Torstaina käynnistyy tasaiseksi ennakoitu finaalisarja

LP Viesti ja HPK Hämeenlinnasta käynnistävät lentopallon naisten Mestaruusliigan finaalisarjan torstaina Salohallista varsin tasaväkisestä tilanteesta. Odotettavissa onkin tiukka taistelu Suomen mestaruudesta.

Runkosarjassa joukkueiden ero oli LP Viestin eduksi 3 sarjapistettä: salolaiset ottivat 16 kpl kolmen pisteen voittoa, hämeenlinnalaiset yhden vähemmän – 3-2 ja 2-3 -pelejä ne pelasivat yhtä paljon.

Play off -vaiheessa LP Viesti oli yhtä ottelua terävämpi: se ei hävinnyt LP-Vampulaa ja LP Kangasalaa vastaan yhtään ottelua, erätappioita tuli kuudessa ottelussa yhteensä 4 kpl. HPK koki yhden ottelutappion (puolivälierässä Nurmon Jymyä vastaan vieraskentällä), erätappioita seitsemään otteluun tuli yhteensä 9 kpl. Näillä numeroilla LP Viestillä on hienoinen etu.

Suomen naisten lentopallomaajoukkueen nimilistaan LP Viesti sai neljä pelaajaa, HPK kuusi. LP Viestin maajoukkue kvartetista libero Hillaelina Hämäläinen ei ole loukkaantumisen takia pelannut ensimmäisen puolivälierän jälkeen, HPK:n kuusikosta Michaela Madsen ei tällä kaudella ole (vielä) ollut pelaavassa kokoonpanossa. Näillä numeroilla HPK:lla on hienoinen etu.

Maaliskuun Mestaruusliigan tähdistöön LP Viestistä mahtui kolme pelaajaa, Noora Kosonen, Viktoriia Tuchashvili ja Kertu Laak, HPK:n tähdistöryhmä on sekin kolmen pelaajan kokoinen: Suvi Kokkonen, Daniela Öhman ja Saana Koljonen. Näillä numeroilla joukkueet ovat tasoissa.

Torstaista alkaen ei vanhoilla tuloksilla, numeroilla tai valinnoilla ole enää merkitystä, se kuuluisa päivän kunto ratkaisee. Molemmilla joukkueilla on eri pelipaikoilla tärkeitä, osin jopa ratkaisevia pelaajia, mutta kun kyseessä on joukkuepeli, joukkueena myös kumpikin menestyy.

LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen ennakoi kovaa finaalisarjaa.

– Kovat finaalit ovat tulossa kun kaksi kauden parasta joukkuetta kohtaavat. Joukkueet ovat erittäin tasaisia niin joukkueina kuin pelipaikoittain joten kovia taistelupareja on kentällä, arvioi Lemminkäinen.

– Olemme antaneet paljon tasoitusta marraskuun jälkeen harjoittelussa, mutta usko omaan joukkueeseen on silti vahva ja torstaina ollaan valmiina.

– HPK:lla on liigan paras materiaali koko joukkuetta ajatellen, vaihtopenkiltäkin löytyy maajoukkuetason pelaajia. Joukkueissa on kymmenen Suomen maajoukkueryhmään valittua pelaajaa ja kovia ulkomaalaisia joten kovatasoista peliä on luvassa.

– Pelipäivänä katsotaan ja päätetään joukkueen kokoonpano päivän kunnon mukaan, ennakoi salolaisvalmentaja.

Kumpi joukkue on vahvempi ja SM-kullan 2018 arvoinen, se selviää viimeistään 15.4. mahdollisesti pelattavassa viidennessä finaalissa Salohallissa. Kultajuhliin voittaja tarvitsee kolme otteluvoittoa.

Myös Mestaruusliigan finaaliennakossa odotetaan tasaista sarjaa, juttu on luettavissa linkissä http://www.mestaruusliiga.fi/uutiset/ennakko-tuttu-juttu-naisten-finaaleissa-salo-vs-hameenlinna.html

Finaalien otteluohjelma:

to 5.4. klo 18.30 LP Viesti – HPK
la 7.4. klo 18.00 HPK – LP Viesti
ma 9.4. klo 18.15 LP Viesti – HPK
tarvittaessa
to 12.4. klo 18.15 HPK – LP Viesti
su 15.4. klo 17.15 LP Viesti – HPK