
Linnea Kuusela 15/+8

Liberot: Lida Markulan vastaanottoprosentti 33% (18 suoritusta), Johanna Passin 12% (16 suoritusta)

Juju
Nea Hämäläinen 17/+8
Sini Kesänen 13/0
Jonna Vaskonen 12/+7

Libero Jasmin Vatasen vastaanottoprosentti 13% (15 suoritusta)