Wienistä hyvä arvontatulos

LP SALOn arvontatulos Itävallan Wienissä Mestareiden liigan juhlallisessa starttitilaisuudessa oli loistava: maailmankuulu Moskovan Dinamo, huippujoukkue Busto Arsizio Italiasta, kova, mutta voitettavissa oleva saksalainen Dresdner – olisiko kukaan edes itse valitsemalla saanut parempaa lohkoa?

Ja kun alkulohkon peliohjelma saatiin julki, voitiin olla yhä onnellisia tuloksesta: marraskuussa aloitus Italiasta, sitten saksalaiset kuukauden lopulla Saloon ja vielä ennen joulua Dinamo Salohalliin. Kova kaksiviikkoinen on luvassa tammikuussa kun matka vie ensin Moskovaan ja seuraavalla viikolla Saksaan – jos väliin osuu kotimainen liigakierros, kuntoa koetellaan niin joukkueelta kuin sen taustoiltakin. Toki tammikuulle mahtuu vielä alkulohkon päätöskin 28.1., mutta eiköhän se jo mene rutiinilla.

LP SALOn edustus Wienissä oli neljän miehen kokoinen ja oppia ja opastusta tuli laajalta rintamalta. Jo matkapäivänä perjantaina (27.6.) ohjelmaan mahtui 3-tuntinen seminaari uusille Mestareiden liigan joukkueille, illalla oli juhlallinen gaala juhlapuheineen, palkitsemisineen ja etenkin arvontoineen. Kun CEV:n puheenjohtaja AndrŽ Meyer mainitsi tilaisuuden avajaispuheessaan erikseen mm. Suomen ja LP SALOn, olimme ”rinta rottingilla” – sattumalta muuten samassa pöydässä kuin Moskovan Dinamon edustajat. Ja kun Dinamon nimi nostettiin samaan lohkoon, pulinaa pöydässä riitti!

Tilaisuudessa vilisi kuuluisia lentopalloilijoita, valmentajia ja taustahenkilöitä. Kun on samassa tilaisuudessa nimien Nikolai Karpol (RUS), György Grozer (GER), Regina Moroz (RUS), Nikola Grbic (SRB), Neslihan Demir (TUR), Emiliya Nikolova (BUL) ja Mira Golubovic (SRB) tietää olevansa itseään paremmssa seurassa.

Nimet eivät ehkä ole – vielä – kaikille meille tuttuja, mutta esimerkiksi 26-vuotias Regina Moroz tulee Salohallin yleisölle tutuksi joulukuussa, kun Kazanissa viime kaudella Mestareiden liigan voittanut keskipelaaja tulee Moskovan Dinamon riveissä Suomeen ja Saloon. Regina sai Wienin gaala-illassa palkinnon ”The Most Spectacular Volleyball Player, Women” – Salohallissa tulette näkemään miksi juuri hän oli kauden ”näyttävin” pelaaja. Näyttävä on myös Reginan saavutusten lista: 4 kertaa Venäjän mestari, 2 kertaa Venäjän cupin mestari. – Ensi kaudella pelaan Moskovan Dinamossa ja toivon voivani jatkaa samalla voittoisalla taipaleella, sanoi 188-senttinen Regina Moroz Wienin gaala-illassa. Ja vieraili myös Dinamo-Salo -pöydässä. Ja oli kuvattavissa hotellissa.

Ja huomatkaa: Regina on ”vain” yksi Salohalliin marras-tammikuussa tulevista tähdistä.

Perjantain gaalan jälkeen lauantaina oli ohjelmassa neljä eri seminaaria Mestareiden liigaa koskevista asioista: paljon isoja asioita, paljon pieniä asioita. Tältä osin LP Viestin organisaatiota tullaan kauden aikana mittaamaan monin tavoin.

Lauantai päättyi gaalaa vapaamuotoisempaan illanviettoon paikallisen huvipuiston naapurissa olleessa puistoravintolassa. Istumapaikkoja ravintolassa oli ulkosalla vaatimattomat 1700… Ja lisäksi sisätiloissakin muutama sata.

Sunnuntaina LP SALOn delegaatiolla oli muutama tunti aikaa tutustua hotellin lähiympäristöön. Hikinen keskipäivä muuttui valitettavasti sateeksi ja laajemmat kierrokset keskustassa piti vaihtaa pizzaravintolan kuiviin tiloihin.

Kaikki tähän mennessä hyvin. Mutta…

Valitettavasti blogin pituus ei anna mahdollisuuksia kertoa kaikkea sitä, mitä delegaatiolle sattui ja tapahtui hotellista poislähdön jälkeen: ainakin niin kauan kuin kaikkien (siis kaikkien neljän!) matkalaukut seilaavat jossakin maailmalla, paluumatka pysyy delegaation mielessä. Ainakin sillä yhdellä, jonka auton avain on siellä kadonneessa laukussa. Ja se auto Helsinki-Vantaalla parkissa…

Lopuksi voi vain lainata erään ”suomalaisen kuningaskunnan” edustajan aforismia: ”Hauskuudella on hintansa. Samoin vuokra-autolla”. Sisäpiirijuttuja, älkää turhaan miettikö liian pitkään.

Hyvää kesän jatkoa – nähdään Mestareiden liigassa 2015!

Ilpo