Viktoriia Tuchashvili valittiin huhtikuun pelaajaksi Mestaruusliigassa

Viktoriia Tuchashvili valittiin huhtikuun pelaajaksi MestaruusliigassaLP Viesti oli jälleen vahvasti esillä, kun Mestaruusliiga julkaisi keskiviikkona huhtikuun tähdistön. Kirkkaimpana tähtenä loisti – kuten finaaleissakin – passari Viktoriia Tuchashvili, joka valittiin koko kuukauden parhaana.Salolaisista huhtikuun tähdistöön valittiin myös libero Hillaelina Mäntylä, keskipelaajat Anna Czakan ja Nadezhda Gokhshtein sekä yleispelaaja Noora Kosonen.Kaikki tähtipelaajat ovat fanien tavattavissa torstaina alkaen klo 17 kauppakeskus Plazassa järjestettävässä kakkukahvitilaisuudesssa.

Ohessa Mestaruusliigan tiedostuksen tiedote tähdistövalinnoista:

Tuchashvili naisten Mestaruusliigan huhtikuun pelaaja
LP Viestin Mestaruusliigan kultajoukkueen ukrainalaispassari Viktoriia Tuchashvili on valittu naisten liigan huhtikuun pelaajaksi. Aiemmin Tuchashvili on valittu kuukauden pelaajaksi kolmasti: helmikuussa 2014, lokakuussa 2014 ja helmikuussa 2015.

Tuchashvili, 36, oli avaintekijä salolaisjoukkueen hienossa finaalisarjassa ja samalla ukrainalainen kuittasi kolmannen SM-kullan kolmen kauden aikana, jotka hän on Suomessa pelannut. Koko tähdistö muodostui huhtikuulta finaalijoukkueiden pelaajista. Tuchashvilin lisäksi LP Viestistä valittiin mukaan jo peräti 23:nnen valintansa saanut libero Hillaelina Mäntylä, keskipelaajiksi ensikertalainen Anna Czakan sekä Nadezhda Gokhshtein sekä yleispelaaja Noora Kosonen. HPK:sta mukaan valittiin hakkuri Piia Korhonen ja yleispelaaja Allison Mayfield.

Kauden aikana Hillaelina Mäntylä ja Allison Mayfield valittiin seitsemästä kerrasta peräti kuudesti tähdistöön. Molemmat valittiin myös kertaalleen kuukauden pelaajaksi. Piia Korhonen valittiin tähdistöön viidesti ja kuukauden pelaajaksi kaksi kertaa.

Kaikkiaan 23 eri pelaajaa valittiin kauden aikana kuukauden tähdistöön ja kuusi eri pelaaja kuukauden pelaajaksi.

Naisten huhtikuun tähdistö 2017
Passari: Viktoriia Tuchashvili, LP Viesti (10. valinta kuukauden tähdistöön)
Hakkuri: Piia Korhonen, HPK (5)
Yleispelaaja: Noora Kosonen, LP Viesti (5)
Yleispelaaja: Alison Mayfield, HPK (8)Keskipelaaja: Anna Czakan, LP Viesti (1)
Keskipelaaja: Nadezhda Gokhshtein, LP Viesti (4)
Libero: Hillaelina Mäntylä, LP Viesti (23).

Naisten kuukauden pelaajat kaudella 2016-2017
Lokakuu: Piia Korhonen, HPK
Marraskuu: Janisa Johnson, OrPo
Joulukuu: Allison Mayfield, HPK
Tammikuu: Hillaelina Mäntylä, LP Viesti
Helmikuu: Piia Korhonen, HPK
Maaliskuu: Bryn Kehoe Eaton, HPK
Huhtikuu: Viktoriia Tuchashvili, LP Viesti.

Viktoriia Tuchashvilin kolmen pytyn kausi alkoi jo syksyllä, kun ”Viki” johti passeillaan LP Viestin OP Lounaismaa -turnauksen voittoon. Myöhemmin tulivat Suomen cupin kiertopalkinto ja sunnuntaina Mestaruusliigan kiertopalkinto. Yllä olevassa kuvassa mukana noin puolivuotias Tamari-tytär – nyttemin jo yli vuoden ikäinen.

LP Viestin huhtikuun tähtipelaajia oli kokonainen viisikko: Vikin lisäksi Noora, ensikertalainen Anna, Nadja ja – jälleen kerran – Hiltsu!