Yksi peli, kaksi lentopallo-ottelua

Yksi peli, kaksi lentopallo-ottelua

LP Viesti pystyi vain niukin naukin pysymään keskiviikkona tavoitteessaan eli ottamaan täydet kolme sarjapistettä Mestaruusliigan kotiottelussaan Oriveden Ponnistusta vastaan. Kaksi erää kotijoukkue rallatteli helppoihin erävoittoihin, vaikka normaalista aloituskuusikosta kolme pelaajaa oli poissa kokoonpanosta. Kolmannessa alkoivat vaikeudet ja ne jatkuivat neljännen erän loppuvaiheille, mutta neljä viimeistä pistettä tulivat kotiin ja lopputulos 3-1 takasi tavoitteena olleet täydet sarjapisteet. Erät merkittiin 25-15, 25-12, 23-25 ja 26-24.

LP Viestistä olivat poissa ykköspassari Viktoriia Tuchashvili, keskipelaaja Kayla Haneline sekä molemmat vakituiset liberot Eveliina Rautiainen ja Milja Piesanen. Vaihtopelaajat käyttivät tilaisuutensa ja pelasivat lähes unelmaerät. Varsinkin liberon paikkaa nyt yksin pelannut Netta Laaksonen ja yleispelaaja Nette Peit olivat vahvoja, hyvät erät pelasi myös passari Veda Mansikkaviita.

Kolmannessa erässä OrPo paransi ja LP Viestin peli alkoi murentua pala palalta.

– Se varmaan alkoi syötöstä, tuli aivan liikaa virheitä, sitten mureni vastaanotto ja sen seurauksena hyökkäys, kuvaili joukkueensa parhaana palkittu Netta Laaksonen.

Kolmatta erää LP Viesti johti vielä lupaavasti 17-12, mutta ensin OrPo tuli tuntumaan 17-16, rinnalle 21-21 ja siitä erävoittoon 23-25.

Neljännessä erässä OrPo oli lähes koko ajan johtopaikalla ja pääsi yrittämään erän katkaisua lukemissa 22-24, mutta sitten kotijoukkueen neljän pisteen putki käänsi kerralla pelin ja erän.

OrPon parhaana palkittu joukkueen kapteeni Saara Holm oli ihmeissään kahdesta ensimmäisestä erästä.

– Olipahan vuoristorataa koko peli ja kaksi ensimmäistä erää aivan hirveää peliä! Kahdessa viimeisessä vastustajan kokoonpano vähän vaihtui ja se antoi meille mahdollisuuden, mutta olen pettynyt ettei neljännessä erässä enää pystytty samaan, pohti Holm.

Netta Laaksonen oli nyt ensimmäistä kertaa yksin liberovastuussa ja se merkitsi puolustuspelin roolin kasvua.

– Tässä on yritetty paikata liberotilannetta ja yritetty harjoitella asiaa, se on kuitenkin aika lailla erilaista kuin yleispelaajan puolustuspelaaminen, jossa pääpaino on kuutospaikan puolustuksessa.

– Vaikka tiedettiin, että muutama avainpelaaja on pois, ei se vaikuttanut meidän valmistautumiseemme, vakuutti Laaksonen.

OrPo-valmentaja Sotiris Gkotsis antoi LP Viestille tunnustusta kahdesta ensimmäisestä erästä.

– Se oli kovaa peliä heiltä – he ”tappoivat” meidät! Kolmannen erän pelaajavaihdot antoivat meille mahdollisuuden, mutta loppuun saakka se ei nyt riittänyt. Näin on tällä kaudella käynyt jo useamman kerran, muistutti OrPo-valmentaja.

Tomi Lemminkäinen (LP Viestin valmentaja) kuvasi tapahtuman varsin osuvasti:

– Yksi peli, mutta kaksi lentopallo-ottelua. Ensimmäisen ottelun voitimme 2-0, toinen pelattiin tasan 1-1.

– Kaksi ensimmäistä erää olivat tältä kokoonpanolta aivan loistavaa peliä, lähes kaikki tilastonumerot olivat huippulukemia. Esimerkiksi toisessa erässä OrPo tappoi meidän kenttään vain yhden pallon, ihasteli Lemminkäinen.

– Kuten Nettakin totesi, pitkän tauon jälkeen peli alkoi murentua pala palalta, ehkä siinä näkyi nuorten pelaajien kokemattomuus. Onneksi kuitenkin saatiin napattua ne tavoitteena olleet kolme pistettä, muistutti Lemminkäinen.

Pelaajavaihdoksissa viitattiin mm. siihen, että hakkuri Katarina Pilepic jätti kentän toisen erän jälkeen eikä ollut enää edes vaihtopelaajien joukossa. Jalassa oli tuntemuksia ja valmennusjohto teki päätöksen ettei hän enää pelaa.

Lähi-Tapiola -pisteet:
3 pistettä Nette Peit, LP Viesti
2 pistettä Netta Laaksonen, LP Viesti
1 piste Saara Holm, OrPo

Pro-libero -pelaaja: Netta Laaksonen, LP Viesti

Otteluisäntä Kisakallion Urheiluopiston palkitsemat pelaajat:
Saara Holm, OrPo
Netta Laaksonen, LP Viesti

Netta Laaksonen pelasi hyvän ottelun liberona.