LP-Vampula vahvempi kauden avauspelissä

LP-Vampula vahvempi kauden avauspelissä

LP Viestin kausi alkoi mollivoittoisesti, kun rennolla ilmeellä pelannut LP-Vampula otti selvähkön voiton Salohallissa perjantaina. Ottelua seurasi peräti 953 katsojaa. Loppunumerot 1-3 ( 18-25, 23-25, 25-16, 15-25).

Aloitusseitsikot

LP Viesti : Vainikka, Ternava, Yordanova, Butkevych, Garcia, Luntamo, Laaksonen
LP-Vampula: Biberdzic, Aalto, Brennan, Kuusela, Kukkonen, Jones, Naasko

LP Viestin ja LP-Vampulan kauden ensimmäinen ottelu lähti liikkeelle lähes tuhatpäisen yleisön edessä vierasjoukkueen komennossa. Erityisesti LP-Vampulan Jovan Biberdzic (9/+6) oli vedossa ja nautti passari Lotta Kukkosen tarjoilusta. Tilanteen 8-8 jälkeen LP-Vampula meni menojaan. Joukkueen hyökkäys kulki erässä 52%:n tehoilla (LP Viesti 34%).

Toinenkin erä näytti menevän huittislaisille, mutta LP Viesti sai alkujännitykset jätettyä ensimmäiseen erään ja nousi taistelemaan tosissaan. Tilanne oli vielä 23-23 ja salolaisilla loistomahdollisuudet erän voittoon, mutta kaksi viimeistä pistettä menivät LP-Vampulalle.

Kolmanteen erään kentälle marssi sisuuntunut LP Viesti. Kotijoukkue sai syötöllään vastustajan pelin sekaisin ja pelaaminen helpottui. Arita Ternava antoi pallolle kyytiä sielunsa kyllyydestä. LP-Vampulan päävalmentaja Stefan Paunovic yritti vaihdoilla saada joukkueensa peliä kulkemaan, mutta LP Viestin erävoitto tuli selvin pistein 25-16.

LP Viestin hyvä ote suli täydellisesti neljänteen erään. Joukkueelta ei onnistunut mikään LP-Vampulan juhliessa kentällä.

Jovan Biberdzic, LP-Vampula: Olemme odottaneet kauden alkua ja olemme ehtineet valmistautua kauteen pari kuukautta. Kaikki odottivat ensimmäistä peliä kovin. Tänä vuonna on uusi valmentaja ja hän tulee kaikkien pelaajien kanssa toimeen. Näytimme taitomme kentällä. Totta kai tuli virheitä, mutta pelasimme hyvin.

Clemence Garcia: Tietenkään ei ollut hyvä ilta meille, kun hävisimme. Meidän täytyy alkaa ajatella seuraavaa peliä ja parantaa tästä. Täytyy myös miettiä mitä teimme hyvin. Näytimme kolmannessa erässä, että osaamme pelata. Asennekin oli hyvä, mutta se ei riittänyt koko otteluun. Vastustaja pelasi hyvin ja sai puolustuksemme vaikeuksiin. Olen varma, että parannamme tästä.

Tomi Lemminkäinen: Ensimmäisenä tuli mieleen, että vastustaja oli paljon parempi. Kolmas erä oli meiltä erinomainen, mutta kolmessa muussa erässä, ei varmasti oltu parhaimmillamme, mutta Vampula oli varsinkin neljännessä erässä kova ja puolusti selkeästi paremmin kuin me. Heillä myös puolustuksen jälkeinen hyökkäys kulki todella kovin tehoin. Syöttö-vastaanotossa oltiin tasoissa, kaikessa muussa hävittiin. En tiedä hävittiinkö meidän hyökkäyksen vai vastustajan kovan puolustuksen takia, mutta kyllä viimeisessäkin erässä meiltä ihan kovia lyöntejä lähti, mutta kun vastustaja puolustaa kaikki ja sitten lyö käsistä ulos, niin itseluottamus alkaa murentua kun mikään ei jää vastapuolelle. Vastustajan ulkomaalaiskolmikko oli kova, yhteensä melkein 60 pistettä.

Stefan Paunovic: Oli kova ottelu. Viesti on laadukas joukkue. Vaikka loppunumerot olivat melko selvät, peli ei ollut meille helppo. Ensimmäisissä otteluissa kauden alussa on totettelua. Tilastoista ei näy kaikkea. Onnittelen omaa joukkuettani ja Viestiä hyvästä pelistä ja toivon heille onnea seuraaviin peleihin.

PROlibero: Netta Laaksonen, LP Viesti
Otteluisännän palkitsemat
LP Viesti: Clemence Garcia
LP-Vampula: Jovan Biberdzic

Parhaat pistenaiset

LP Viesti
Ternava 14/+6
Butkevych 13/+6
Garcia 11/+9

Libero Netta Laaksosen vastaanottoprosentti 48% (27 suoritusta)

LP-Vampula
Biberdzic 23/+12
Jones 22/+14
Brennan 13/+12

Libero Maria Naaskon vastaanottoprosentti 30% (44 suoritusta)

Yleisöä 953

Otteluisäntä Salon Seudun Sanomien päätoimittaja Rami Nieminen (vas.) ja myyntijohtaja Asko Kainulainen palkitsivat parhaat pelaajat Jovan Biberdzicin ja Clemence Garcian.