Hämeenlinna varmalla pelillä voittoon

Hämeenlinna varmalla pelillä voittoon

Hämeenlinna tasoitti pronssiottelut voittaen LP Viestin Salohallissa suoraan 3-0. Kotijoukkueen peli oli yhtä tahmeaa kuin sunnuntaina Hämeenlinna pelatessa vapautuneesti. LP Viestin Iina Andrikopoulou jäi liian yksinäiseksi pisteiden tekijäksi joukkueessaan. Ottelun loppunumerot 0-3 (23-25, 22-25, 20-25). Pronssien kohtalo ratkeaa pitkäperjantaina Salossa.

Aloitusseitsikot

LP Viesti: Viktoriia Tuchashvili, Kaisa Nyman, Jenni Jantunen, Jessica Kosonen, Elena Becheva, Iina Andrikopoulou, Netta Laaksonen

Hämeenlinnan Lentopallokerho: Jenna Ylivainio, Natasa Sevarika, Vera Klimovich, Yasmine Madsen, Nayrara Ferreire, Yli-Sissala, Tuuli Tuominen

Bettina Yli-Sissala nautti Jenna Ylivainion passeista.

Toinen pronssiottelu lähti salolaisittain liikkeelle epävarmasti. Hämeenlinnan Yasmine Madsenin syöttövuorolla vieraat karkasivat 3-8 -karkumatkalle. Lisää eroa tuli Bettina Yli-Sissalan peräkkäisillä ässillä. LP Viesti sai kuitenkin kirittyä eroa aivan lopussa kiinni mm. Iina Andrikopouloun ässillä ja hyökkäyksillä, mutta tilannetta 23-23 pidemmälle ei LP Viesti päässyt.

Toinen erä oli ensimmäisen kaltainen. LP Viestin ensimmäisellä aikalisällä tilanne oli jo 6-11. Salolaisten nuorisokaartista Arita Ternava pääsi kentälle aikalisän jälkeen ja pelasi rohkeasti, samoin Linnea Kuusela teki hyvää työtä etu- ja takakentällä. Saana Virtanen käytti myös aikansa kentällä hyvin. Erän kovimman pistemäärän 8/+6 teki Andrikopoulou. Joukkueiden tilastot olivat tasaiset, mutta Hämeenlinna oli koko ajan askeleen edellä. Jenna Ylivainio teki erään neljä pistettä ja löysi myös hyökkääjänsä hyvin. Liberon paikalla pelannut Tuuli Tuominen kesti LP Viestin syöttöpommituksen riittävän hyvin.

Pitkän erätauon jälkeen kolmannen erän alku oli tasainen, mutta sitten LP Viestin peli alkoi takkuamaan ja Hämeenlinna teki pisteitä pisteiden perään. LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen käytti useita pelaajavaihtoja ja lopussa kentällä olikin lähes täysin eri pelaajat kuin on totuttu.

Kommentit ottelusta

Jenna Ylivainio, Hämeenlinna: Kyllä jäi harmittamaan viime pelin tappio niin päätettiin, että perjantaina pelataan vielä. Haluttiin voittaa kovasti. Meillä oli koko ajan luottamus, että pystytään viemään, mutta totta kai Viesti on kova joukkue ja peli on voitettu vasta kun viimeinen pallo vihelletään. Saatiin tänään paremmin pysäytettyä Viestin pisteputket. Pystyimme pelaamaan tasaisesti jokaisella osa-alueella, mutta vastaanotto toimi hyvin ja siitä pystyi hyvin pyörittämään.

Linnea Kuusela, LP Viesti: Näytti varmasti, että Hämeenlinna oli voitontahtoisempi, mutta kyllä meidänkin joukkue haluaa voittaa. Joka erässä annettiin jo alussa se johto eikä saatu omaa peliä kuntoon. Tänään oma hyökkäys oli parempaa kuin viime pelissä. Meidän pitää huomenna yhdessä miettiä mitä tehdään ja koota asenne perjantain peliin.

Giovanni Torchio, Hämeenlinna: Olen samaa mieltä, että olimme se joukkue, joka halusi voittaa enemmän. Olimme viime pelistä pettyneitä. Tänään teimme monta asiaa paremmin. Syötön laatu oli koko pelin hyvä, samoin vastaanotto. Kun meillä oli huono vastaanotto, meillä oli hyvä hyökkäys, joten ongelma oli ratkaistu. Yritän reagoida nopeasti tilanteisiin kentällä ja antaa pelaajille energiaa. Seuraava peli on pian, mutta niin myös runkosarjassa oli monia pelejä viikossa. Myös Viestillä oli pitkä välieräsarja. Mielestäni molemmat pelit ovat olleet ihan hyviä, ei mitään huippulentopalloa, mutta hyvää tasoa. Varmasti katsojat ovat nauttineet peleistä.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti: Hämeenlinna oli tänään parempi. Nämä pronssiottelut ovat mielestäni olleet kaukana molempien joukkueiden välieräpeleistä. Hämeenlinna pelasi vähillä virheillä ja oli joukkueena paljon tasaisempia. Meillä oli Iina ja Linnea, jotka voivat olla tyytyväisiä. Meillä viisi aloituksen pelaajaa katsoi pelin lopun kentältä. Tänään ei penkiltä löytynyt kunnolla apuja, Aritan muutamat terävät lyönnit olivat hyviä. Vaikeaa tuntuu olevan päästä plussan puolelle. Meillä oli tänään vastaanoton ja passipelin kanssa ongelmia, riippumatta siitä kuka passasi. Joka treeneissä passaamista harjoitellaan, mutta ilmeisesti liian vähän. Meillä on pääsääntöisesti alkanut nämä pudotuspelien erät huonosti ja silloin on vaikeaa nousta mukaan peliin. Ei mitään, perjantaina pelataan taas.

Salon kaupunginhallituksen puheenjohtaja Saku Nikkanen (kes.vas.) ja vt kaupunginjohtaja Anna-Kristiina Korhonen palkitsivat ottelun parhaina Linnea Kuuselan (vas.) ja Jenna Ylivainion.

Parhaat pelaajat
LP Viesti: Kuusela
Hämeenlinna: Ylivainio

Parhaat pistenaiset

LP Viesti:
23/+16
Kuusela 7/+5
Jantunen 6/+4

Libero Netta Laaksosen vastaanottoprosentti 44% (18 suoritusta) ja Anna Syrjälän 50% (6 suoritusta).

Hämeenlinnan Lentopallokerho:
Yli-Sissala 14/+13
Nayara 9/+4
Sevarika 8/+4
Madsen 8/+4

Libero Tuuli Tuomisen vastaanottoprosentti 44% (32 suoritusta)

Yleisöä 492

Kauden viimeinen peli pitkäperjantaina 15.4. klo 17:00.