Yhdessä uuteen kauteen

Muistan yhä, kun kevättalvella 2016 olin katsomassa LP Viestin peliä Leppävirralla ja sitä seuratessani aloin pohtimaan millaistakohan olisi vielä pelata tuolla tasolla lentopalloa. Olin pelannut LP Viestissä muutamia vuosia takaperin ja pelin jälkeen kävinkin moikkaamassa silloinkin valmentajana toiminutta Tomia. Tomin kertoessa kuulumisia Salosta heräsi mielenkiintoni toden teolla palata liigatason lentopalloilun pariin. Kun Tomi sitten kauden jälkeen otti yhteyttä ja kysyi olisiko kiinnostusta palata Mestaruusliigaan ja LP Viestin paitaan ei vastausta tarvinnut kauan miettiä – kyllä. Kesällä olikin sitten edessä muutto Saloon ja uusi matka yhden Suomen menestyneimmän lentopalloseuran riveissä.

Nyt tuosta matkasta on alkamassa toinen kausi ja tällä kaudella minulla on suuri ilo ja kunnia toimia upean joukkueemme kapteenina.

Kausi 2017-2018 alkaa siis tänään perjantaina ja joukkueestamme on aistittavissa valtava määrä innostusta ja energiaa. Tuleva kautemme tulee sisältämään tuttujen Mestaruusliigan ja Suomen Cupin lisäksi Mestarien liigaa, joka on epäilemättä jokaisen lentopalloilijan unelma. Mestarien liiga tarjoaa mahdollisuuden päästä pelaamaan maailman parhaita lentopalloilijoita ja kovimpia seurajoukkueita vastaan. Mestaruusliiga taas tulee olemaan entistä kovatasoisempi ja lopullisista sijoituksista tullaan käymään kovaa taistoa aina kevääseen asti ja Suomen Cup tuo tunnetusti oman mielenkiintoisen mausteensa sarjapelien keskelle.

Tässä kauden alun kynnyksellä on hyvä kääntää katseet hetkeksi menneisiin kuukausiin ja kuinka joukkueella on kauteen valmistautuminen sujunut.

Kiikalahan sieltä nousee päällimmäisenä mieleen ja kaikki ne tappavan jyrkät ylämäet, jotka juokset (tai ryömit) ylös loppuviimein pelkällä tahdon voimalla. Töitä tehtiin kovaa myös punttisalin puolella Hanhivaarassa ja lajin parissa Salohallissa.

Elokuussa meillä alkoikin kahden kuukauden harjoitusottelu- eli “preseason” -jakso, joka sisälsi loppujen lopuksi 18 peliä, mikä on mielestäni erittäin hyvä lukema tuohon aikaan. Preseason sisälsi yksittäisiä harjoitusotteluita, OP -Lounaismaa -turnauksen sekä kovan kansainvälisen turnauksen Venäjällä. Venäjältä kotiin tuomisina oli upea turnausvoitto, entistä yhtenäisempi ja nälkäisempi tiimi sekä tukku hyviä (ja huonoja) vitsejä. Turnaus osoittikin, kuinka vahvasti pystymme tappelemaan kansainvälisesti kovissa peleissä ja voittamaan niitä.

Kauteen valmistavissa harjoituspeleissä koimme pelillisesti niin huippuhetkiä kuin myös suvantovaiheita ja tappioita. Nämä kaikki ovat valmistaneet meitä alkavaa kautta varten. Sanotaan, että kauteen valmistava harjoituspelien jakso on parhaimmassa tapauksessa kokonainen kausi minimuodossa, ja sitä se meille totisesti oli. Näin meidän joukkue on valmis uuteen kauteen. Valmis kasvamaan ja kurottamaan kohti parasta potentiaaliamme.

Kuinka sitten pelaajina ja joukkueena pystymme kasvamaan parhaaseen potentiaaliimme? Pelistä nauttiminen, hauskanpito, laadukas jokapäiväinen työskentely ja määrätietoisuus lisäävät pelaajan hyvinvointia. Hyvinvointi, niin pelaajien kuin valmennusjohdonkin, on (mielestäni) avainasemassa, kun jahtaamme kirkkaimpia tavoitteitamme.

Teemme joukkueena valtavasti töitä joka päivä, ja puskemme toisiamme aina vähän pidemmälle, korkeammalle ja paremmaksi. Toisilta ja itseltä vaatiminen ja kovan vaatimustason ylläpitäminen vievät joukkuetta ja yksittäistä pelaajaa joka päivä lähemmäksi tavoitteita ja unelmia -niin yhteisiä kuin henkilökohtaisiakin.

Kirkkaimpien tavoitteiden realisoituminen vaatii taustaorganisaatiolta sekä joukkueelta yhtenäistä tekemisen kulttuuria ja yhteisiä arvoja, joita toteutamme joka päivä arjessamme. Arvostamme ja kunnioitamme toisiamme ja vastustajiamme, teemme kaikkemme joukkueen eteen sekä kilpailemme reilusti ja toimimme vastuullisesti. Kaikki nämä arvot vievät meitä eteenpäin niin, että kehitämme joukkueemme lentopalloa, mutta myös suomalaista lentopalloa eteenpäin.

Yhdessä me: joukkue, seura, fanit, talkoolaiset ja yhteistyökumppanit, teemme tästä kaudesta hienon ja ikimuistoisen.

Nähdään Salohallilla!

Terkuin

Ellu #8