Viimeisestä runkosarjan ottelusta kotiin yksi piste

Viimeisestä runkosarjan ottelusta kotiin yksi piste

LP Viestin runkosarjan viimeinen ottelu LP-Vampulaa vastaan pelattiin keskiviikkona Huittisissa. Vaihtelevien otteluiden jälkeen voiton vei kotijoukkue erin 3-2 (19-25, 25-23, 19-25, 25-23, 17-15). LP Viestin sijoitus runkosarjassa näin ollen 5.

Vaikka ottelusta tuli tappio, pelasivat salolaiset hyvän ottelun. Kaikki hyökkääjät olivat selkeästi plus-miinus -tilastossa plussan puolella koko joukkueen lukeman oltua +41 LP-Vampulan +28 vastaan.

LP Viesti lähti otteluun seitsikolla Czakan, Ennok, Haatainen, Laaksonen, Lehto, Peit, Pilepic. Ottelun alku oli tasaista, mutta 8-8 –tilanteen jälkeen LP Viesti lähti karkuun. LP-Vampulan pelaajat tekivät enemmän virheitä kuin salolaiset ja siitä kiittäen LP Viesti voitti erän selvin 25-19 –numeroin.

Toisessa erässä voimasuhteet vaihtelivat, kun erän alussa kotijoukkue oli karkumatkalla, mutta ennen 10 pistettä tilanne oli jo tasoissa. Sofia Lehdon syöttövuorolla ja Anna Czakanin torjunnoilla LP Viesti sai muutaman pinnan eroa ja erä näyttikin selvältä tilanteen ollessa jo 20-16 salolaisille. Pallo pomppi verkon kautta molemmille joukkueille, tällä kertaa enemmän LP-Vampulalle.

Kolmannessa erässä LP Viesti oli johdossa ensimmäisestä pisteestä lähtien. Neljännessä erässä peli oli tasaista tilanteeseen 22-22, mutta sen jälkeen viimeiset pinnat menivät LP-Vampulalle.

Viimeinenkin erä mentiin jatkopalloille, että voittaja saatiin selville. Molemmilla oli eräpallonsa, mutta kotijoukkue vei erän ja ottelun 3-2.

Kotijoukkueen molemmat keskipelaajat Aleksandra Petrovic sekä Nina Jakic pelasivat upean pelin, mutta Aleksandra Cveticanin taistelu LähiTapiola-pistekisan voitosta jätti joukkueen pistekuningattaren, Jakicin, huomiotta.

Päävalmentaja Tomi Lemminkäinen oli toisaalta tyytyväinen, toisaalta pettynyt keskiviikon esitykseen:

– Kokoonpanomuutoksiin nähden olen ihan tyytyväinen peliimme, sillä passari Veda Mansikkaviita putosi eilen pois tämän päivän pelistä eikä Sofia Lehto ole harjoitellut kanssamme kahteen viikkoon.

– Kaikki hyökkääjämme pääsivät myös kaksinumeroisiin lukuihin ja torjuntoja saimme vastustajaa enemmän (15-6). Harmittavasti hävisimme kaikki tiukat erät osin omiin virheisiin. Pudotuspeleihin erien lopun pelaamista täytyy petrata.

– Nyt kun runkosarja on meidän osalta pelattu, odotellaan vaan vastustajan selviämistä. Vastaan tulee joko LP-Vampula tai LiigaPloki. Olisi tietysti mukava aloittaa pudotuspelit kotoa, mutta usein näissä peleissä tarvitaan myös vierasvoittoja, joten siinä mielessä asialla ei ole niin suurta merkitystä.

Parhaat pistenaiset:
LP Viesti: Peit 24/+11, Pilepic 21/+14, Czakan 15/+12, Ennok 15/+5
LP-Vampula: Jakic 21/+17, Petrovic 19/+16, Cveticanin 15/+1

Keskiviikon otteluiden raportit: https://www.mestaruusliiga.fi/uutiset/lp-vampula-voitti-lp-viestin-viisieraisessa.html

Muokattu 4.3.2020 klo 22:05: lisätty Tomi Lemminkäisen kommentit.

Muokattu 4.3.2020 klo 23:09: lisätty linkki otteluraporttiin.