Viikon neljännestäkin vierasottelusta voitto – Nurmon Jymy kaatui 0-3

LP Viesti pelasi maanantaina Nurmossa neljännen vierasottelunsa viikon sisään. Tällä kertaa kotijoukkue Nurmon Jymy kaatui suoraan eräluvuin 0-3 (22-25, 20-25, 23-25). Voiton myötä Viesti otti liigan kärkipaikan, vaikkakin LP Kangasala on perässä kaksi ottelua vähemmän pelanneena.

LP Viesti lähti otteluun muuten tutulla seitsikollaan, mutta tänään Netta Laaksonen otti Lotta Piesasen paikan yleispelaajana. Erän puolivälissä passausvastuun otti Veda Mansikkaviita Krystsina Yagubovan tilalta. Erää edettiin tasatahtiin, mutta Viesti oli kovempi erän lopussa, ja erityisesti hakkuri Kertu Laak hoiteli ratkaisupallot hyvin, ja erä Viestille 22-25.

Toinen erä kulki Viestin komennossa, eikä Nurmo päässyt kuskin paikalle kertaakaan. Netta Laaksonen hoito vastaanottotehtäviä hienosti, sekä hyökkäsi hyvällä prosentilla. Erä Viestille 20-25.

Kolmas erä näytti jo menevän koijoukkueelle, jota se johti jo 20-12. Jälleen LP Viesti näytti kovuutensa ja kavensi erän 22-20. Keskipelaaja Anna Czakan onnistui upeasti niin verkolla kuin syöttöruudussakin kolmannen erän lopussa ja LP Viesti kiri erän kiinni ja vei sen lopulta 23-25, ja ottelun 0-3.

Kertu Laak:

– Tänään meillä oli hyvä peli, vaikka mukaan mahtui myös huonoja hetkiä. Hyökkäysprosentti ei ollut paras mahdollinen. Se tietää vain sitä, että meillä on tehtävää. Kolmannessa erässä kirimme Jymyn johdon sillä, että pelasimme kaikki pallot loppuun saakka.

Tomi Lemminkäinen:

– Ottelu oli samanlainen kuin eilen Plokia vastaan, joskin peli ailahteli enemmän. Kaksi erää veimme tasaisesti Jymyä, mutta kolmannessa oltiin jo sillassa, ja alettiin ehkä jo odottaa neljättä erää. Kun tilanne oli 20-15, aloin uskoa siihen, että me viemme tämän erän. Olimme kovia, ja Jymy ehkä hieman pehmeni kolmannen erän lopulla. Heille osui myös huono rotaatio. Syöttöpeli oli meillä ok. Teimme 11 ässää, mikä on kauden paras saldo. Jymy torjui hyvin, ja omaan hyökkäystempoon en ole tyytyväinen. Sitä on helppo lukea, ja olimmekin ongelmissa Jymyn keskitorjujien kanssa.

LP Viestin ottelut jatkuvat sunnuntaina 4. marraskuuta kotiottelulla. Silloin Nurmon Jymy saapuu vuorostaan Salohalliin.

Nurmon Jymy – LP Viesti 0-3 (22-25, 20-25, 23-25)

Parhaat pelaajat: LP Viesti Kertu Laak, Nurmon Jymy Hilkka Hujanen

Parhaat pisteet: LP Viesti Kertu Laak 15/+9, Lena Prokopenko 14/+5, Netta Laaksonen 10/+5, Anna Czakan 8/+8

Nurmon Jymy: Maja Krljic 17/+13, Hilkka Hujanen 12/+2, Lydia DeWeese 8/+6, Karoliina Friberg 7/+7

LähiTapiolan pisteet: 3 Kertu Laak LP Viesti, 2 Maja Krlic Jymy, 1 Hillaelina Hämäläinen LP Viesti