Viki loukkaantui, Veda paikkasi – LP Viestin taistelu päättyi cupin hopeaan

Viki loukkaantui, Veda paikkasi – LP Viestin taistelu päättyi cupin hopeaan

LP Viesti oli vajaat 1,5 erää kaasu pohjassa matkalla naisten lentopallon Suomen cupin voittoon myöhään lauantai-iltana Tampereella. Kaasua painoi ensisijaisesti kentän ylivoimainen pelaaja, LP Viestin passari Viktoriia Tuchashvili, joka passasi ja syötti aivan loistavalla tasolla. Hän oli kentän kuningatar toisen erän 10-2 -tilanteeseen saakka. Tilastoihin merkittiin hänelle ennen loukkaantumista mm. 17 syöttöä – ei yhtään virhettä.

Tuossa tilanteessa, vaarattoman näköisessä tilanteessa, ilman kontaktia toiseen pelaajaan ”Viki” tuupertui lattialle, pystyi vielä koskemaan polvillaankin ollessaan palloon, mutta jäi sen jälkeen tuskainen ilme kasvoillaan kentän pintaan. LP Viesti voitti pallon, tilanne 11-2 – mutta jokainen tilanteen nähnyt tiesi, että Viki on ulkona.

Veda Mansikkaviita joutui ilman ennakkovaroitusta kentälle ja passaamaan hoidellen oman tonttinsa täysin kelvollisesti: ei loistokkaasti, mutta tasaisen varmasti. Koko muu joukkue tuki passarinsa peliä ja huiman taistelun jälkeen salolaiset ottivat toisen erä lukemin 30-28. Ensimmäisen LP Viesti oli voittanut Vikin johdolla 25-17.

Syöttövirheiden sävyttämä ottelu (LP Viesti 24 kpl, LiigaPloki 27) jatkui tasaisena loppuun saakka: kolmas erä meni LiigaPlokille 24-26 ja neljäs 22-25.

Viidennessä erässä salolaisilla oli jo yksi ottelupallo, mutta Ploki käänsi sen itselleen, tasoitti, sitten LP Viesti tasoitti 15-15 – kunnes LiigaPloki pystyi tekemään kaksi peräkkäistä pistettä ja otti seurahistoriansa ensimmäisen Suomen cupin voiton.

LP Viestin joukkueessa ensimmäisen aikuisten arvomitalin (Suomessa) sai moni pelaaja, cupin mitali oli ensimmäinen seuraaville pelaajille: Katarina Pilepic, Veda Mansikkaviita, Milja Piesanen, Lotta Piesanen, Netta Laaksonen, Arita Ternava, Nette Peit, Inka Mehtola ja Kayla Haneline.

Parhaat pisteidentekijät:

LiigaPloki: Alexis Conaway 23/+14, Maddie Palmer 17/+7, Elizabeth Field 15/+11.

LP Viesti: Katarina Pilepic 18/+7, Nette Peit 18/+2, Anu Ennok 14/+7.

Ottelutilasto löytyy linkistä http://lml-web.dataproject.com/MatchStatistics.aspx?mID=2122&ID=58&CID=0&PID=0

Lisää ottelusta
https://www.lentopalloliitto.fi/elamyksia/uutiset/uutisarkisto/liigaplokille-historian-ensimmainen-mestaruus.html

Kuvat Hannu Moilanen