Tämän kauden toistaiseksi tärkein viikko

Itsellä valmistuminen tämän viikon peliin alkoi oikeastaan heti, kun CEV-cupin jatkopaikka ja vastustaja selvisivät. Nämä europelit poikkeavat muutamilta osilta normaaleista valmistumisrutiineista. Mestaruusliigasta saamme videot vastustajasta suoraan liigan serveriltä. Näissä europeleissä ne on metsästettävä jostain, yleensä edellisiltä vastustajilta. Tällä kertaa suurena apuna oli LPSalon Transilvanian tiedusteluyksikön johtaja Lapa, jolta saimme tärkeitä yhteystietoja.

Kun sain videot ja peleistä tehdyn tilastotiedoston käsiin, ne piti tarkastaa ja täydentää sekä muuttaa suomalaisen koodiston mukaiseksi. Tämän jälkeen aloin tekemään vastustajasta erilaisia analyyseja, syöttötapoja/suuntia, passijakoja rotaatioittain, passijakoja eri vaiheessa eriä ym. Ð eli nippu A4:ia.

Näistä analyysien ja videoiden pohjalta sitten valmentajakaksikkomme Raatikainen & Lemminkäinen alkavat luoda ottelutaktiikkaa. Olenkin joskus miettinyt, mikäli käyttäisin omassa siviilityössäni vastaavia videointeja ja muita toimintatapoja työntekijöiden tehon ja taitojen parantamiseen. Epäilen, että kun ammattiyhdistysliike saisi tästä vihiä, Ay Ahtaajat pysäyttäisivät koko Suomen satamat, ellei moinen työntekijöiden kyttääminen lopu.

Maanantain harjoituksiin valmentaja Raatikainen oli jo bongannut muutamia juttuja videolta vastustajasta ja laatinut harjoitukset niiden pohjalta. Maanantaina saimme riveihin uuden pelaajan Nadjan, jolle Tomi oli saanut junailtua myös peliluvat torstaiksi. Tervetuloa Nadja, LP Viestin kaste odottaa. Maanantain treenien jälkeen, tuotannon onneksi Salossa pitävä Jukka Pekka tarjosi loistavan ja todella maukkaan jouluillallisen joukkueelle. Pelaajat saivat myös hienot joulupaketit UniLeveriltä – SUURET KIITOKSET!!! Tällaiset jutut ovat aina hieno piristysruiske joukkueelle muuten niin harmaaseen arkeen.

Tiistaina taas treenit jatkuivat ja tällä kertaa joukkuetta valmistamaan tulevaan koitokseen oli kutsuttu myös vasenkätinen pajavasara Lähtelänrinteeltä, Eetu Breilin. Eetu onnistui oikein hyvin ja lyönnit lähtivät lähes yhtä kovaa kuin 20 vuotta sitten miesten verkolta. Sopimusta jatkettiin myös keskiviikon treenin osalta.

Valmistautuminen Kisakallion leiriltä asti oli mennyt tähän asti niin kuin eräässä yle femman ohjemassa, mutta sitten tapahtui jotain, jossa tarvittiin Eetun fysioterapeutin taitoja. Tanja kieriskeli tuskissaan Salohallin parketilla. Nopean pallontavoittelutilanteen jälkeen hänen polvensa oli vääntynytÉ Polven ristiside poikki…, taukoa useampi kuukausi…, tämän kauden toistaiseksi tärkein peli ylihuomenna. Tätä urheilu on pahimmillaan. Lentopallo on onneksi joukkueurheilua, jossa pelaavat ne, jotka ovat parhaassa iskussa – joukkueena voitetaan ja joukkueena hävitään.

Keskiviikkona joukkue aloitti aamutuimaan Gym & Fitness Centerissä puntin merkeissä ja samaan aikaan Salon Viestin mainiot Ukkomiehet laittoivat Salohallin kisakuntoon. Illalla joukkue kokoontui valmiiseen kisa-areenaan viimeistelyharjoituksiin. Tällä kertaan säästyttiin suuremmilta takaiskulta ja tunnelma oli odottava. Treenien jälkeen pidimme vielä videopalaverin ja kaikki oli valmista.

Torstai, pelipäivä. Näissä CEV-cupin peleissä tulostaulu on heijastettu Salohallin takaseinään meikäläisen läppäristä eli kaikki mitä näpyttelin koneella suorituksia pelistä, näkyivät reaaliajassa tulostaululla. Kaikki meni oikein hyvin, ainoastaan isot numerot olivat taululla väärinpäin, mutta ensi viikolla pääsemme haastamaan uudestaan näitä Euroopan tähtiä.

Syy tähän tilastotappioon selvisi pelin jälkeen pidetyssä loppubanketissa: päävalmentaja Raatikainen oli epähuomiossa pukenut otteluun vääränväriset alushousut.

Tästä kohti Bakua.

Tervetuloa Salohalliin kannustamaan, nyt Teitä tarvitaan.

T: Repa