Välierät käyntiin torstaina – vastassa Cup-mestari OrPo

LP Viesti kohtaa Mestaruusliigan välierissä liigan kestomenestyjiin kuuluvan Oriveden Ponnistuksen. OrPo selvitti tiensä mitalipeleihin voittamalla LP Kangasalan puolivälierissä otteluin 3-1. LP Viesti eteni välieriin voittamalla Nurmon Jymyn ottelusarjassa suoraan 3-0. Taistelu finaalipaikasta alkaa torstaina 21.3. Salohallissa.

Joukkueiden runkosarjan kolme kohtaamista päättyivät kaikki Viestin voittoon OrPon pystyessä viemään Viestiltä otteluissa yhteensä kaksi erää. OrPo pelasi kaudella ailahtelevasti jääden runkosarjassa lopulta kuudenneksi. Joukkue on kuitenkin osoittanut kovuutensa ratkaisupeleissä, kun se raivasi tiensä Suomen Cupin finaaliin ja voitti siellä hallitsevan tuplamestarin Hämeenlinnan. Kova suoritus oli myös pudottaa mitalipeleistä LP Kangasala, jota povattiin yhdeksi kauden suurimmaksi mitalisuosikiksi.

LP Viesti on pystynyt valmistautumaan välieriin hyvin, sillä suora 3-0 puolivälieräsarja mahdollisti muutaman lisäpäivän ennen välierien otteluruuhkaa. Pudotuspelien pistetilastojen kärkipaikalla on edustettuna viestiläisiä hyvin; Anna Czakan (12 torj./10erää) pitää parhaan torjujan paikkaa sekä on hyökkäystehoissa kärkipaikalla. Kertu Laak (4,7p./erä) Lena ja Lymareva-Flink (4,6p./erä) ovat pistetilaston kakkos-ja kolmospaikoilla. Pudotuspelien vastaanottotilaston kärkinimenä on Hillaelina Hämäläinen.

OrPon ehdottomiin avainpelaajiin kuuluvat maajoukkuehakkuri Nelli Rantanen sekä PRO libero- kilpailun voittanut Sanna Häkkinen. Amerikkalaislaiturit Tiana Dockery ja Shannon Dugan ovat myös isossa roolissa joukkueen hyökkäyspelissä. Pelinpyörittämisestä on vastannut amerikkalaispassari Erica Handley, mutta joukkueella on heittää kehiin passarin paikalle myös liigan kokenein pelaaja Maria Tuominen.

-OrPo on hallitseva Suomen Cupin mestari, joka on parantanut peliään huimasti tämän vuoden puolella, kun se sai joukkueen kokoonpanon lopullisesti kasaan. Kangasalan pudottaminen sekä Cupissa että liigassa ja Hämeenlinnan voittaminen Cupin finaalissa kertovat, että kyseessä erittäin tasokas joukkue. OrPon vahvuus on tasainen joukkue, jossa usein eri pelaajat nousevat ratkaisurooliin. Torjunta/puolustuspeli on myös heidän kova vahvuus. Kovia pelejä on luvassa ja hyvin pitää pelata, että finaalipaikka saavutetaan, ennakoi LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen.

 

LP Viesti – Oriveden Ponnistus
To 21.3. 18:30 LP Viesti – OrPo, Salohalli
La 23.3. 17:00 OrPo – LP Viesti, Oriveden liikuntahalli
Ma 25.3. 18:30 LP Viesti – OrPo, Salohalli
Tarvittaessa
Ke 27.3. 18:30 OrPo – LP Viesti, Oriveden liikuntahalli
Pe 29.3. 18:30 LP Viesti – OrPo, Salohalli